none
Progressbar RRS feed

  • Soru

  • Forumda 3 datagrid var  forum açıldğı zaman  her bir datagrid farklı tablolardan verileri çekiyor

    Yapmak istediyim olay forum açıldığı zaman ilk önce progressbar  açsın  

    örnek  

    Datagrid1  Müşteriler tablosu  

    Progressbarda göstersin  MÜŞTERİ İŞLEMLERİ LÜTFEN BEKLİYİN

    müşteriler bitdikden sonra hemen 2 ci tabloya geçsin  

    Progresbarrda göstersin  KASA İŞLEMLERİ LÜTFEN BEKLİYİN 

    Tüm bunlar ardıcıl olarak progresbarr çalışsın bu mümkünmü

    tsk



    • Düzenleyen sahib745 3 Eylül 2012 Pazartesi 01:34
    3 Eylül 2012 Pazartesi 01:27

Yanıtlar

  • Thread kullanmayacaksam (backgroundworker filan) kullanıcı zaten yükleme esnasında hiçbir iş yapamayacağından o şekilde bekleyin gibi bir uyarı kullanmazdım ben. Web sayfası değil bu sonuçta. Binlerce kayıt doğru bağlandığında grid üzerinde anında gösterilir. Hadi gösterilmesi zaman alıyor diyelim, yapmayı düşündüğün de sistemine/uygulamana yük getirecek. Gösterilme süresini eklemeyecek. Bunların dışında eğer bu gridler üzerinde bir işlem yapılabilecekse onu yükleme boyunca engellemek daha mantıklı....

    başlangıç=>

    gridi kilitle=>

    gridi yükle=>

    gridi aç=>

    mantığı ile hareket etmek daha doğrudur bence.


    Yeni Tasarım = :/

    3 Eylül 2012 Pazartesi 11:42
    Moderatör
  • Thread kullanmayacaksam (backgroundworker filan) kullanıcı zaten yükleme esnasında hiçbir iş yapamayacağından o şekilde bekleyin gibi bir uyarı kullanmazdım ben. Web sayfası değil bu sonuçta. Binlerce kayıt doğru bağlandığında grid üzerinde anında gösterilir. Hadi gösterilmesi zaman alıyor diyelim, yapmayı düşündüğün de sistemine/uygulamana yük getirecek. Gösterilme süresini eklemeyecek. Bunların dışında eğer bu gridler üzerinde bir işlem yapılabilecekse onu yükleme boyunca engellemek daha mantıklı....

    başlangıç=>

    gridi kilitle=>

    gridi yükle=>

    gridi aç=>

    mantığı ile hareket etmek daha doğrudur bence.


    Yeni Tasarım = :/

    Sevgili Aslan'a bende katılıyorum. Form uygulamanda eğer gridin yüklenmesi zaten zaman alıyorsa ayrıca işlem yaptırman senin için dezavantaj olacaktır. Thread kullanmanı tavsiye ederim.

    Orjinal tam  bilgi için buradan, ve daha önce forumda konuştuğumuz ve çözüme kavuşturduğumuz buradan bilgi sahibi olabilirsiniz. 

    Saygılarımla..


    firhus / vb.net / msdn forum

    5 Eylül 2012 Çarşamba 09:44

Tüm Yanıtlar

  • Bekleyin diyecek kadar geç mi doluyor gridler?

    Yeni Tasarım = :/

    3 Eylül 2012 Pazartesi 04:42
    Moderatör
  • evet  bir grid 5 saniye    falan    ama  ilerde  tablolar  doldukca  baya  zaman alacak o üzden   Kullanıcının  progresbara  göre beklemesini istiyorum 

    3 Eylül 2012 Pazartesi 10:51
  • Thread kullanmadan sayfa donmuyor mu beş saniye içinde?

    Yeni Tasarım = :/

    3 Eylül 2012 Pazartesi 11:07
    Moderatör
  • Merhaba Aslan

    Siz olsaydınız nasıl bir yöntem uyğulardınız?

    3 Eylül 2012 Pazartesi 11:36
  • Thread kullanmayacaksam (backgroundworker filan) kullanıcı zaten yükleme esnasında hiçbir iş yapamayacağından o şekilde bekleyin gibi bir uyarı kullanmazdım ben. Web sayfası değil bu sonuçta. Binlerce kayıt doğru bağlandığında grid üzerinde anında gösterilir. Hadi gösterilmesi zaman alıyor diyelim, yapmayı düşündüğün de sistemine/uygulamana yük getirecek. Gösterilme süresini eklemeyecek. Bunların dışında eğer bu gridler üzerinde bir işlem yapılabilecekse onu yükleme boyunca engellemek daha mantıklı....

    başlangıç=>

    gridi kilitle=>

    gridi yükle=>

    gridi aç=>

    mantığı ile hareket etmek daha doğrudur bence.


    Yeni Tasarım = :/

    3 Eylül 2012 Pazartesi 11:42
    Moderatör
  • Thread kullanmayacaksam (backgroundworker filan) kullanıcı zaten yükleme esnasında hiçbir iş yapamayacağından o şekilde bekleyin gibi bir uyarı kullanmazdım ben. Web sayfası değil bu sonuçta. Binlerce kayıt doğru bağlandığında grid üzerinde anında gösterilir. Hadi gösterilmesi zaman alıyor diyelim, yapmayı düşündüğün de sistemine/uygulamana yük getirecek. Gösterilme süresini eklemeyecek. Bunların dışında eğer bu gridler üzerinde bir işlem yapılabilecekse onu yükleme boyunca engellemek daha mantıklı....

    başlangıç=>

    gridi kilitle=>

    gridi yükle=>

    gridi aç=>

    mantığı ile hareket etmek daha doğrudur bence.


    Yeni Tasarım = :/

    Sevgili Aslan'a bende katılıyorum. Form uygulamanda eğer gridin yüklenmesi zaten zaman alıyorsa ayrıca işlem yaptırman senin için dezavantaj olacaktır. Thread kullanmanı tavsiye ederim.

    Orjinal tam  bilgi için buradan, ve daha önce forumda konuştuğumuz ve çözüme kavuşturduğumuz buradan bilgi sahibi olabilirsiniz. 

    Saygılarımla..


    firhus / vb.net / msdn forum

    5 Eylül 2012 Çarşamba 09:44