none
C#'dan sql'e tırnak işareti gönderme sorunu RRS feed

  • Soru

  • merhabalar.Ben c#'dan sql e metin göndereceğim fakat metin içerisinde tek tırnak(') işareti olduğu zaman program patlıyor.Replace ile tırnak işaretini boşluk karekteri ile değiştir diyorum fakat yine sonuç vermiyor.Aslında böyle olmasını istemiyorum ama bunuda göndermesine razı olur vaziyete geldim.Şöyle bir kod yazdım :

                        

       for (b = 0; b < listBox1.Items.Count; b++)
                 {
                     hbrBaslik = listBox1.Items[b].ToString();
                     for (uzunluk = 0; uzunluk < hbrBaslik.Length; uzunluk++)
                     {
                         if (hbrBaslik[i].ToString() == "'")
                         {
                          hbrBaslik=hbrBaslik.ToString().Replace("'"," ");
                          listBox1.Items[b] = hbrBaslik;
                         }

                     }

    Tek tırnak işaretini gönderebilmek istiyorum aslında nasıl yapabilirim ? Replace metoduyla bosluk karakteriyle değiştirmek mecburiyetten düşündügüm birseydi fakata bu da olmadı :D

    Yardımcı olabilirseniz sevinirim arkadaşlar :)

    21 Mayıs 2014 Çarşamba 20:41

Yanıtlar

  • Asla SQL kodlarını string birleştirme yöntemleri ile ("Select * from tablo wher x=" + degisken )oluşturmayın. SQL Parameter kullanın bu forumda bile en az yüz kere söylenmiştir bu konu. 

    Tavsiye : Forumları sadece kendi sorularınıza yanıt aradığınız platformlar olarak gördüğünüz sürece 1000.000 defa aynı cevabı versek yine sormaya devam edersiniz. Forumu arada okuyun, kim ne sormuş ne yanıt verilmiş. Böylece belki aslında sizin 1000 takla atarak yaptığınız başka bir çözümün aslında 1 satırla çok rahat çözüldüğünü de öğrenirsiniz.

    22 Mayıs 2014 Perşembe 08:47
  • Program patlamaz. Ben aynı metin içerisinde 100'den fazla tek tırnak gönderiyorum. Öyle olsaydı şu an bu torum yaptığım yerde de sorun olurdu ve Microsoft'un sitesi patlardı :)

    Yazdığınız Sql kodlarını görebilirmiyiz ? Muhtemelen parametresiz bir şekilde değer gönderiyorsunuzdur. Veya başka bir sorun vardır. Sql kodlarınızıda görebilirsek, daha iyi yardımcı olabiliriz.


    Microsoft bu servisi kullanıcılarına yardım etme, Microsoft urunleri ve teknolojileriyle ilgili bilgi bankasını genişletme amacıyla ucretsiz sunmaktadır. Bu icerik olduğu gibi benim tarafımdan hazırlanmış olup Microsoft tarafından herhangi bir sorumluluk ustlenildiği anlamına gelmez. Bana Ulaşmak İçin: Mail Gönder

    22 Mayıs 2014 Perşembe 05:50
    Moderatör

Tüm Yanıtlar

  • Program patlamaz. Ben aynı metin içerisinde 100'den fazla tek tırnak gönderiyorum. Öyle olsaydı şu an bu torum yaptığım yerde de sorun olurdu ve Microsoft'un sitesi patlardı :)

    Yazdığınız Sql kodlarını görebilirmiyiz ? Muhtemelen parametresiz bir şekilde değer gönderiyorsunuzdur. Veya başka bir sorun vardır. Sql kodlarınızıda görebilirsek, daha iyi yardımcı olabiliriz.


    Microsoft bu servisi kullanıcılarına yardım etme, Microsoft urunleri ve teknolojileriyle ilgili bilgi bankasını genişletme amacıyla ucretsiz sunmaktadır. Bu icerik olduğu gibi benim tarafımdan hazırlanmış olup Microsoft tarafından herhangi bir sorumluluk ustlenildiği anlamına gelmez. Bana Ulaşmak İçin: Mail Gönder

    22 Mayıs 2014 Perşembe 05:50
    Moderatör
  • Asla SQL kodlarını string birleştirme yöntemleri ile ("Select * from tablo wher x=" + degisken )oluşturmayın. SQL Parameter kullanın bu forumda bile en az yüz kere söylenmiştir bu konu. 

    Tavsiye : Forumları sadece kendi sorularınıza yanıt aradığınız platformlar olarak gördüğünüz sürece 1000.000 defa aynı cevabı versek yine sormaya devam edersiniz. Forumu arada okuyun, kim ne sormuş ne yanıt verilmiş. Böylece belki aslında sizin 1000 takla atarak yaptığınız başka bir çözümün aslında 1 satırla çok rahat çözüldüğünü de öğrenirsiniz.

    22 Mayıs 2014 Perşembe 08:47
  • Haklısınız Barış Bey :)

    Dediğiniz gibi parametreden kaynaklanıyormuş sanırım.Parametreye atadım tekrar şimdi ekliyor.

    Teşekkür ederim yardımınız için.Yalnız ben gönderirken tek tırnak (') işaretini bununla (`)  değiştirerek gönderiyorum.Tek tırnak işareti göndermem için ne yapmalıyım işareti Replace etmeden :)

    22 Mayıs 2014 Perşembe 08:56
  • Kodlarınızı gönderme şansınız varmı ? Burada belirtin, bakalım. Normalinde yapmaması gerekiyor.

    Microsoft bu servisi kullanıcılarına yardım etme, Microsoft urunleri ve teknolojileriyle ilgili bilgi bankasını genişletme amacıyla ucretsiz sunmaktadır. Bu icerik olduğu gibi benim tarafımdan hazırlanmış olup Microsoft tarafından herhangi bir sorumluluk ustlenildiği anlamına gelmez. Bana Ulaşmak İçin: Mail Gönder

    22 Mayıs 2014 Perşembe 09:01
    Moderatör