none
ASP:NET SQL HATASI RRS feed

  • Soru

  • merhaba,

    sorunum şu şekilde,

    TUMARACLAR doğru geliyor...fakat kiradakiaraclar örneğin 3 olsun yine gidip TUMARACLAR in değerini yazıyor...resimdede görüldüğü gibi....fakat ornegın 3 yazması lazım veya kıradakı arac kac tane ıse..?

    teşekkürler


    mk

    30 Nisan 2014 Çarşamba 08:22

Yanıtlar

Tüm Yanıtlar

  • Sorguda ne yapmak istediğinizi sil bildiğiniz, biz bilmediğimiz için yazdığınızdan hiç bir şey anlaşılmıyor. Ne yapmak istediğinizi detaylıca anlatırsanız yardımcı olmaya çalışalım.

    Software Engineer http://www.yazilimdilleri.net http://www.ugurkizmaz.com

    30 Nisan 2014 Çarşamba 10:56
  • TUMARACLAR alanım benım araclarımın toplam sayısıdır....kiradakiaraclar alanım ıse kıralanan arac sayısıdır...

    mesela A şubesınde 266 arac var..bu araclardan 7 tanesı kırada olsun....kiradakiaraclar alanımın 7 olması lazım..ama 266 yazıyor yanı TUMARACLAR alanını yazıyor herhalde... ..umarım anlatabılmışımdır..MYSQL 4 versıyonunu kullanmaktayım... yanı butun şubelerın kıralanan arac sayılarını gormek ıstıyorum tek tabloda sorgu ıle....


    mk

    30 Nisan 2014 Çarşamba 11:06
  • Tablo yapısını ve kiralama kriterini de eklersen tam olacak. Yapıyı ve koşulları söylemeden "şu sorgu nasıl çalışır" deyince anlam ifade etmiyor.

    Software Engineer http://www.yazilimdilleri.net http://www.ugurkizmaz.com

    30 Nisan 2014 Çarşamba 11:35
  • ...
    SUM( IF( IFNULL(kontrat_tablo.SUBE, 0) <= 0, 1, 0 ) )
    
    

    Yalniz orada <= mi yoksa > mu kullanmak istediginden emin degilim.
    30 Nisan 2014 Çarşamba 12:44