none
[E2013] [MailApps] [JS] [Windows]: window.open from a mail app fails in Chrome and Firefox but works in IE RRS feed

  • Question

  • I develop an Office Mail App which is used in Exchange 2013 On-Premises in my test lab. The mail app is hosted on IIS 8 (Windows Server 2012 R2) in the same LAN and ActiveDirectory domain.

    Opening popup windows from the mail app does only work in IE, not in Chrome and Firefox.

    Here are the details:

    The following server and domain names are changed to hide our internal names. I adjusted the error messages accordingly.

    Exchange 2013 is available at https://e13.some.dom/owa...
    The app content comes from https://server.some.dom/...
    Both the app and exchange server have valid SSL certicates.
    Both server URLs are listed in the popup exception lists of the browsers I use.

    The app generates html with an element which uses onclick to open another item in the same mailbox in a new browser window. Like so:
    <a onclick="window.open('https://e13.some.dom/owa/#viewmodel=ReadMessageItem&ItemID=SomeValidID', '_blank', 'width=600,height=400');">click me</a>

    Clicking that link in Internet Explorer (11.0.9600.17105; Update Versions: 11.0.7) opens a new browser window and shows the message specified with "SomeValidID". All good.

    When I use Chrome (Version 34.0.1847.131 m) the popup browser window opens. I see some progress text "Starting..." and "Almost there..." and then this error:

    :-(
    something went wrong
    Sorry, we can't get that information right now. Please try again later. If the problem continues, contact your helpdesk.
    X-OWA-Error: ClientError;exMsg=Blocked a frame with origin "https://e13.some.dom" from accessing a cross-origin frame.;file=Error: Blocked a frame with origin "https://e13.some.dom" from accessing a cross-origin frame.    at Error (native)    at new _a.$SQ (https://e13.some.dom/owa/prem/15.0.847.32/scripts/boot.0.mouse.js:91:301915)    at Function._z.$GG.$544 (https://e13.some.dom/owa/prem/15.0.847.32/scripts/boot.0.mouse.js:91:662161)    at Function.Program.main (https://e13.some.dom/owa/prem/15.0.847.32/scripts/boot.0.mouse.js:91:663563)    at invokeMain (https://e13.some.dom/owa/?bO=1:549:25)    at https://e13.some.dom/owa/?bO=1:601:15:552
    X-OWA-Version: 15.0.847.32
    X-FEServer: E13
    X-BEServer: null
    Date: 1/2/1601 2:52:00 PM


    Firefox 29.0 pops up the window as well. Shows "Starting..." and "Almost there..." and then this error (some text is german although the mailbox language is set to english, its basically the same error intro text like in Chrome):

    :-(
    Da hat etwas nicht geklappt.
    Diese Informationen können wir momentan leider nicht abrufen. Bitte versuchen Sie es später noch mal. Kontaktieren Sie bitte Helpdesk, wenn das Problem weiterhin auftritt.

    X-OWA-Error: ClientError;exMsg=Permission denied to access property 'popOutManager';file=_a.$SQ@https://e13.some.dom/owa/prem/15.0.847.32/scripts/boot.0.mouse.js:91_z.$GG.$544@https://e13.some.dom/owa/prem/15.0.847.32/scripts/boot.0.mouse.js:91Program.main@https://e13.some.dom/owa/prem/15.0.847.32/scripts/boot.0.mouse.js:91invokeMain@https://e13.some.dom/owa/?bO=1
    X-FEServer: E13
    Date: 08.05.2014 11:58:34

    In Firefox I see the popOutManager-access with "permission denied", but the popup window itself was already opened.
    Seems like the opened popup window tries to open another window?


    When I open up a new browser window in Chrome or Firefox manually and paste the URL (https://e13.some.dom/owa/#viewmodel=ReadMessageItem&ItemID=SomeValidID) manually in the address bar the message is shown correctly, so the URL itself does not seem to be the problem.

    Double clicking on messages in Chrome and Firefox opens those messages in new windows as well. So it does not seem to be a general popup problem in Chrome and Firefox as well.


    Any ideas how I get the popups from my mail app working in Chrome and Firefox as well?

    --
    SvenC


    -- SvenC

    Thursday, May 8, 2014 12:24 PM

Answers

  • I found Office.context.mailbox.displayMessageForm which works from all (tested) browsers and Outlook (>= 2013 with support for Office apps)


    -- SvenC

    • Marked as answer by EinmalIM Wednesday, July 8, 2015 2:41 PM
    Wednesday, July 8, 2015 2:41 PM

All replies

  • Am I the only one with this problem?

    According to my MSDN subscription this should be a place to get priority subscriber support. Are Microsoft developer support people watching and helping in this forum?


    -- SvenC

    Tuesday, June 3, 2014 11:57 AM
  • Hi

    I face the Same issue then I found that at the end of URL we  use "ispopout=1", I just remove this query string variable ant its work fine 


    The important thing is not to stop questioning - Albert Einstein

    Monday, September 1, 2014 9:23 AM
  • I found Office.context.mailbox.displayMessageForm which works from all (tested) browsers and Outlook (>= 2013 with support for Office apps)


    -- SvenC

    • Marked as answer by EinmalIM Wednesday, July 8, 2015 2:41 PM
    Wednesday, July 8, 2015 2:41 PM