locked
SilverLight_chainer.exe 2.0 Beta 2 Fails to Install RRS feed

  • Question

  • After quite a long time, the Silverlight_chainer.exe said that it Failed and then took another very long period of time to unwind and finish.  What is wrong and what can I do to fix it?

    Below is a portion of the Log containing the first error code:

    Created new ExePerformer for Exe item

    [6/8/2008, 16:59:36] (IronSpigot::ExeInstallerBase::Launch) Launching CreateProcess with command line = c:\3a98be588eca6b90d1afe0\VS_SilverlightTools_Beta2_Setup.exe /q
    [6/8/2008, 16:59:51] (IronSpigot::ExeInstallerBase::EnsureExitCodeIsAnMSIErrorCode) Original exit code: c:\3a98be588eca6b90d1afe0\VS_SilverlightTools_Beta2_Setup.exe returned non-MSI error code: 0xc0000417 - (null)
    [6/8/2008, 16:59:51] (IronSpigot::ExeInstallerBase::PerformAction) c:\3a98be588eca6b90d1afe0\VS_SilverlightTools_Beta2_Setup.exe - Exe installer does not provide a log file name
    [6/8/2008, 16:59:51] (IronSpigot::ExeInstallerBase::PerformAction) Exe (c:\3a98be588eca6b90d1afe0\VS_SilverlightTools_Beta2_Setup.exe) failed with 0x80070643 - Fatal error during installation. :
    [6/8/2008, 16:59:51] (IronSpigot::ExeInstallerBase::PerformAction) PerformOperation on exe returned exit code 1603 (translates to HRESULT = 0x80070643)
    [6/8/2008, 16:59:51] Action complete
    [6/8/2008, 16:59:51] (IronSpigot::CompositePerformerBaseT<class IronSpigot::MsiUnInstaller,class IronSpigot::MspUninstaller,class IronSpigot::MspUninstaller,class IronSpigot::ExeSelectingPerformer<class IronSpigot::ExeUnInstaller,class IronSpigot::CartmanExeUnInstaller> >::PerformAction) Created new MsiPerformer for MSI item
    [6/8/2008, 16:59:51] (IronSpigot::MsiInstallerBase::SetMsiLoggingParameters)
    Sunday, June 8, 2008 7:17 PM

Answers

All replies

  • I downloaded th Silverlight Tools 2.0 Beta 2 (Silverlight.chainer.exe) twice from the Microsoft Download site and ran it twice with no applications running and got the same result twice. It appears that the install gets an exception about 2/3 the way judging by the progress bar.

     I have an Windows XP Pro SP3 system with all latest patches and updates.

     I have VSTS 2008 RTM installed as well as Expression Blend 2.5 June.

    The Silverlight SDK 2.0 Beta 2 install OK, but the tools do not.

     

    How do I get the Silverlight 2.0 Tools Beta 2 to install without an error?

     

    Sunday, June 8, 2008 7:55 PM
  • Do you have Silverlight Tools Beta1 installed? If so could you follow the work around described in this post http://silverlight.net/forums/t/17949.aspx?

     Hope that helps.

    Wednesday, June 11, 2008 4:00 PM
  • Do you have Silverlight Tools Beta1 installed? If so could you follow the work around described in this post http://silverlight.net/forums/t/17949.aspx?

     Hope that helps.

    No, I do not have SilverLight Tool Beta 1 or KB949325  installed and the SLT 2.0 B2 still gets the same error message.

    Does the error log from the install indicate what the error might be?

    What can I do to get it to install?

     

    Wednesday, June 11, 2008 5:04 PM
  • Can you send me the install logs? They will be named something like "Silverlight Tools Beta2_xxxxxx_xxxxxxx.*" and they should be in your %temp% folder (c:\users\<username>\AppData\Local\Temp).  You can email them to me: billhie (at microsoft.com).

    Wednesday, June 11, 2008 6:40 PM
  •  

    Can you send me the install logs? They will be named something like "Silverlight Tools Beta2_xxxxxx_xxxxxxx.*" and they should be in your %temp% folder (c:\users\<username>\AppData\Local\Temp).  You can email them to me: billhie (at microsoft.com).

    Surprise, surprise, surprise.

    After 3 failed attempts to install SilverLight Tools 2.0 Beta 2, the attempt today succeeded.

     I don't know what the difference is. There has been no major change to my system.

    My VSTS 2008 rebuilds some of my major application, BUT it still gets "Unrecoverable build error" when building any Setup and Deployment project. None of the Setup and Deployment projects build without this error.

     What did SilverLight Tools 2.0 Beta 2 do to break the Setup and Deployment projects and how do I fix it?

    Wednesday, June 11, 2008 9:29 PM
  • Could you be running into one of the issues described here? http://msdn.microsoft.com/en-us/library/ms228633.aspx

     

    Thursday, June 12, 2008 2:08 PM
  • THANKS Bill,

    I did not have duplicate Setup folders, but once I re-register Mergemod.dll, the Setup and Deployment worked OK.

    There were 4 different versions of Mergemod.dll on my system with several versions of Visual Studio. I used the one that was associated with Visual Studio 2008 SDK.

    Somehow the failed installation of Silverlight Tools 2.0 Beta 2 must have disassociated this DLL.

     

    THANKS VERY MUCH for your help.

    Thursday, June 12, 2008 2:27 PM