none
label a çıkan toplam sonuçları hafızada tutma ve son değerle toplama... RRS feed

  • Soru

  • ben double türünden gelen sonuçları label a yazdırıyorum ancak daha fazla hesaplama yapılabilmesi adına sonuçları hafızada tutup gelen her toplam değeri toplayarak üzerine eklemesini istiyorum, nasıl yaparım? teşekkürler...

    örneğin;

    en boy diyeiki farklı textbox var bunların birbiriyle çarpımından elde edilen sonuçları yazıyor fakat postbac den sonra textboxlar sıfırlanıyor ancak ben daha fazla işlem yapılabilmesi için label da çıkan o sonucun tutulmasını istiyorum oturum süresince...

    en 500 boy 300 label a 45,00 TL yazdı sonra ben tekrar bir değer girdiğimde 45,00 + en son girilen değerler şeklinde üzerine eklemesini nasıl sağlarım???teşekkürler...


    Sevgi paylaştıkça çoğalır | GÇ

    Dilin kemiği olsa komadaydım | GÇ

    Some things will never change | 2Pac

    It's just me against the world baby | 2Pac


    16 Temmuz 2012 Pazartesi 19:35

Yanıtlar

  • Selam;

    Şu şekilde kullanmanız gerekmiyor mu;

    ViewState["GenelToplam"] = sonSonuc.ToString("N");
    lblResult.Text = "Toplam: " + ViewState["GenelToplam"] + " TL";


    Microsoft bu servisi kullanıcılarına yardım etme, Microsoft ürünleri ve teknolojileriyle ilgili bilgi bankasını genişletme amacıyla ücretsiz sunmaktadır.
    Bu içerik olduğu gibi benim tarafımdan hazırlanmış olup Microsoft tarafından herhangi bir sorumluluk üstlenildiği anlamına gelmez.
    Facebook Üzerinden Takip Et!
    Twitter'da Takip Et!

    17 Temmuz 2012 Salı 10:53
  • Selamlar;

    Siz, "toplam" ve aldığınız değerle birlikte string olarak toplamışsınız.

    Şu şekilde denediniz mi acaba ?

    ViewState["GenelToplam"] = sonSonuc + ViewState["GenelToplam"];
    lblResult.Text = "Toplam: " + ViewState["GenelToplam"].ToString("N") + " TL"

    Kolay gelsin


    Microsoft bu servisi kullanıcılarına yardım etme, Microsoft ürünleri ve teknolojileriyle ilgili bilgi bankasını genişletme amacıyla ücretsiz sunmaktadır.
    Bu içerik olduğu gibi benim tarafımdan hazırlanmış olup Microsoft tarafından herhangi bir sorumluluk üstlenildiği anlamına gelmez.
    Facebook Üzerinden Takip Et!
    Twitter'da Takip Et!


    18 Temmuz 2012 Çarşamba 06:25
  • ViewState["GenelToplam"] = 0;
    • Yanıt Olarak İşaretleyen 232323232323 19 Temmuz 2012 Perşembe 19:12
    18 Temmuz 2012 Çarşamba 14:41
  • Tekrar Merhaba;

    Şu an deneyemiyorum fakat Abdurrahman hocamın da önerdiği gibi;

    ViewState["GenelToplam"] = 0;

    şeklinde sonuca ulaşacağınızı düşünüyorum

    Saygılar.


    Microsoft bu servisi kullanıcılarına yardım etme, Microsoft ürünleri ve teknolojileriyle ilgili bilgi bankasını genişletme amacıyla ücretsiz sunmaktadır.
    Bu içerik olduğu gibi benim tarafımdan hazırlanmış olup Microsoft tarafından herhangi bir sorumluluk üstlenildiği anlamına gelmez.
    Facebook Üzerinden Takip Et!
    Twitter'da Takip Et!

    19 Temmuz 2012 Perşembe 07:04
  • ViewState["GenelToplam"] = sonSonuc + Convert.ToDouble(ViewState["GenelToplam"].ToString());


    • Düzenleyen AAKoken 18 Temmuz 2012 Çarşamba 13:13
    • Yanıt Olarak Öneren Ali Rıza İnceoğlu 19 Temmuz 2012 Perşembe 07:04
    • Yanıt Olarak İşaretleyen 232323232323 19 Temmuz 2012 Perşembe 19:11
    18 Temmuz 2012 Çarşamba 13:13

Tüm Yanıtlar

  • biraz daha açıklarsan sevinirim, tam olarak anlayamadım. sonuc değerini bi değişkende tutup sonraki işlemde bu değişken değerini çağıramıyormusun ?
    16 Temmuz 2012 Pazartesi 20:46
  • tutuyorum da nasıl ne yapacağımı bilmiyorum session larla denemeye çalıştım sanırım beceremedim....

    void AlanHesapla()
        {
            double en = 0.000;
            double boy = 0.000;
            double sonuc = 0;
            double sonSonuc = 0;
            double mh = 3.00;
            double elh = 4.00;
            en = Convert.ToDouble(tbHeight.Text);
            boy = Convert.ToDouble(tbWidth.Text);
            sonuc = ((en / 100) * (boy / 100));
    
            if (tbHeight.Text != "" || tbWidth.Text != "")
            {
                if (ddlCarpetType.SelectedIndex == 0)
                {
                    sonSonuc = sonuc * mh;
                }
                else if (ddlCarpetType.SelectedIndex == 1)
                {
                    sonSonuc = sonuc * elh;
                }
                else if (ddlCarpetType.SelectedIndex == 2)
                {
                    conn = new SqlConnection(connectionString);
                    comm = new SqlCommand("SELECT * FROM Ucretler where Turu='Battaniye'", conn);
    
                    try
                    {
                        conn.Open();
                        lblResult.Text = "Battaniye: " + "<%# Eval('Miktar')%>";
    
                    }
                    catch
                    {
                        Response.Write("Bir hata oluştu");
                    }
                    finally
                    {
                        conn.Close();
                    }
                }
                else if (ddlCarpetType.SelectedIndex == 3)
                {
                    conn = new SqlConnection(connectionString);
                    comm = new SqlCommand("SELECT * FROM Ucretler where Turu='Yorgan'", conn);
    
                    try
                    {
                        conn.Open();
                        lblResult.Text = "Yorgan: " + "<%# Eval('Miktar')%>";
    
                    }
                    catch
                    {
                        Response.Write("Bir hata oluştu");
                    }
                    finally
                    {
                        conn.Close();
                    }
                }
            }
            else
            {
                lblResult.ForeColor = Color.Red;
                lblResult.Text = "Geçersiz bir değer girdiniz!";
            }
            lblResult.Text = "Toplam:&nbsp;" + sonSonuc.ToString("N") + "&nbsp;TL";
            tbHeight.Text = "cm";
            tbWidth.Text = "cm";
        }
    
        protected void bHesapla_Click(object sender, EventArgs e)
        {
            AlanHesapla();
        }
    yani her tutarı üzerine ekleyecek artı olarak...belki çok basit bir işlem ancak benim aklıma gelmiyor ya da beceremiyorum... :(


    Sevgi paylaştıkça çoğalır | GÇ

    Dilin kemiği olsa komadaydım | GÇ

    Some things will never change | 2Pac

    It's just me against the world baby | 2Pac


    16 Temmuz 2012 Pazartesi 20:53
  • hala anlamadınız mı? :))

    Sevgi paylaştıkça çoğalır | GÇ

    Dilin kemiği olsa komadaydım | GÇ

    Some things will never change | 2Pac

    It's just me against the world baby | 2Pac

    16 Temmuz 2012 Pazartesi 21:24
  • session da ne gibi sorun yaşadınız anlamadım ama bunun için alternatif olarak şunları deneyebilirsiniz

    session da ne sorun yaşadıysanız isterseniz yazın..

    ViewState("dynamicValue")="value"; yada

    Literal1.Text="value"; textin özelliğinde saklayabilirsiniz

    viewstate eğer sayfalar arası veri taşıycaksınız yapamazsınız session olur

    viewstate performans açısından tavsite edilmez



    16 Temmuz 2012 Pazartesi 21:26
  • rica etsem session ile bir örnek veririmisiniz benim yukarıdaki kodun içinde kullanımını göstererek session u kullanmayı beceremedim aslında...

    Sevgi paylaştıkça çoğalır | GÇ

    Dilin kemiği olsa komadaydım | GÇ

    Some things will never change | 2Pac

    It's just me against the world baby | 2Pac

    16 Temmuz 2012 Pazartesi 21:33
  • yalnız burada bir şey daha var her yazdığınıüzerine ekleyecek(toplayacak) bu yüzden tutmak istiyorum...anlaşılmayan birşey?teşekkürler...

    Sevgi paylaştıkça çoğalır | GÇ

    Dilin kemiği olsa komadaydım | GÇ

    Some things will never change | 2Pac

    It's just me against the world baby | 2Pac

    16 Temmuz 2012 Pazartesi 21:51
  • bu arada evet, sayfalar arası veri taşıyabilirm, ona henüz karar vermedim... ancak senin dewdiğini denedim olmuyor bir türlü...

    "Toplam: Genel Toplam TL" gibi saçma bişi yazıyor label a... ilgili kod satırı:

     ViewState["GenelToplam"] = sonSonuc.ToString("N");
            lblResult.Text = "Toplam:&nbsp;" + "GenelToplam" + "&nbsp;TL";


    Sevgi paylaştıkça çoğalır | GÇ

    Dilin kemiği olsa komadaydım | GÇ

    Some things will never change | 2Pac

    It's just me against the world baby | 2Pac

    16 Temmuz 2012 Pazartesi 22:07
  • Selam;

    Şu şekilde kullanmanız gerekmiyor mu;

    ViewState["GenelToplam"] = sonSonuc.ToString("N");
    lblResult.Text = "Toplam:&nbsp;" + ViewState["GenelToplam"] + "&nbsp;TL";


    Microsoft bu servisi kullanıcılarına yardım etme, Microsoft ürünleri ve teknolojileriyle ilgili bilgi bankasını genişletme amacıyla ücretsiz sunmaktadır.
    Bu içerik olduğu gibi benim tarafımdan hazırlanmış olup Microsoft tarafından herhangi bir sorumluluk üstlenildiği anlamına gelmez.
    Facebook Üzerinden Takip Et!
    Twitter'da Takip Et!

    17 Temmuz 2012 Salı 10:53
  • evet oldu teşekkürler...ancak toplanması lazım onu nasıl yaparım?

    lblResult.Text += "Toplam:&nbsp;" + ViewState["GenelToplam"] + "&nbsp;TL";

    şöyle ilginç birşey denedim, yan yana Toplam: 18,00 TL, Toplam: 27,00 TL...vs. yazıyor...ben her hesaplama sonucunu en son tutar ile toplamasını istiyorum...nasıl yaparım?teşekkürler...


    Sevgi paylaştıkça çoğalır | GÇ

    Dilin kemiği olsa komadaydım | GÇ

    Some things will never change | 2Pac

    It's just me against the world baby | 2Pac


    17 Temmuz 2012 Salı 11:26
  • Selamlar;

    Siz, "toplam" ve aldığınız değerle birlikte string olarak toplamışsınız.

    Şu şekilde denediniz mi acaba ?

    ViewState["GenelToplam"] = sonSonuc + ViewState["GenelToplam"];
    lblResult.Text = "Toplam:&nbsp;" + ViewState["GenelToplam"].ToString("N") + "&nbsp;TL"

    Kolay gelsin


    Microsoft bu servisi kullanıcılarına yardım etme, Microsoft ürünleri ve teknolojileriyle ilgili bilgi bankasını genişletme amacıyla ücretsiz sunmaktadır.
    Bu içerik olduğu gibi benim tarafımdan hazırlanmış olup Microsoft tarafından herhangi bir sorumluluk üstlenildiği anlamına gelmez.
    Facebook Üzerinden Takip Et!
    Twitter'da Takip Et!


    18 Temmuz 2012 Çarşamba 06:25
  • teşekkürler...maalesef şu hataları alıyorum sizin verdiğiniz kodları yazdığımda...

    Error    1    Operator '+' cannot be applied to operands of type 'double' and 'object'
    Error    2    No overload for method 'ToString' takes 1 arguments


    Sevgi paylaştıkça çoğalır | GÇ

    Dilin kemiği olsa komadaydım | GÇ

    Some things will never change | 2Pac

    It's just me against the world baby | 2Pac

    18 Temmuz 2012 Çarşamba 13:03
  • ViewState["GenelToplam"] = sonSonuc + Convert.ToDouble(ViewState["GenelToplam"].ToString());


    • Düzenleyen AAKoken 18 Temmuz 2012 Çarşamba 13:13
    • Yanıt Olarak Öneren Ali Rıza İnceoğlu 19 Temmuz 2012 Perşembe 07:04
    • Yanıt Olarak İşaretleyen 232323232323 19 Temmuz 2012 Perşembe 19:11
    18 Temmuz 2012 Çarşamba 13:13
  • teşekkürler, harikasınız...peki son olarak 0 la veya temizle diye bir buton koydum diyelim onda viewstate i nasıl boşaltabilirim?tekrar teşekkürler...

    Sevgi paylaştıkça çoğalır | GÇ

    Dilin kemiği olsa komadaydım | GÇ

    Some things will never change | 2Pac

    It's just me against the world baby | 2Pac

    18 Temmuz 2012 Çarşamba 13:32
  • ViewState["GenelToplam"] = 0;
    • Yanıt Olarak İşaretleyen 232323232323 19 Temmuz 2012 Perşembe 19:12
    18 Temmuz 2012 Çarşamba 14:41
  • çünkü ben şu şekilde deniyorum:..

    protected void bTemizle_Click(object sender, EventArgs e)
        {
            lblResult.Text = "0,00 TL";
            ViewState["GenelToplam"] = "";
        }

    label a 0,00 TL yazdırıyor ancak sonra işlem yapmak istediğimde şu hatayı alıyorum:

    "Input string was not in a correct format."hatasını alıyorum...

    şu satırda...

    Line 79:         ViewState["GenelToplam"] = sonSonuc + Convert.ToDouble(ViewState["GenelToplam"]);


    Sevgi paylaştıkça çoğalır | GÇ

    Dilin kemiği olsa komadaydım | GÇ

    Some things will never change | 2Pac

    It's just me against the world baby | 2Pac

    18 Temmuz 2012 Çarşamba 14:44
  • Tekrar Merhaba;

    Şu an deneyemiyorum fakat Abdurrahman hocamın da önerdiği gibi;

    ViewState["GenelToplam"] = 0;

    şeklinde sonuca ulaşacağınızı düşünüyorum

    Saygılar.


    Microsoft bu servisi kullanıcılarına yardım etme, Microsoft ürünleri ve teknolojileriyle ilgili bilgi bankasını genişletme amacıyla ücretsiz sunmaktadır.
    Bu içerik olduğu gibi benim tarafımdan hazırlanmış olup Microsoft tarafından herhangi bir sorumluluk üstlenildiği anlamına gelmez.
    Facebook Üzerinden Takip Et!
    Twitter'da Takip Et!

    19 Temmuz 2012 Perşembe 07:04
  • arkadaşlar hepinize ne kadar teşekkür etsem azdır ancak bir yerden bir şekilde başlamak gerekiyor; çok teşekkür ederim, hepinize minnettarım...müthiş bir çıkmadan kurtardınız beni harikasınız ;) iyi çalışmalar...

    Sevgi paylaştıkça çoğalır

    Dilin kemiği olsa komadaydım

    Some things will never change | 2Pac

    It's just me against the world baby | 2Pac

    19 Temmuz 2012 Perşembe 19:14