none
פיתוח תוכנה עם מסד נתונים מוטבע בVS 2012 RRS feed

  • שאלה

  • היי!

    בעבר שאלתי כאן בפורום איך אפשר לפתח תוכנה עם מסד נתונים כך שבמחשב הלקוח לא נדרש להתקין את תוכנת SQL, והתשובה הייתה שצריך מסד נתונים מוטבע.

    השאלה שלי היא מהו מסד הנתונים מוטבע שהכי נוח לעבוד איתו בVS 2012? 


    יום ראשון 01 פברואר 2015 13:28

תשובות

  • ערב טוב,

    כמובן שאפשר לעבוד עם כל מסד נתונים שרוצים מכיוון שה VS זו רק תוכנה לעריכת הקוד והפרוייקט. בכל מקרה, תוכנת ה VS מאוד נפוצה, מכיוון שיש גם את הגרסה החינמית, גם כאלה שלא עובדים רק עם טכנולוגיות של מיקרוסופט עובדים עם ה VS הרבה פעמים. לכן רוב התוכנות שקשורות לפיתוח (מסדי נתונים למשל) יוצרים מדריכים נוחים לעבודה עם ה VS :-)

     מסד הנתונים המוטבע של מיקרוסופט נקרא SQL Server Compact. יכול להיות שכדאי לך להתחיל איתו. הוא גם מאוד דומה לשרתי SQL ועובד עם אותה שפה, ולכן זו הכנה טובה גם למעבר לשימוש השרת המלא.


    signature   Ronen Ariely
     [Personal Site]    [Blog]    [Facebook]


    • נערך על-ידי pituachMVP, Moderator יום ראשון 01 פברואר 2015 15:45
    • הוצע כתשובה על-ידי Eran Sharvit יום ראשון 01 פברואר 2015 21:02
    • סומן כתשובה על-ידי Eran Sharvit יום רביעי 04 פברואר 2015 11:53
    יום ראשון 01 פברואר 2015 15:44
    מנחה דיון

כל התגובות

  • ערב טוב,

    כמובן שאפשר לעבוד עם כל מסד נתונים שרוצים מכיוון שה VS זו רק תוכנה לעריכת הקוד והפרוייקט. בכל מקרה, תוכנת ה VS מאוד נפוצה, מכיוון שיש גם את הגרסה החינמית, גם כאלה שלא עובדים רק עם טכנולוגיות של מיקרוסופט עובדים עם ה VS הרבה פעמים. לכן רוב התוכנות שקשורות לפיתוח (מסדי נתונים למשל) יוצרים מדריכים נוחים לעבודה עם ה VS :-)

     מסד הנתונים המוטבע של מיקרוסופט נקרא SQL Server Compact. יכול להיות שכדאי לך להתחיל איתו. הוא גם מאוד דומה לשרתי SQL ועובד עם אותה שפה, ולכן זו הכנה טובה גם למעבר לשימוש השרת המלא.


    signature   Ronen Ariely
     [Personal Site]    [Blog]    [Facebook]


    • נערך על-ידי pituachMVP, Moderator יום ראשון 01 פברואר 2015 15:45
    • הוצע כתשובה על-ידי Eran Sharvit יום ראשון 01 פברואר 2015 21:02
    • סומן כתשובה על-ידי Eran Sharvit יום רביעי 04 פברואר 2015 11:53
    יום ראשון 01 פברואר 2015 15:44
    מנחה דיון
  • היי , תודה על התגובה

    אם הבנתי נכון (תקן אותי אם לא) כאשר אני מפתחת תוכנה הכתובה בVS עם מסד הנתונים SQL SERVER COMPACT  - הלקוח יצטרך להתקין רק את סביבת העבודה של FRAMEWORK?

    כהמשך לשאלה הקודמת: אחרי שאני סוגרת את התוכנה הנ"ל(C#+ SQL SERVER COMPACT)עם ערכת התקנה installShield limited edition - ואני יריץ את הקובץ הEXE(אחרי הסגירה) על מחשב שלא מותקן בו סביבת העבודה של FRAMEWORK - התוכנה (installShield) תתקין אוטומטית את ה FRAMEWORK על המחשב?(כמובן שאני מגדירה בערכת ההתקנה את הFRAMEWORK המתאים)

    יום ראשון 01 פברואר 2015 22:14
  • היי , תודה על התגובה

    אם הבנתי נכון (תקן אותי אם לא) כאשר אני מפתחת תוכנה הכתובה בVS עם מסד הנתונים SQL SERVER COMPACT  - הלקוח יצטרך להתקין רק את סביבת העבודה של FRAMEWORK?

    כהמשך לשאלה הקודמת: אחרי שאני סוגרת את התוכנה הנ"ל(C#+ SQL SERVER COMPACT)עם ערכת התקנה installShield limited edition - ואני יריץ את הקובץ הEXE(אחרי הסגירה) על מחשב שלא מותקן בו סביבת העבודה של FRAMEWORK - התוכנה (installShield) תתקין אוטומטית את ה FRAMEWORK על המחשב?(כמובן שאני מגדירה בערכת ההתקנה את הFRAMEWORK המתאים)

    >> כאשר אני מפתחת תוכנה הכתובה בVS

    VS הוא רק כלי נוח לניהול ועריכת הפרוייקט וקימפול הקוד, לא חייבים VS אבל זה בהחלט הלי הנוח ביות

    >> הלקוח יצטרך להתקין רק את סביבת העבודה של FRAMEWORK

    אכן לאחר התקנה ל האפליקציה שלך אם הכנת את פרויקט ההתקנה נכון (אפשר גם לקבוע בזמן ההתקנה לבצע בדיקה של תנאים כדי לוודא ש .NET מותקן אצלו בגרסה המתאימה לאפליקציה), ויש לו את סביבת ההצה המתאימה אז תץיאורטית הוא יוכל לעבוד עם האפליקציה. זה הרעיון של מסד נתונים מוטבע. אתה יכול לחשוב על זה מעט כמו לעבוד עם קובץ טקסט שאינו מחייב התקנה של שרת כדי לעבוד איתו.

    >> אחרי שאני סוגרת את התוכנה הנ"ל(C#+ SQL SERVER COMPACT)עם ערכת התקנה installShield limited edition - ואני יריץ את הקובץ הEXE(אחרי הסגירה) על מחשב שלא מותקן בו סביבת העבודה של FRAMEWORK 

    כיצד את רוצה להריץ קוד ב DOT.NET אם סביבת ההרצה המתאימה של DOT.NET לא מותקנת?!?

    * אפשר בפרוייקט ההתקנה לקבוע קישורים ותנאים שיבצעו התקנות נוספות. את צריכה ללמוד את הנושא לעומק משלב הבסיס ולא לקפוץ לסיום :-)
    אני מאוד מציע לעבור על כמה מדריכים בסגנון פרוייקטים של צעד אחרי צעד. בלי קשר למסדי נתונים. נראה שחסר לך בסיס שאינו קשור למסד הנתונים המוטבע. אחרי 2-3 פרויקטים שתכיני מאפס, את תקבלי יותר ביטחון והבנה של הדברים הבסיסיים, ואז יהיה הזמן ורק אז, לעבור לפרויקט שלך :-)


    signature   Ronen Ariely
     [Personal Site]    [Blog]    [Facebook]

    יום שני 02 פברואר 2015 06:54
    מנחה דיון
  • (ציטוט) "כיצד את רוצה להריץ קוד ב DOT.NET אם סביבת ההרצה המתאימה של DOT.NET לא מותקנת?!?"

    כמובן שכדי להריץ את הקוד צריך שיהיה מותקן סביבת העבודה של FRAMEWORK,

    קהל היעד שלי בפרויקט הוא ללא גישה לאינטרנט ולכן אני מחפשת אפשרות לבצע התקנה אחת הכוללת גם התקנה של הפרויקט וגם התקנה של סביבת עבודה(במידה שלא קיים)

    אשמח אם תשלח לי קישורים המסבירים איך מגדירים בערכת ההתקנה אפשרות להתקנות נוספות

    תודה, ומאוד מעריכה את הנכונות לעזור!

    יום שני 02 פברואר 2015 19:53
  • "אפשרות לבצע התקנה אחת הכוללת גם התקנה של הפרויקט וגם התקנה של סביבת עבודה"
    זה דווקא שאלה טובה

    "אשמח אם תשלח לי קישורים המסבירים איך מגדירים בערכת ההתקנה אפשרות להתקנות נוספות"
    אני יכול לחפש בגוגל כמוך :-)
    זה שמן עבודה שאין טעכם אני אעשה בשבילך (לפחות לא לפני שהשקעת כמה ימים אמיתיים בקריאה בלימוד של קישרים שמצאת בגוגל).

    בעקרון את צריכה לחשפ בגוגל צירוף מילים כזה למש:

    c# create installation package requirements

    ןושפוט להחיל לקרוא חוחרים. ככה לומדים אם לא לוקחים קורסים מסודרים / /ספרים (זה מה שקוראים לו לימוד עצמי :-) דרך אגב)

    ** נקודה חשובה: אני לא חושב שמותר להפיץ את הקוד של DOT.NET אבל אני לא בטוח. ז"א אם אסור, אז את יכולה להבצע בזמן ההקתנה בדיקה אם הדברים מותקנים (requirements) ואם יש בעיה אז להציג הודעת שגיאה עם קישור להודה ולהפסיק ת ההתקנה. זו הדרך הנפוצה להערכתי.


    signature   Ronen Ariely
     [Personal Site]    [Blog]    [Facebook]



    יום שני 02 פברואר 2015 21:09
    מנחה דיון