none
asp.net usercontrolü farklı şekillerde kullanma RRS feed

  • Soru

  • asp.nette oluşturduğum bir usercontrolüm var bunu sayfa içine dinamik olarak farklı soruları bir gridviewdeki sorularu göstermesi için for döngüsü ile dolduruyorum. fakat bütün sorular yani usercontroller son son userconttrol ayarına göre oluyor ve yani hepsi aynı oluyor. ne gerekiyor bilmiyorum ama bu usercontrolün kopyasını çalıştırma veya benzeri birşey varmı. Aşağıdakinin çıktısı 20 taneside son soru olan bir çıktı oluyor.

        for (int i = 0; i < mad.Rows.Count; i++)
                    {                   
                        test_onz.mad_no = Convert.ToInt32(mad.Rows[i]["arac_mad_no"]);
                        test_onz.mad_soru_no = Convert.ToInt32(mad.Rows[i]["arac_mad_soru_no"]);
                        test_onz.mad_yazi = mad.Rows[i]["arac_mad_yazi"].ToString();
                        test_onz.mad_resim = mad.Rows[i]["arac_mad_resim_yol"].ToString();

                        
                        olc_araclari.coktan_sec_uc cok_sec = LoadControl("~/aspxsitem/olc_araclari/coktan_sec_uc.ascx") as olc_araclari.coktan_sec_uc;
                        cok_sec.ID = mad.Rows[i]["arac_mad_no"].ToString();
                        uc_placeholder.Controls.Add(cok_sec);
                    }
    6 Temmuz 2015 Pazartesi 13:49

Yanıtlar

  •  public partial class uc : System.Web.UI.UserControl
        {
            string uc_Sayi = WebForm1.sayi.ToString();
            protected void Page_Load(object sender, EventArgs e)
            {
                Label lb = new Label();
                lb.Text = uc_Sayi;
                this.Controls.Add(lb);
            }
        }

    normade  WebForm1.sayi.ToString(); değerini direk alıyordum. fakar usercontrol içinde private bir değişken atayıp oradan olunca sorun kalmadı

            string uc_Sayi = WebForm1.sayi.ToString();

    katkı sunanlara fikir verenlere teşekkürler

    • Yanıt Olarak İşaretleyen ibrahim104 7 Temmuz 2015 Salı 10:52
    7 Temmuz 2015 Salı 10:51

Tüm Yanıtlar

  • Söylediklerim cevap olmayabilir, belki kafanda birşeyler canlanır. Anladığım kadarıyla veritabanında dgw ye sırası ile soru çekmek istiyorsun, veritabanında dgw ye rastgele veriçekmeyi (soru) araştır. butona her tıkladığında veya ayarladığın zaman aralıklarında rastgele sorular çekebilirsin. örnek bu kodlar ile veri tabanında picturebox a rasgele veri çekiyorum.

    var resim = db.tblresim.SqlQuery(@"select top 1 * 
    from tblresim  order by NewId()").First();            
    MemoryStream ms = new MemoryStream(resim.Resim.ToArray());
    pictureBox1.Image = Image.FromStream(ms);
    bu linki incele belki kafanda birşeyler canlanır.
    https://social.msdn.microsoft.com/Forums/tr-TR/8356e6fb-9719-48ee-9724-a81094eac10b/her-alta-farkl-resim-splash-screen?forum=csharptr#82627540-08b3-4a4f-a128-86babf63725d


    7 Temmuz 2015 Salı 05:51
  • işte asp.net bu değil diyecem ama 'ho?!' şeklinde ... neyse;

    UserControl'ünüze Property eklediniz mi ? Propertylerinizi Bindable yaptınız mı? Eval ile değer atadınız mı?


    www.mvcblog.org
    e-mail: onay[nokta]yalciner[at]hotmail[nokta]com

    • Yanıt Olarak Öneren CetinBasoz 7 Temmuz 2015 Salı 11:32
    7 Temmuz 2015 Salı 07:25
    Moderatör

  • www.mvcblog.org
    e-mail: onay[nokta]yalciner[at]hotmail[nokta]com

    • Yanıt Olarak Öneren NScoder54 7 Temmuz 2015 Salı 09:41
    7 Temmuz 2015 Salı 07:25
    Moderatör
  •  public partial class uc : System.Web.UI.UserControl
        {
            string uc_Sayi = WebForm1.sayi.ToString();
            protected void Page_Load(object sender, EventArgs e)
            {
                Label lb = new Label();
                lb.Text = uc_Sayi;
                this.Controls.Add(lb);
            }
        }

    normade  WebForm1.sayi.ToString(); değerini direk alıyordum. fakar usercontrol içinde private bir değişken atayıp oradan olunca sorun kalmadı

            string uc_Sayi = WebForm1.sayi.ToString();

    katkı sunanlara fikir verenlere teşekkürler

    • Yanıt Olarak İşaretleyen ibrahim104 7 Temmuz 2015 Salı 10:52
    7 Temmuz 2015 Salı 10:51
  • keşke yanlış yanlış devam etmeseydin, neyse... bu şekilde daha çok mesaj atarsın bu foruma o zaman hatırlatırım sana :)

    www.mvcblog.org
    e-mail: onay[nokta]yalciner[at]hotmail[nokta]com

    7 Temmuz 2015 Salı 11:09
    Moderatör