none
Bir formdan diğerine veri çekerken RRS feed

  • Soru

  • Merhaba bir ödevle uğraşıyorum.

    programda olanlar Form1, Form2

    Form1 içindekiler = 1 tane textbox ve 1 tane button

    Form2 içindekiler = 1 tane label

    yapılan işlem = textboxa girilen veriyi butona basınca, form2deki labelde göstermek. (BUNU BAŞARIYORUM AMA İSTEDİĞİM ŞEKİLDE DEĞİL)

    Sorun = Form1 den form2 ye veri çekme işlemi yapıyorum. Ama form2 yi önceden açıp ekleye bastığımda label1deki text değişmiyor. Sadece ilk ekle butonuna basıp sonra form2 yi açarsam gözüküyor (BUNUNDA SEBEBİ FORM2 NİN LOAD KISMINA YAZDIĞIM KOD SANIRIM)

    ama bu kodu yazmazsam veriyi çekemiyorum.

    Yani demek istediğim o kodu Form2 de başka nereye yazabilirim ki form2 açık olduğu halde ekleye basınca label1 e veri gitsin ? yada başka bir yolu var mı?

    13 Mart 2016 Pazar 23:46

Yanıtlar

    • Form2 deki label'in access mofifier'ini public yap
    • Form2'yi Form1 class'ı içinde deklare et. Örn;
    class Form1:Form
    {
       private f2 = new Form2();
    .
    . }

    • Ekle buttonunu click handlerinde f2.label1.Text = textBox1.Text; yaz.


    e-mail: onay[nokta]yalciner[at]hotmail[nokta]com

    14 Mart 2016 Pazartesi 06:23
    Moderatör

Tüm Yanıtlar

  • Form1 butonuna Form2.showdialog() yerine Form2.show() dene.

    Kod hatasi varsa Form2 actived eventina Textbox1.text = Form1.Label1 diyebilirsin

    14 Mart 2016 Pazartesi 00:16
    • Form2 deki label'in access mofifier'ini public yap
    • Form2'yi Form1 class'ı içinde deklare et. Örn;
    class Form1:Form
    {
       private f2 = new Form2();
    .
    . }

    • Ekle buttonunu click handlerinde f2.label1.Text = textBox1.Text; yaz.


    e-mail: onay[nokta]yalciner[at]hotmail[nokta]com

    14 Mart 2016 Pazartesi 06:23
    Moderatör
  • çok teşekkür ediyorum oldu. :)


    • Düzenleyen Altr1 14 Mart 2016 Pazartesi 16:17
    14 Mart 2016 Pazartesi 15:53
  • hadi bakalım iyi dersler sana ozaman

    e-mail: onay[nokta]yalciner[at]hotmail[nokta]com

    14 Mart 2016 Pazartesi 16:02
    Moderatör
  • Bir sorum daha var ben textboxı kaldırdım ve formları değiştirdim

    form2 de ekle butonu

    form1 de label1 var

    tüm kodları yani form2 ve form1'inkileri değiştirdim

    ve label1 e o anda saat kaçsa onu atmaya çalışıyorum ama bir işlem olmuyor.

    NOT : FORM1 DEN FORM2 YE TARİHİ ATIYOR AMA FORM2 DEN FORM1 E YAPINCA ATMIYOR.

    14 Mart 2016 Pazartesi 17:26