none
Bu dosyayı açma izniniz yok. İzin almak için dosyanın sahibine veya yöneticiye başvurun. RRS feed

  • Soru

  • Öncelikle merhabalar.

    Mssql/data dosyasından veriyi projeme çekmek istediğimde bu uyarıyı veriyor. Ama ben dosyaya ve data klasörüne tüm izinleri verdim.Sıkıntı nereden kaynaklanıyor?

    29 Temmuz 2013 Pazartesi 10:52

Yanıtlar

  • "Calismaz oldu" derken? Hata mi aliyorsun?

    public void sifre()
             {
    
                 bag.Open();
    
                 kmt.Connection = bag;
                 kmt.CommandText = "Select sifres from calisanlar where sifres = @sifre";
                 kmt.Parameters.AddWithValue("@sifre", textBox2.Text);
                 
                 oku = kmt.ExecuteReader();
                 durum = kmt.HasRows;
                 if (durum) 
                 {
                   MessageBox.Show("Programa giriş yaptınız.");
                     }
    
    
                 }
                 bag.Close();
                 oku.Dispose();
    
             }

    • Yanıt Olarak Öneren Ali Rıza İnceoğlu 29 Temmuz 2013 Pazartesi 14:43
    • Yanıt Olarak İşaretleyen Caner Ünver 29 Temmuz 2013 Pazartesi 14:46
    • Yanıt İşaretini Geri Alan Caner Ünver 29 Temmuz 2013 Pazartesi 15:35
    • Yanıt Olarak İşaretleyen Caner Ünver 29 Temmuz 2013 Pazartesi 15:38
    29 Temmuz 2013 Pazartesi 13:27
  • Pardon oku.HasRows olacakti (HasRows DataReader property)
    • Yanıt Olarak Öneren Ali Rıza İnceoğlu 29 Temmuz 2013 Pazartesi 14:43
    • Yanıt Olarak İşaretleyen Caner Ünver 29 Temmuz 2013 Pazartesi 14:46
    • Yanıt İşaretini Geri Alan Caner Ünver 29 Temmuz 2013 Pazartesi 15:35
    • Yanıt Olarak İşaretleyen Caner Ünver 29 Temmuz 2013 Pazartesi 15:38
    29 Temmuz 2013 Pazartesi 14:39
  • Mesaji oku:

    "A database with the same name exists, or specified file cannot be opened, or it is located on UNC share."

    Soyluyor iste ne oldugunu. Database zaten var. Attach ve User Instance kullanma:

    public SqlConnection bag = new SqlConnection(
    @"Data Source=.\SQLEXPRESS;Database=evraks;Integrated Security=True");

    Not: Gecerli windows hesabinin o database'i acma yetkisi oldugundan da emin ol.
    29 Temmuz 2013 Pazartesi 11:20

Tüm Yanıtlar

  • SQL Server ı Yönetici Olarak Çalıştırın ve Deneyin

    Barış Ceviz - Software Developer
    Web Blog Adresi

    29 Temmuz 2013 Pazartesi 10:55
  • Nasıl yapabilirim ?
    29 Temmuz 2013 Pazartesi 11:00
  • Iznin yokmus iste. Dosyaya izin verdim derken ne demek istiyorsun, MS SQL servis tabanli calisir. Dosya ve klasorune izin vermekle ilgisi yok. Baglanti cumlecigin ne?

    29 Temmuz 2013 Pazartesi 11:00
  • cetin bey add new data source derken bu sıkıntıyı veriyor.Add new data source demeden şu bağlantı cümleciğini kullanınca bu hatayı veriyor.

       

        public SqlConnection bag = new SqlConnection("Data Source=.\\SQLEXPRESS;AttachDbFilename=C:\\Program Files\\Microsoft SQL Server\\MSSQL10.SQLEXPRESS\\MSSQL\\DATA\\evraks.mdf;Integrated Security=True;Connect Timeout=30;User Instance=True");

    Unable to open the physical file "C:\Program Files\Microsoft SQL Server\MSSQL10.SQLEXPRESS\MSSQL\DATA\evraks.mdf". Operating system error 5: "5(Erişim engellendi.)".
    An attempt to attach an auto-named database for file C:\Program Files\Microsoft SQL Server\MSSQL10.SQLEXPRESS\MSSQL\DATA\evraks.mdf failed. A database with the same name exists, or specified file cannot be opened, or it is located on UNC share.

    29 Temmuz 2013 Pazartesi 11:09
  • Mesaji oku:

    "A database with the same name exists, or specified file cannot be opened, or it is located on UNC share."

    Soyluyor iste ne oldugunu. Database zaten var. Attach ve User Instance kullanma:

    public SqlConnection bag = new SqlConnection(
    @"Data Source=.\SQLEXPRESS;Database=evraks;Integrated Security=True");

    Not: Gecerli windows hesabinin o database'i acma yetkisi oldugundan da emin ol.
    29 Temmuz 2013 Pazartesi 11:20
  • Çetin bey gerçekten çok teşekkür ederim.Saatlerce uğraşıyordum amatörlükten işte bunlar hep :) 

    29 Temmuz 2013 Pazartesi 11:30
  • Birsey degil. Kolay gelsin. Bazen mesajlar hakikaten anlasilmaz da olabiliyor :)

    29 Temmuz 2013 Pazartesi 11:47
  • Genciz hevesliyiz,tecrübesiziz,heyecanlıyız ondan :)

    Çetin bey birşey daha sormak istiyorum.Bu yaptığım değişiklikten kaynaklanan sorun muhtemelen

    public void sifre()
            {

                bag.Open();

                kmt.Connection = bag;
                kmt.CommandText = "Select sifres from calisanlar";
                oku = kmt.ExecuteReader();
                while (oku.Read())
                {
                    if (textBox2.Text == oku[0].ToString())
                    {
                        durum = true;
                        MessageBox.Show("Programa giriş yaptınız.");
                    }


                }
                bag.Close();
                oku.Dispose();

            }

                    

    private void button2_Click(object sender, EventArgs e)
            {
                sifre();
                if (durum == true)
                {

                    button1.Enabled = true;
                    textBox1.Enabled = true;
                    textBox2.Enabled = false;


                }


                else
                {
                    MessageBox.Show("Şifreniz yanlış");
                }
            }

    Ben projemi yedeklemiştim.yedeklediğim proje compact edition veritabanına bağlanıyordu ve yukarıda ki kod sorunsuz çalışıyor.Aynı projeyi ms sql server'a bağladım sizin dediğiniz gibi ve yukarıda ki şifre metodum çalışmaz oldu doğru veritabanına bağlandığıma da eminim (sütun adlarını değiştirip onayladım:) .Sıkıntı acaba nerede o labilir ?

    29 Temmuz 2013 Pazartesi 12:06
  • "Calismaz oldu" derken? Hata mi aliyorsun?

    public void sifre()
             {
    
                 bag.Open();
    
                 kmt.Connection = bag;
                 kmt.CommandText = "Select sifres from calisanlar where sifres = @sifre";
                 kmt.Parameters.AddWithValue("@sifre", textBox2.Text);
                 
                 oku = kmt.ExecuteReader();
                 durum = kmt.HasRows;
                 if (durum) 
                 {
                   MessageBox.Show("Programa giriş yaptınız.");
                     }
    
    
                 }
                 bag.Close();
                 oku.Dispose();
    
             }

    • Yanıt Olarak Öneren Ali Rıza İnceoğlu 29 Temmuz 2013 Pazartesi 14:43
    • Yanıt Olarak İşaretleyen Caner Ünver 29 Temmuz 2013 Pazartesi 14:46
    • Yanıt İşaretini Geri Alan Caner Ünver 29 Temmuz 2013 Pazartesi 15:35
    • Yanıt Olarak İşaretleyen Caner Ünver 29 Temmuz 2013 Pazartesi 15:38
    29 Temmuz 2013 Pazartesi 13:27
  • çetin bey yolladığınız metod'ta HasRows şu hatayı veriyor.

    Error 1 'System.Data.SqlClient.SqlCommand' does not contain a definition for 'HasRows' and no extension method 'HasRows' accepting a first argument of type 'System.Data.SqlClient.SqlCommand' could be found (are you missing a using directive or an assembly reference?)
    29 Temmuz 2013 Pazartesi 13:43
  • Pardon oku.HasRows olacakti (HasRows DataReader property)
    • Yanıt Olarak Öneren Ali Rıza İnceoğlu 29 Temmuz 2013 Pazartesi 14:43
    • Yanıt Olarak İşaretleyen Caner Ünver 29 Temmuz 2013 Pazartesi 14:46
    • Yanıt İşaretini Geri Alan Caner Ünver 29 Temmuz 2013 Pazartesi 15:35
    • Yanıt Olarak İşaretleyen Caner Ünver 29 Temmuz 2013 Pazartesi 15:38
    29 Temmuz 2013 Pazartesi 14:39
  • Çetin bey teşekkür ederim.Yolladığınız kodlarda parametre olayını kaldırım.Çünkü değer bir kere yanlış girilip,tekrar denendiğinde @sifre parametresi zaten mevcut diyor.Metod çalıştırıldıktan sonra parametreyi nasıl yok ederim bilemediğimden parametreyi kaldırdım.
    29 Temmuz 2013 Pazartesi 15:40
  • Parametreyi kaldirmak kendi topuguna ates etmek gibi birsey ama sen bilirsin.

    Parametre zaten bir kere eklenecek. Tekrar denemelerde sadece degerini degistireceksin:

    kmt.Parameters["@sifre"].Value = ...

    29 Temmuz 2013 Pazartesi 15:59
  • kmt.Parameters["@sifre"].Value =textBox2.Text;

    şeklinde yazdığımda parametre yokdiyor


    kmt.Parameters.AddWithValue("@sifre", textBox2.Text);

    kmt.Parameters["@sifre"].Value =textBox2.Text;

    şeklinde yazdığımda parametre zaten tanımlı diyor.

    Parametresiz kullanırsam ne gibi sıkıntılar yaşarım ? Parametresiz çalışıyorken pek dokunmak istemiyorum ama bilmekte istiyorum faydasını-zararını :)


    29 Temmuz 2013 Pazartesi 16:09
  • "A database with the same name exists, or specified file cannot be opened, or it is located on UNC share."

    buna benzer bi hata alıyorum. Çözümü nedir?

    6 Ağustos 2013 Salı 18:05
  • Yukaridaki cevabi oku.
    7 Ağustos 2013 Çarşamba 23:02