none
asp.net sistem saatine eşit veri çekimi RRS feed

  • Genel Tartışma

  • ver tabanımda gorevler adında bir tablom var;
     içinde : gorevid , gorevismi , gorevzamani  olarak 3 sütunum var.

    gorev zamanına sistem saatini alıyorum

    burada bir sorun yok fakat anasayfada bunları çekerken örneğin sistem saati 10:00 olan veriyi şu anki sistem saati 10:00 olduğunda çağırıp saat 11:00 da bunu kapatmam lazım select kısmının where gorevzamani=sistem saati olarak nasıl alabilirim

    yardım eden herkese teşekkürler iyi forumlar
    26 Mayıs 2016 Perşembe 12:07

Tüm Yanıtlar

  • yani anlatmak istediğin şu mu mesela 9 da  veritabanına gorevzamanı=10.00 u göndereceksin 10 olduğunda gorevzamanı=11.00 göndereceksin öyle mi

      select convert(time,GETDATE())

     bu işine yarar belki.

    27 Mayıs 2016 Cuma 07:57
  • yani anlatmak istediğin şu mu mesela 9 da  veritabanına gorevzamanı=10.00 u göndereceksin 10 olduğunda gorevzamanı=11.00 göndereceksin öyle mi

      select convert(time,GETDATE())

     bu işine yarar belki.

    tam olarak öyle değil sistem saati kaça eşit ise o saat ile kayıtlı olan veri gelmeli 
    27 Mayıs 2016 Cuma 11:39
  • yani anlatmak istediğin şu mu mesela 9 da  veritabanına gorevzamanı=10.00 u göndereceksin 10 olduğunda gorevzamanı=11.00 göndereceksin öyle mi

      select convert(time,GETDATE())

     bu işine yarar belki.

    tam olarak öyle değil sistem saati kaça eşit ise o saat ile kayıtlı olan veri gelmeli 
    görev zamanını göndermemde sorun yok görev zamanı ve sistem saati eşit olduğunda veri gelmesi lazım
    27 Mayıs 2016 Cuma 11:40
  • onu otomatik olarak yaptırmak istiyorsun yani yanlış anlamadıysam 10 da gidecek veritabanından 10daki verileri getirecek.mesela 10.05 te işlem yapıldı saat 10 da olduğu için o veri de gelecek. anladığım kadarıyla;

                int d = DateTime.Now.Hour;
              ile saat kısmını alabilirsin. where ' den sonraki kısım için ise birşey diyemiyorum bakmam lazım.

    27 Mayıs 2016 Cuma 12:13
  • aynen abi bende where'den sonraki kısımda tıkandım dediğin gibi saat 10:05 de eklense dahi saat 10 iken gelecek hepsi
    27 Mayıs 2016 Cuma 15:42
  • kardeşim    select DATEPART(HH,GETDATE())  bu kod sql de saat bilgisini veriyor. umarım işe yarar
    27 Mayıs 2016 Cuma 17:14
  • sabah ilk fırsatta deneyeceğim abi
    27 Mayıs 2016 Cuma 21:32