none
Timer Interval 30 Altına İnmiyor RRS feed

  • Soru

  • Merhaba

    Pencereyi büyütme animasyonu vermek için bir Timer tanımladım ve Interval'ını 10 yaptım. Böylece oranlara göre 1 saniyede tam ekran olacaktı. Ancak birkaç denemeden sonra fark ettim ki Interval'ı 1 de yapsam 30 da yapsam aynı sürede büyüyor. Mesela 31 yapınca daha yavaş oluyor.

    Windows'un tanımladığı 33fps (Interval = 30) limiti mi var? 100fps'de (Interval = 10) Tick yapmasının yolu var mı?

    Teşekkürler.


    • Düzenleyen WinDPzero 12 Haziran 2018 Salı 19:46
    12 Haziran 2018 Salı 19:43

Yanıtlar

  • 30 değil yaklaşık 15 minimum değerdir. Çünkü system saatinin limitleri yaklaşık bu kadar. Aynı zamanda multi tasking için de zaman kesiti windows için en son 20ms civarıdır. Ki bu da şu demek min 15 ama maximum yok. Timer system yüküne göre sana 1sn sonra da uğrayabilir.  

    Özetle yapmak istediğin şey Timer'la yapılmaz. Bu döngü ile yapılması gereken bir işlem. Fakat windows forms kullanıyorsan orada yine akıcı animasyon yapabileceğini sanmıyorum. 



    www.cihanyakar.com



    • Yanıt Olarak İşaretleyen WinDPzero 13 Haziran 2018 Çarşamba 17:56
    • Düzenleyen Cihan YakarMVP 13 Haziran 2018 Çarşamba 17:57
    13 Haziran 2018 Çarşamba 17:52

Tüm Yanıtlar

  • Güncel
    13 Haziran 2018 Çarşamba 16:46
  • 30 değil yaklaşık 15 minimum değerdir. Çünkü system saatinin limitleri yaklaşık bu kadar. Aynı zamanda multi tasking için de zaman kesiti windows için en son 20ms civarıdır. Ki bu da şu demek min 15 ama maximum yok. Timer system yüküne göre sana 1sn sonra da uğrayabilir.  

    Özetle yapmak istediğin şey Timer'la yapılmaz. Bu döngü ile yapılması gereken bir işlem. Fakat windows forms kullanıyorsan orada yine akıcı animasyon yapabileceğini sanmıyorum. 



    www.cihanyakar.com



    • Yanıt Olarak İşaretleyen WinDPzero 13 Haziran 2018 Çarşamba 17:56
    • Düzenleyen Cihan YakarMVP 13 Haziran 2018 Çarşamba 17:57
    13 Haziran 2018 Çarşamba 17:52