none
c# dan datagrid e sqlden 2 datetimepicker ile 2 tarih arası veri cekme RRS feed

  • Soru

  • "SELECT dbo.fn_DepoIsmi(sth_cikis_depo_no) AS 'Depo Adi', sth_tarih, sth_stok_kod, dbo.fn_StokIsmi(sth_stok_kod) AS 'Stok Adi', sth_miktar, sth_tutar, '1' AS sth_tip, '0' AS sth_cins, '1' AS sth_normal_iade, sth_evraktip,sth_evrakno_seri, sth_evrakno_sira, sth_belge_no, sth_belge_tarih FROM STOK_HAREKETLERI WHERE(sth_evraktip IN(1, 4)) AND(sth_belge_tarih BETWEEN '2017-02-01' AND '2017-02-24')";

    sonda bulunan tarihler arasını datetimepicker ler ile datagrid e  ilk tarih ve son tarih olarak veri almak istiyorum tarihleri manuel yazarsam sorunsuz veriyi çekiyorum. ama dateimepicker ler ile yapamıyorum nasıl bi kod ile bu tarihleri almam lazım

    20 Aralık 2017 Çarşamba 18:19

Yanıtlar

  • private DataTable VeriOku()
    {
        string SelectText = "SELECT dbo.fn_DepoIsmi(sth_cikis_depo_no) AS 'Depo Adi', sth_tarih, sth_stok_kod, dbo.fn_StokIsmi(sth_stok_kod) AS 'Stok Adi', sth_miktar, sth_tutar, '1' AS sth_tip, '0' AS sth_cins, '1' AS sth_normal_iade, sth_evraktip,sth_evrakno_seri, sth_evrakno_sira, sth_belge_no, sth_belge_tarih FROM STOK_HAREKETLERI WHERE(sth_evraktip IN(1, 4)) AND (sth_belge_tarih BETWEEN @tarih1 AND @tarih2)";
        DataTable dTable = new DataTable();
        using (SqlDataAdapter komut = new SqlDataAdapter(SelectText, baglanti))
        {
            komut.SelectCommand.Parameters.Add("@tarih1", dateTimePicker1.Value);
            komut.SelectCommand.Parameters.Add("@tarih2", dateTimePicker2.Value);
            komut.Fill(dTable);
        }
        return dTable;
    }


    Sorunuzun yanıtı bu ise "Yanıt olarak işaretle"yerek siz de forumun işleyişine katkıda bulununuz...

    • Yanıt Olarak İşaretleyen Yakup TUNER 20 Aralık 2017 Çarşamba 20:41
    20 Aralık 2017 Çarşamba 19:05
  • cok fazla birşey bilmiyorum bunu hangi bölüme yazacagım buton clic e atıyorum hata veriyor

    Formunuza bir DataGridView ve bir Button ekleyin.

    Bu koları, Form1 Sınıfının içine yapıştırın.

    Button1_Click olayına,

    private void Button1_Click(object sender, EventArgs e)
    {
        dataGridView1.DataSource = VeriOku();
    }
    yazın...


    Sorunuzun yanıtı bu ise "Yanıt olarak işaretle"yerek siz de forumun işleyişine katkıda bulununuz...

    • Yanıt Olarak İşaretleyen Yakup TUNER 20 Aralık 2017 Çarşamba 20:41
    20 Aralık 2017 Çarşamba 20:29

Tüm Yanıtlar

  • private DataTable VeriOku()
    {
        string SelectText = "SELECT dbo.fn_DepoIsmi(sth_cikis_depo_no) AS 'Depo Adi', sth_tarih, sth_stok_kod, dbo.fn_StokIsmi(sth_stok_kod) AS 'Stok Adi', sth_miktar, sth_tutar, '1' AS sth_tip, '0' AS sth_cins, '1' AS sth_normal_iade, sth_evraktip,sth_evrakno_seri, sth_evrakno_sira, sth_belge_no, sth_belge_tarih FROM STOK_HAREKETLERI WHERE(sth_evraktip IN(1, 4)) AND (sth_belge_tarih BETWEEN @tarih1 AND @tarih2)";
        DataTable dTable = new DataTable();
        using (SqlDataAdapter komut = new SqlDataAdapter(SelectText, baglanti))
        {
            komut.SelectCommand.Parameters.Add("@tarih1", dateTimePicker1.Value);
            komut.SelectCommand.Parameters.Add("@tarih2", dateTimePicker2.Value);
            komut.Fill(dTable);
        }
        return dTable;
    }


    Sorunuzun yanıtı bu ise "Yanıt olarak işaretle"yerek siz de forumun işleyişine katkıda bulununuz...

    • Yanıt Olarak İşaretleyen Yakup TUNER 20 Aralık 2017 Çarşamba 20:41
    20 Aralık 2017 Çarşamba 19:05
  • cok fazla birşey bilmiyorum bunu hangi bölüme yazacagım buton clic e atıyorum hata veriyor
    20 Aralık 2017 Çarşamba 20:01
  • cok fazla birşey bilmiyorum bunu hangi bölüme yazacagım buton clic e atıyorum hata veriyor

    Formunuza bir DataGridView ve bir Button ekleyin.

    Bu koları, Form1 Sınıfının içine yapıştırın.

    Button1_Click olayına,

    private void Button1_Click(object sender, EventArgs e)
    {
        dataGridView1.DataSource = VeriOku();
    }
    yazın...


    Sorunuzun yanıtı bu ise "Yanıt olarak işaretle"yerek siz de forumun işleyişine katkıda bulununuz...

    • Yanıt Olarak İşaretleyen Yakup TUNER 20 Aralık 2017 Çarşamba 20:41
    20 Aralık 2017 Çarşamba 20:29
  • Mükemmelsin üstad....
    20 Aralık 2017 Çarşamba 20:40