none
איך מסירים bold? RRS feed

  • שאלה

  • שוב שלום :)

    אני מנסה ליצור פנקס רשימות נחמד לשם תירגול, הפנקס מבוסס כמובן על richtextBox, הצלחתי להוסיף bold אבל איך מסירים אותו?

    נ.ב: יש אפשרות בסרגל כלים(toolBar) שכפתור ישנה רקע בחיצה ויהרקע יוסר בלחיצה נוספת?(ממש כמו בוורד..)

    תודה רבה!!

    מיכאל

    יום ראשון 11 אוגוסט 2013 00:54

תשובות

  • את אתה מדבר על תכונת ה IntelliSense (השלמת הטקסט) אז זו שאלה יפה ותשובה פשוט, אני פשוט לא יודע בוודאות :-)

    ה IntelliSense לא קשור לשפה ישירות לדעתי אלא לתוכנת ה visual studio. תיאורטית היכולת שלו נקבעת לפי היכולת של ה VS והגרסה של ה VS למשל (או add-ons המותקנים בו). אני לא עובד עם WPF אז אני לא יכול להגיד ספציפית מה אין בו ומה יש בו אבל בהחלט הוא לא בהכרח כולל את כל האפשרויות (בעיקר של התקנות תוספות כמו מחלקות שלא הגיעו במקור עם ה VS אולי לא יעבדו בו בצורה מלאה). אני מניח שהוא לא עושה שימוש ב Reflection כדי לקבל את הנתונים on-the-fly אבל אני לא בטוח.


    signature

    • סומן כתשובה על-ידי Juda Michael יום ראשון 18 אוגוסט 2013 12:30
    יום ראשון 18 אוגוסט 2013 04:14
    מנחה דיון

כל התגובות

  • אני אתחיל מהסוף

    הוספת עיצוב שאינו מובנה כמו הוספת רקע או כל עיצוב שרוצים נעשה למעשה על ידי "עטיפת" קטע שנבחר בכל קוד שרוצים. השאלה הגדולה היא באיזה טכנוללוגיות אתה עובד וחבל מאוד שלא צירפת לנו קטע קוד במקום לנסות להסביר מבילים... עם זה הרעיון בעקרון דיי דומה בכל טכנולוגיה.

    אם קיים לנו מאפיין מובנה אז עושים בו שימוש ואם הוא קיים אז פשוט

    1. מוצאים את הטקסט (האלמנט) שנבחר

    2. מחליפים את האלמנט (לא על ידי החלפה של טקסט כי אז יוחלף לך כל טקסט כזה שיש גם אם הוא במיקום אחר) בטקסט הכולל את הקוד העוטף.

    * אתה יכול לראות הסבר מלא כולל קודים כיצד מוסיפים כפתורים במערכת Telerik (זו מערכת עורך WYSIWYG שבה גם הפורום הזה של מייקרוסופט עובד).

    http://ariely.info/Blog/tabid/83/EntryId/116/Adding-RTL-LTR-buttons-to-Telerik-Editor-on-DotNetNuke-System.aspx

    זה יכול לתת לך את הרעיון.

    לגבי השאלה הראשונה ובכלל לגבי מאפיינים מובנים כמו BOLD:

    ישנם כמה מאפיינים מובנים ב richtextBox, כך למשל הדגשה / קוו תחתון / טקסט נטוי ועוד. אלו דוגמאות לפעולות "עטיפה" שאתה לא צריך לכתוב בשבילן קוד מיוחד מכיוון שהן כבר מובנים במאפיינים בדרך כלל.

    אם אתה עובד עם מחלקת RichTextBox של דוט נט אז אתה יכול לבדוק את הקישור הבא כדי לראות את רשימת המאפיינים המובנים וכמובן תוכל לעבור אל הקישור המתאים על מנת לבדוק יותר על המאפיין המסויים:

    http://msdn.microsoft.com/en-us/library/System.Windows.Forms.RichTextBox.aspx

    המאפיין הכי נפוץ במחלקה זו שהוא גם הדרך לפתרון השאלה הראשונה שלך הוא פשוט לענוד עם SelectedText. מאפיין זה כולל את הטקסט שנבחר וככה אפשר לעצב אותו בהתאם למוסבר מעל.

    אם אתה רוצה לעבוד עם תכונות מובנות של הטקסט כמו BOLD אז עושים שימוש במאפיין SelectionFont לקביעת העיצוב של הטקסט. למאפיין זה יש שלוש פרמטרים שהוא יכול לקבל או להחזיר:

    1. סוג גופן
    2. גודל טקסט
    3. ערך של STYLE.

    הערך של ה STYLE הוא רשימה מובנית של 5 נתונים:
    Bold,Italic,Regular,Strikeout,Underline

    אתה יכול לקבוע אל הנתונים הנ"ל לערך TRUE/FALSE או יותר מדוייק אתה בוחר איזה הנתונים של הרשימה FontStyle הם תכונות של הטקסט שנבחר.

    דוגמה מלאה תוכל לראות הקישור הבא:

    http://msdn.microsoft.com/en-us/library/system.windows.forms.richtextbox.selectionfont.aspx

    וכמובן הקישור הבא

    http://msdn.microsoft.com/en-us/library/system.drawing.fontstyle.aspx

    אני מקווה שזה נותן את כל התשובות שיעלו גם בהמשך במימוש מה שאתה צריך :-)


    signature

    • הוצע כתשובה על-ידי ipdd יום ראשון 11 אוגוסט 2013 18:38
    יום ראשון 11 אוגוסט 2013 05:46
    מנחה דיון
  • אין לי מושג איך מגיבים פה בפרטי.

    אבל הייתי חייב לפרגן. פשוט אואוו... לפעמים מרוב שהתשובה כוללת אתה עלול למנוע כניסה נוספת לשאלות... כל השאלות העתידיות בפנים.

    בפרט למי שמתחיל עם התכנות בדרך כלל התשובות המפורטות הם פחות איך? זה יותר מה? וכיוונת לזה בגדול....

    שאפו..


    צבי דויטש

    יום ראשון 11 אוגוסט 2013 14:36
  • אהלן צבי

    הממשק של ה"קהילות" כאן ברמה מאוד נמוכה לטעמי ולא מכבד ממשק קהילות מודרני (ובמודרני אני מנה לייפה את הדברים ומדבר על 10 שנים). מסרים אשייים זה חלק מהותי לדעתי בממשק קהילות ואני העלתי את הנושא בפני מייקרוסופט כבר מספר פעמים. כל כמה חודשים הם מוציאים לנו GUI חדש (בדרך כלל לא יותר טוב מהקודם) ולא ניראית שום השקעה על המימוש של המושג קהילה או הפונקציונליות. אבל אנחנו צריכים לחיות עם מה שנתנו לנו :-(

    בכל מקרה תודה על משוב החיובי :-)
    למה בפרטי? דווקא משוב כל כך נחמד אתה לא חושב שאנשים יעדיפו לקבל בכללי :-)

    * האפשרות ליצור קשר עם מנהל הפורום חשובה מאוד לפעמים בצורה שהיא לא גלויה לכל (למשל אם רוצים לדווח על משהו שקרהבפורום). אם צריך ליצור עימי קשר בדחיפות בעקרון כל הפרטים נמצאים באתר שלי תחת הכותרת "צור קשר" אבל אני מעדיף לא לערבב את המייל שלי עם ענייני הפורום. המייל משמש לצרכים יותר אישיים או עסקיים אז ביום יום אני לא אוהב לקבל מכתבים הקשורים לפעילות ההתנדבותי בקהילות השונות. גם ככה יש לא מעט חולרות שמטרידות במייל. אבל כאמור אם ממש מרגישים שחייבים אז פרטי ההתקשרות קיימים שם.


    signature

    יום שני 12 אוגוסט 2013 04:18
    מנחה דיון
  • תודה גם לך


    צבי דויטש

    יום שני 12 אוגוסט 2013 07:04
  • ראשית, כמו כל שאלה ששאלתי פה, שוב תודה על התשובה המפורטת.

    שנית, סליחה על הבורות שלי, אבל זה לא פורום c# ? אז זה אמור להיות ברור שאני מפתח ב-c# >< לייתר דיוק ב-wpf.

    שלישית, משום מה אין לי מאפיין בשם selectioFont באובייקט ה-rtb שלי... למה? :S זו ההכרזה שלי על ה-rtb ב-xaml:

    <

    RichTextBox Name="note" DockPanel.Dock="Bottom" AcceptsReturn="True" />

    תודה!
    יום חמישי 15 אוגוסט 2013 19:58
  • ראשית כשאתה שם שאלה אתה מתבקש לעקוב אחרי התגובות. קיבלת תשובות אחרי כמה שעות וחזרת אחרי כמה ימים טובים, לבדוק את התשובות. זה לא נראה טוב

    שנית תודה על התודה

    שלישית זה אכן פורום דוט דוט נט וקיבלת תשובות בטכלונוגיית דוט נט בשפת C#, כמו גם הסבר כללי והדגמה פשוטה לפני כן בשפה שונה. תעבור על הקישורים כולם, תקרא כל מה שנרשם לך ותבין הכל

    רביעית הפורום לא נועד ללמד אלא לתת עזרה וכיוון, ועל אחת כמה וכמה לא כדי לתת פתרונות מוכנים (בשביל זה מעסיקים אנשי מקצוע)

    חמישית C# היא שפה ולא טכנולוגיה והשימוש בשפה זו בטכנולוגיות שונות נעשה באופן שונה לחלוטין. השפה היא אותה שפה, המחלקות בחלקן (כן יש אפילו מחלקות ייחודיות לטכנולוגיות מסויימות) זהות אבל אופן העבודה שונה יכול להיות שונה לחלוטין בטכנולוגיות שונות, ואתה לא סיפרת לנו אפילו עד כה באיזה טכנולוגיה אתה עובד. יש מעל ל 50 טכנולוגיות שונות בדוט נט בשפת C# ו WPF היא רק אחת מהן :-)

    שישית שים לב שמה שכתבת הוא לא בשפת C#!!!

    כמו שאמרת זה פורום למפתחים ואתה מציג לנו קוד של העתק הדבק של אובייקט מוכן בטכנולוגיה מסויימת. אתה צריך להבין מה עושים עם האלמנטים האלה וכיצד עובדים עם קוד נקי בחלק של ה C# כמובן, או לשאול ספציפית על הטכנולוגיה וזה כבר סטייה מ C# אבל עדיין במסגרת הפורום כמו שגם שאלות ב VB.NET הם מבחינתי במסגרת הפורום וכל שאלה שקשורה לדוט-נט.

    שביעית בוא ננסה לקדם אותך לפתרון :-)

    אני מציע שתנסה לעבור על הקישורים שוב לעומק. הקישורים (פרט לראשון) כוללים קודים בכמה שפות כולל בשפת C#. בחר את השפה המתאימה לך. אחר כך תחשוב כיצד ליישם אותם בטכנולוגיה בה אתה עובד ובכפתורים שאתה עובד איתם

    רמז: כפתור בכל טכנולוגיה נועד להפעיל אירוע. האירוע אמור להפעיל מתודה מאחורי הקלעים. המתודה כתובה בשפה כמו C# (או שפה אחרת לפי מה שאתה עובד איתה). במתודה הזו תוכל להשתמש בקוד של C# ולנסות ליישם את הקישורים.

    לצערי אני לא מוצא דרך לעזור יותר מקישור לקוד מוכן כמו שקיבלת (2 הקישורים האחרונים). השלב הבא הוא שתעלה את הפרוייקט שלך וננסה לבדוק אם יהיה כוח/זמן לבדוק היכן נתקעת

    (1) האם קטע הקוד הבא לא ברור לך?
    (2) האם אתה לא מבין כיצד לממש אותו אצלך באפליקציה?
    (3) ספר היכן נתקעת ונמה הבעיה אבל לפני הכל תוודא שכל מילה בקוד וכל תוו מובנים לך או שתשאלהקוד הוא חלק מהקישור שהבאתי מעל והוא כמובן בשפת C#, האם עברת על הקישורים לעומק בכלל?!?)

    private void ToggleBold()
    {
       if (richTextBox1.SelectionFont != null)
       {
          System.Drawing.Font currentFont = richTextBox1.SelectionFont;
          System.Drawing.FontStyle newFontStyle;
    
          if (richTextBox1.SelectionFont.Bold == true)
          {
             newFontStyle = FontStyle.Regular;
          }
          else
          {
             newFontStyle = FontStyle.Bold;
          }
    
          richTextBox1.SelectionFont = new Font(
             currentFont.FontFamily, 
             currentFont.Size, 
             newFontStyle
          );
       }
    }

    signature

    יום שישי 16 אוגוסט 2013 04:54
    מנחה דיון
  • אני אנסה להיות חכם כמאמר חז"ל ואענה על ראשון ראשון ואחרון אחרון.

    ראשית, התגובה המאוחרת נובעת מכך שאני חייל ומשרת בבסיס סגור, תמיד ידעתי שצה"ל גורם לי לא להראות טוב ;)

    שנית, נמאס לי להגיד את זה כבר אבל אני פשוט כל הזמן מתפעל מהתשובות העינייניות והמעמיקות של החברים בפורום!!! אז בפעם ה'מי יודע כמה' שוב תודה.

    שלישית, עברתי על כלל הקישורים והבנתי אותם, הם לא נתנו לי מענה מהסיבה שפירטתי בהודעה שלי (המאפיין selectionFont למרבה הפלא לא מופיע לי בחלונית ההשלמה האוטומטית ואני לא יכול להשתמש בו, ניסיתי להוסיף את namespace כפי שמופיע בקישור לדוקומנטציה של המחלקה, דהיינו, System.Windows.Forms.RichTextBox, אך משום מה הוא לא זיהה את Forms!!)

    יכול להיות בגלל שאני עובד frameWork 4 ולא 4.5, למרות שבדוקומנטציה הוא מראה שהמחלקה מתפקדת אותו דבר בשני הגירסאות.

    רביעית, אני מסכים איתך לחלוטין, לצערי הרב יצא לי להיות בפורומים לא מקצועיים כלל שבהם המשתמשים(ילדים) מתיימרים לדעת יריעת שפות רחבה, כל הזמן אני אומר להם שאני מכווין אותם ולא בא לתת פתרונות, אז אני לא מחפש פתרון קסם, כפי שכתבתי בהודעה הראשונה שלי, אני בונה את התוכנית לשם תרגול ואם אני אקבל אותו מוכן אני לא אלמד, כמו כן, בעבר עסקתי יותר בAS3 וידעתי אותה בצורה ממוצעת, אז ככה שאני פחות או יותר יודע "כיצד" ללמוד שפה חדשה. אז שוב, למען הסר ספק, אני לא מחפש פתרונות של קסם, ממש לא, אתה יכול להיות סמוך ובטוח שאני גיגלתי והתעמתי בדוקומנטציה של השפה לפני שאני פותח פה דיון

    חמישית, 50 :S ואוו זה המון, עכשיו כשאני חושב על זה, למה לא? זה גאוני :D

    שישית, אני יודע שזה לא קוד c# אלא xaml ואף ציינתי זאת בהודעה שלי, כמו כן, לא ציינתי קוד c# כי לא כתבתי אחד כזה, במידה והייתי מצהיר על הrtb שלי ב-c# עצמה אז הייתי מציין אותו אבל בגלל שהבנייה של ה-rtb התבצעה בה xaml ראיתי לנכון להביא את הקוד הנ"ל.

    שביעית, לעבודה :)

    1.בוודאי!

    if (richTextBox1.SelectionFont != null)

    בדיקה האם selectionFont לא ריק, כאשר selectionFont הוא בעצם מאפיין שמכיל אובייקט מסוג Font של הטקסט שנבחר או מסומן ע"י הסמן (במידה ויש יותר מ-2 פונטים מחזיר Null).

    System.Drawing.Font currentFont = richTextBox1.SelectionFont;
    שורת השמה, שמים את המאפיין selectionFont(שמכיל כזכור Font) במשתנה מקומי.

    System.Drawing.FontStyle newFontStyle;

    שורת הצהרה(לא בנייה)

        if (richTextBox1.SelectionFont.Bold == true)

    בדיקה האם הטקסט המסומן מודגש.

    newFontStyle = FontStyle.Regular;
    במידה וכן שמים סגנון רגיל

    newFontStyle = FontStyle.Bold;

    במידה ולא שמים סגנון מודגש.  

       richTextBox1.SelectionFont = new Font(
             currentFont.FontFamily, currentFont.Size,
             newFontStyle
          );

    שורת השמה - יוצרים מאפיין font חדש שיש לו את אותם ערכים כמו לפונת הקודם אך בסגנון שונה (fontStyle) ושמים אותו ב-RTB.

    במידה ויש כאן משהו שגוי אשמח שתתקן אותי.

    אני לא פירטתי את הקוד ע"מ להסביר לך אלא פשוט להראות לך שאני לא מה שנקרא "סקריפט קיד"(לפחות זה מה שהבנתי מתגובתך שאתה חושב..) ואני כן מבין את הקוד

    2.אני מבין כיצד לממש את הקוד בתוכנית שלי.

    3.כפי שהסברתי בהודעת התגובה שלי, המאפיין selectionFont פשוט לא מופיע אצלי! כלומר, כאשר אני בא לכתוב rtb.selectionFont = bla bla הוא מראה כאילו אין מאפיין selectionFont ל-rtb, ולכן חשבתי שא ולי אני לא מצהיר עליו כמו שצריך ולכן הוא לא מזהה את המאפיין.

    בתודה,

    מיכאל


    • נערך על-ידי Juda Michael יום שישי 16 אוגוסט 2013 08:11
    יום שישי 16 אוגוסט 2013 08:10
  • 1. הקוד הוא בדיוק הקוד של האירוע לחיצה על הכפתור. הוא הקוד המוכן של הוספת BOL או הורדת BOLD

    2. אתה אומר שאתה לא יכול לעבוד עם בספרייה System.Windows.Forms זה מובן אבל כמו שכתבתי בטכנולוגיות שונות יש מחלקות שונות שהן יותר מותאמות ספציפית לטכנולוגיה.  למרות שאפשר לפעמים לצרף מחלקות מספריות שנועדו לטכנולוגיה אחרת בדרך כלל תוכל למצוא את המקבילה בטכנולוגיה שלך. עתה כשאנחנו יודעים מה הטכנולוגיה בה אתה עובד.

    קצת חיפוש יביא אותך לכך שבמקום המחלקה System.Windows.Forms.RichTextBox בטכנולוגייצת WPF יש אתהמחלקה System.Windows.Controls.RichTextBox. תוכל לקרוא על המחלקה כאן:
    http://msdn.microsoft.com/en-us/library/system.windows.controls.richtextbox.aspx

    הערה: למעשה המחלקה של עורך הטקסט ב WPF הרבה יותר מתקדמת מזו שיש ב WINDOWS FORMS שבה נעשה שימוש בקישורים ששמתי למעלה, אבל היא גם קצת יותר מורכבת לשימוש אם רוצים לעבוד עם האפשרויות המתקדמות שלה.

    לא צריך לדעת הרבה כדי לעבור על רשימת הפמטרים ולמצוא את הפרמטר Selection מבט מהיר על התיאור שלו מרמז שזה מה שאתה מחפש כדי למצוא את הטקסט המסומן. עוד חיפוש ימצא לנו פרמטר בשם FontStyle שהוא כניראה הפרמטר של העיצוב. ובקישור לעיצוב יש אפילו דוגמה של Italic שזה בדיוק כמו להוסיף ולהוריד bold אני מניח. תזכור שככה צריך לעבוד בפיתוח... אנחנו לא אמורים להכיר כל מחלקה וכל מאפיין שלה ואין לי שום רקע בעבודה עם המחלקה הזו. אני בכלל לא מפתח ב WPF אבל בכמה דקות של עבודה יש לי כרגע אפליקציה מוכנה עם עורך טקטס ועם קוד שדיי ברור לי :-)

    * הרעיון של הוספת BOLD או הסרה שלו דומה בכל שפה ובכל טכנולוגיה ולכן גם שמתי בהתחלה קישור להראות שאפילו ב JS עובדים באופן דומה.ההסבר המלא מופיע בקישורים הקודמים וזהה לחלוטין ל WPF אבל הקוד אחר מעט או יותר נכון רק השמות של הזפריות/המחלקות/מתודות/פרמטרים שונה אם עובדים עם מחלקה שונה. על רגל אחת כמו שהוסבר בקישורים מעל יש ליצור כפתור, יש להוסיף לכפתור אירוע לחיצה, יש להצמיד מתודה לאירוע הלחיצה שתבצע כך: (1) תמצא את האלמנט המסומן (2) תעטוף את האלמנט בקוד של BOLD או תוריד את הקוד העוטף (ואם אפשר לבצע עם מתודה מובנית לכך אז מה טוב)

    הגיע הזמן לגוגל (אני לא זוכר בע"פ כל טכנולוגיה שאני לא עובד איתה כמובן)... 
    והנה דוגמה מלאה כולל קוד שיכולה להתאים לך כניראה
    http://elegantcode.com/2010/10/26/create-your-own-format-bar-for-the-wpf-richtextbox/

    הערה: הדוגמה עושה שימוש בקונטרול בשם Microsoft WPF Ribbon control שיש להוריד ולהוסיף לאפליקציה. זה קוד פתוח שאתה יכול ומוזמן להוריד את הקוד שלו גם ולהציץ מה באמת קורה מאחורי הקלעים. יותר מכך ניתן להוריד גם מדריך בקובץ RTF מלא של התיעוד וגם את הקונטרול מוכן לצירוף לאפליקציה שלך. כשאני אומר אפשר להוריד הכוונה מומלץ להוריד :-)


    signature

    יום שישי 16 אוגוסט 2013 10:50
    מנחה דיון
  • מצאתי לך דוגמה הרבה יותר טובה כי היא לא עושה שימוש בקונטרולים חיצוניים אלא כתובה בצורה נקייה. שים לב שכל מה שצריך זה לעבוד עם המתודה המובנית EditingCommands.ToggleBold

    תבדוק כאן:

    http://www.c-sharpcorner.com/uploadfile/mahakgupta/rich-textbox-editor-in-wpf/


    signature

    יום שישי 16 אוגוסט 2013 10:59
    מנחה דיון
  • תודה רבה! הדוגמאות הועילו!

    אבל מה שלא הבנתי זה אם

    EditingCommands.ToggleBold

    היא פקודה מותרת ע"י xaml אז למה היא לא מופיעה בתפריט שנפתח כשאתה כותב קוד בויזואל סטודיו? אני מאמין שאם הפקודה הייתה מופיעה שם הייתי עולה על העיניין הרבההה יותר במהירות.

    היא לא מופיעה שם אבל אפשר להשתמש בה, יש עוד מקרים כאלה ב-c#\WPF ?

    שבת 17 אוגוסט 2013 23:41
  • את אתה מדבר על תכונת ה IntelliSense (השלמת הטקסט) אז זו שאלה יפה ותשובה פשוט, אני פשוט לא יודע בוודאות :-)

    ה IntelliSense לא קשור לשפה ישירות לדעתי אלא לתוכנת ה visual studio. תיאורטית היכולת שלו נקבעת לפי היכולת של ה VS והגרסה של ה VS למשל (או add-ons המותקנים בו). אני לא עובד עם WPF אז אני לא יכול להגיד ספציפית מה אין בו ומה יש בו אבל בהחלט הוא לא בהכרח כולל את כל האפשרויות (בעיקר של התקנות תוספות כמו מחלקות שלא הגיעו במקור עם ה VS אולי לא יעבדו בו בצורה מלאה). אני מניח שהוא לא עושה שימוש ב Reflection כדי לקבל את הנתונים on-the-fly אבל אני לא בטוח.


    signature

    • סומן כתשובה על-ידי Juda Michael יום ראשון 18 אוגוסט 2013 12:30
    יום ראשון 18 אוגוסט 2013 04:14
    מנחה דיון
  • סגור! תודה רבה!

    דרך אגב.. סתם מתוך סקרנות. באיזו טכנולוגיה אתה עובד?

    יום ראשון 18 אוגוסט 2013 12:30
  • אני מגיע בעקרון מתחום פיתוח אפליקציות רשת. באתר שלי יש כמה קישורים ל DEMO-ים של אפליקציות רשת שפיתחתי לפני יותר מעשור (אתה מוזמן לבדוק ולהנות... ראית פעם אתר אינטרנט עם פורום הרבה יותר מתקדם מכאן שפותח לפני יותר מ 10 שנים? גש ותראה... או מערכת שאלונים, מערכת מחשבוניםף, מערכת קהילות ועוד הרבה דברים מעניינים שכולם מבוססים פיתוח WEB). הטכנולוגיה המועדפת עלי היום היא MVC אבל אני עובד כמנהל פיתוח ועוסק בניהול פרוייקטים וייעוץ חיצוני לחברות, הן בתחום הפיתוח והן בתחום SQL+BI, וכל מה שאתבקש לבצע אני אבצע בכל טכנולוגיה בעקרון. כמו שראית... כמה דקות ואני נותן פתרון בטכנולוגיה אחרת. פיתוח הוא תמיד פיתוח, שפה קל מאוד ללמוד ועוד יותר קל לעבור בין טכנולוגיות עם אותה שפה.. מה שלא יודעים לומדים בכמה דקות אם צריך (או יותר).

    התחלתי עם שפות בסיסיות לפני יותר מ 30 שנה כילד כשפיתחתי את המשחק מחשב הראשון שלי על מחשב סינקלר ספקטרום והתקדמתי בכל קשת השפות והטכנולוגיות משפת FORTRAN ו BASIC ו C ועד שפות כמו C# המודפת עלי היום (כמובן שהיה VB לפני זה וגם VB.NET ועוד הרבה)

    לכן התשובה שלי: בכל מה שישלמו מספיק טוב ויהיה ביקוש :-)


    signature

    יום ראשון 18 אוגוסט 2013 15:35
    מנחה דיון
  • יפה יפה!

    חחח אולי זה יהיה גיקי משהו, אבל כל הסיפור הזה מזכיר לי את המשפט משר הטבעות - שפה אחת לשלוט בכולן..;)

    נ.ב: ההרצאות ביום רביעי הן בעברית? אני שוקל להגיע.. (אני בדיוק ברגילה :))

    יום ראשון 18 אוגוסט 2013 20:14
  • * הנוהל הוא שכל ההרצאות בעברית אלא אם נכתב אחרת במפורש

    * אם כבר מזכירם את שר הטבעות אז לפני כמה ימים היה בטלוויזיה את הסרט המקדים שמראה כיצד ביגנס הסבא של פרודו גנב את הטבעת וכיצד כל הסיפור התחיל... זה סרט חובה! אם מרתון שר הטבעות היה בעבר 9 שעות הנאה טהורות אז עתה כשקנו עוד סרט המרתון הבא יהיה 12 שעות :-)


    signature

    יום שני 19 אוגוסט 2013 03:33
    מנחה דיון
  •  מאגניב, אני אראה אותו. ממש אהבתי את שר הטבעות
    יום שני 19 אוגוסט 2013 10:15