none
An error has occurred during report processing. (rsProcessingAborted).. Query execution failed for data set

    Question

  • Hi All,

    I'm facing a strange problem..
    I've developed few reports. they are working fine in develop environment. after successfull testing they were published on web.
    in web version, all reports are executing for first time.. if I change any of parameters values or without chaning also..
    if I press "View Report"  following error occurs..


    • An error has occurred during report processing. (rsProcessingAborted)
      • Query execution failed for data set 'dsMLGDB2Odbc'. (rsErrorExecutingCommand)
        • For more information about this error navigate to the report server on the local server machine, or enable remote errors


    please suggest any alternative ways to overcome this issue
    thanks in adv.
    Tuesday, September 11, 2007 3:04 PM

Answers

  • This, unfortunately, is a known issue.  The problem is that if you are viewing the report and then you update it, there is some metadata which needs to be rebound when you press the View Report button.  This doesn't get rebound correctly. 

    The solution is to navigate back to the folder containing the report and run it again.

    Hope that helps,
    -Lukasz
    Got a bug or feature request? Tell me about it at http://connect.microsoft.com. This posting is provided "AS IS" with no warranties, and confers no rights.
    Friday, September 11, 2009 2:56 PM
    Moderator

All replies

  • Try Enabling the Remote Errors.

     

    Follow this link : http://technet.microsoft.com/en-us/library/aa337165.aspx

     

    1.) Go to the ReportsDB

    2.) Drilldown to Tables and select the dbo.ConfigurationInfo

    3.) Open the table and change the EnableRemoteErrors to TRUE in the Value column and run Execute SQL.

     

    Hope this helps...

    Tuesday, September 11, 2007 3:17 PM
  •  I also had the same problem and got it corrected by doing following...

     

    * Right-Click on the report server and select properties.

    *Under general select "Enable my reports folder for each user" option.

    *Then select the appropriate role from the drop down list.(Remember the user you want is in this member role group)

    Hope u will able to view your report then...

    Wednesday, January 28, 2009 5:15 AM
  • This, unfortunately, is a known issue.  The problem is that if you are viewing the report and then you update it, there is some metadata which needs to be rebound when you press the View Report button.  This doesn't get rebound correctly. 

    The solution is to navigate back to the folder containing the report and run it again.

    Hope that helps,
    -Lukasz
    Got a bug or feature request? Tell me about it at http://connect.microsoft.com. This posting is provided "AS IS" with no warranties, and confers no rights.
    Friday, September 11, 2009 2:56 PM
    Moderator
  • I had the same problem.

    Problem was caused by SQL security - user run a report did not have select rights on specific View on MS SQL server
    Wednesday, December 23, 2009 3:23 PM
  • The first thing you might want to check is if you have permissions to run the query. I had the same issue, got permissions to run the stored procedure that this report calls and it started working fine.
    Thursday, February 11, 2010 9:05 PM
  • I got the same error and then I realised the stored procedure for fetching the data itself was throwing error.

    Not sure this is important but also make sure the DB side is working properly

    -Rakesh

    Wednesday, March 31, 2010 5:58 PM
  • in my case the problem is

    one virtual machine is for developers

    other for testers

    in developers i created a report, then save like *.rdl and copy to testers machine, does not work there

    the error what testers get is

    Error during the local report processing. Could not find a web-based application at http://developersMachine/AnalyticsReports/DataBaseConnector.rsds

     

    and the solution is to use alternative url or in some cases http://localhost/
    • Edited by _UniQue Thursday, October 13, 2011 4:09 PM
    Monday, August 1, 2011 10:43 AM
  • Worked as soon as the right permission given to the stored procedure. Thanks
    Tuesday, July 1, 2014 11:23 PM
  • Sorry

    It didn't work

    Tuesday, March 15, 2016 5:08 PM
  • Report works fine in Visual Studio

    Report works in Production Server

    But when I run in DEV Reporting Server error message is as below

    • An error has occurred during report processing. (rsProcessingAborted)
      • Query execution failed for dataset 'eDStF0001'. (rsErrorExecutingCommand)
        • For more information about this error navigate to the report server on the local server machine, or enable remote errors

    Tuesday, March 15, 2016 5:10 PM
  • Hi 

    Iam facing the Same issue in Prod Region 

    But in Dev region reports looks Good 

    • An error has occurred during report processing. (rsProcessingAborted)
      • Query execution failed for dataset 'Execution_Dateset'. (rsErrorExecutingCommand)
        • For more information about this error navigate to the report server on the local server machine, or enable remote errors


    Saturday, July 8, 2017 10:15 AM