none
C# Buton Text deki Yazı Silinmeden Alt Satırında Geçen Tarih Saati Gösterme RRS feed

  • Soru

  • Arkadaşlar Kendimi Geliştirmek İçin Restaurant Programı Yazıyorum  Buton ile Masa Açtıgımızda Geçen Süreyi Saat Dakika Saniyeyi Gösterecek Tabi Veritabanındaki DateTime Bu Mantıgı Kuramadım Yani Nasıl Yapmam Lazım Kısaca Butonun Üzerindeki Text Yazı Silinmeden Geçen Süreyi Verecek  Restaurant Programı ile İlgili Bazı Pratik Mantık İhtiyacım Olacak Yardımcı Olabilirmisiniz
    30 Eylül 2015 Çarşamba 23:09

Yanıtlar

  • Barış Bey Ben Zaten Masanın Kaydını tutuyorum Hangi Masa Hangi Ürünleri Çekiyor Hangi Masa Açıldıgını AlıyorumAma Masanın Ne AKdar Süredir Açık Oldugunu Ögrenmek İstiyorum 
    Masanın açılış tarihini zaten tutuyorsan, timeSpan'la farkını alabilirsin.

    İletişim

    9 Ekim 2015 Cuma 06:11
    Moderatör
  • Şu şekilde bir şey mi 

    DateTime Baslangic = DateTime.Now;
    Timer t = new Timer() { Interval = 1000 };
    t.Tick += delegate { button1.Text = button1.Text.Split('\n')[0] + "\n" + (DateTime.Now - Baslangic); };
    t.Start();

    30 Eylül 2015 Çarşamba 23:21
  • Veri tabanında ilgili tablo içerisine başlangıç ve bitiş diye 2 kolon koyarsın (daha sonra bunların istatistiğini alarak, müşterilerin ortalama kalma sürelerini almak istersin diye diyorum) butona ilk tıklamada zaten masayı açmış olacaksın. Buradaki bilgiyi başlangıç kolonuna yazarsın. Tekrar tıkladığında ve masanın tahsilatı yapıldığında bitişi anlamına gelir. O masanın tahsilatı yapıldığında da bitiş kolonuna yazarsın. Aralarındaki farkıda timespan'la bulabilirsin.

    İletişim

    1 Ekim 2015 Perşembe 12:13
    Moderatör

Tüm Yanıtlar

  • Şu şekilde bir şey mi 

    DateTime Baslangic = DateTime.Now;
    Timer t = new Timer() { Interval = 1000 };
    t.Tick += delegate { button1.Text = button1.Text.Split('\n')[0] + "\n" + (DateTime.Now - Baslangic); };
    t.Start();

    30 Eylül 2015 Çarşamba 23:21
  • Niye böyle bir şeye ihtiyaç duydunuz ki. Internet Cafe konseptinde mi olacak? Eğer öyleyse Türkiye'de pek tutmaz bence :) Yediklerinin parasını değil de oturdukları kadar ödeyeceklerse ona bir şey diyemem tabii.
    1 Ekim 2015 Perşembe 06:27
  • Amacım kişin Ne Kadar Oturdugunu Görmek Kaç saattir Masa Açık Bunun Bilgisini Almak İstiyorum Mantık Oalrak Çözemedim Yardımcı Olabilirmsiniz Tabi Kod da Lazım
    1 Ekim 2015 Perşembe 12:02
  • Veri tabanında ilgili tablo içerisine başlangıç ve bitiş diye 2 kolon koyarsın (daha sonra bunların istatistiğini alarak, müşterilerin ortalama kalma sürelerini almak istersin diye diyorum) butona ilk tıklamada zaten masayı açmış olacaksın. Buradaki bilgiyi başlangıç kolonuna yazarsın. Tekrar tıkladığında ve masanın tahsilatı yapıldığında bitişi anlamına gelir. O masanın tahsilatı yapıldığında da bitiş kolonuna yazarsın. Aralarındaki farkıda timespan'la bulabilirsin.

    İletişim

    1 Ekim 2015 Perşembe 12:13
    Moderatör
  • Veri tabanında ilgili tablo içerisine başlangıç ve bitiş diye 2 kolon koyarsın (daha sonra bunların istatistiğini alarak, müşterilerin ortalama kalma sürelerini almak istersin diye diyorum) butona ilk tıklamada zaten masayı açmış olacaksın. Buradaki bilgiyi başlangıç kolonuna yazarsın. Tekrar tıkladığında ve masanın tahsilatı yapıldığında bitişi anlamına gelir. O masanın tahsilatı yapıldığında da bitiş kolonuna yazarsın. Aralarındaki farkıda timespan'la bulabilirsin.

    İletişim

    Sahalara dönmüşsün abi. :) Bunu en son dediğimde 6 ay ara vermiştin. :

    Mail Blog Web Site

    1 Ekim 2015 Perşembe 12:56
  • Veri tabanında ilgili tablo içerisine başlangıç ve bitiş diye 2 kolon koyarsın (daha sonra bunların istatistiğini alarak, müşterilerin ortalama kalma sürelerini almak istersin diye diyorum) butona ilk tıklamada zaten masayı açmış olacaksın. Buradaki bilgiyi başlangıç kolonuna yazarsın. Tekrar tıkladığında ve masanın tahsilatı yapıldığında bitişi anlamına gelir. O masanın tahsilatı yapıldığında da bitiş kolonuna yazarsın. Aralarındaki farkıda timespan'la bulabilirsin.


    İletişim

    Sahalara dönmüşsün abi. :) Bunu en son dediğimde 6 ay ara vermiştin. :

    Mail Blog Web Site

    sahalardaydım zaten de, oldukça yoğundu :) yine yoğunum ama buralardayım artık :)

    İletişim

    1 Ekim 2015 Perşembe 13:26
    Moderatör
  • Barış Bey Örnek İle Açıklayabilirmsiniz 
    1 Ekim 2015 Perşembe 15:32
  • Barış Bey Örnek İle Açıklayabilirmsiniz 
    Sana bunu örnek ile açıkladım aslında. Ancak kod'lardan bahsediyorsan, sana tam olarak anlattığımı gösterebilmek için veri tabanını hazırlamam, masalar ve tahsilat ekranlarını da yazmam gerekiyor aslında. Bu durumda da kurmuş olduğun mantaliteyi değiştirmek istemem. 

    İletişim

    2 Ekim 2015 Cuma 05:35
    Moderatör
  • Sql de Tarih Saati Otomatik Alıyor Bu Aldıgı Tarih sql de Default Value de Getdate() ile Yapıyor Şimdi Masa Açıldıgı Zamandan Sistem Saatini Tarihini Çıkarıp Kalan Sonucu Örnek teki gibi 2 gün 5 saat 3 dakika Gibi Butonun Üzerinde Yazdırmak İstiyorum Amacım Budur
    7 Ekim 2015 Çarşamba 22:20
  • Eğer birdaha select çekmek istemiyorsan, masa için değişken tutman ve burada masa açılış bilgisini saklaman gerek. Daha sonrasında timeSpan'la dediğin şekilde süreyi gösterebilirsin. Zaten click event'ında veri tabanına değer göndereceksin aslına masa açıldı diye. Burada dikkat etmen gereken masa kapandığında ilgili değişkenden o masayla alakalı kaydıda silmen gerek. 

    İletişim

    8 Ekim 2015 Perşembe 06:47
    Moderatör
  • Barış Bey Ben Zaten Masanın Kaydını tutuyorum Hangi Masa Hangi Ürünleri Çekiyor Hangi Masa Açıldıgını AlıyorumAma Masanın Ne AKdar Süredir Açık Oldugunu Ögrenmek İstiyorum 
    8 Ekim 2015 Perşembe 21:41
  • Barış Bey Ben Zaten Masanın Kaydını tutuyorum Hangi Masa Hangi Ürünleri Çekiyor Hangi Masa Açıldıgını AlıyorumAma Masanın Ne AKdar Süredir Açık Oldugunu Ögrenmek İstiyorum 
    Masanın açılış tarihini zaten tutuyorsan, timeSpan'la farkını alabilirsin.

    İletişim

    9 Ekim 2015 Cuma 06:11
    Moderatör