none
שימוש במסד נתונים מתוך C#

    שאלה

  • שלום.

    ברצוני להשתמש במסד נתונים של Access בתכנית WPF שאני כותב.

    אני צריך לדעת איך לנהל את המסד מבחינת שליפת מידע וקריאתו, הוספת מידע, מחיקת מידע וכד'. חיפשתי ועברתי באינטרנט אך לא מצאתי לכך תשובה טובה עם הסבר (וגם כשניסיתי לא תמיד עבד כמו שצריך כי היו גרסאות שונות במדריך או מסיבות אחרות).

    אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי.

    יש לציין שאני משתמש ב-Visual Studio 2017,

    וב-Access 2013.

    תודה רבה!

    יום ראשון 30 יולי 2017 14:01

כל התגובות

  • אהלן אנונימי

    * חבל שאתה בוחר להיות אנונמי - הרבה יותר נעים לדבר עם מישהו ולא באנונמיות בסתר... אפשר לבחור כינוי ייחודי קבוע לקהילות אם לא רוצים שם מלא אמיתי, אם כי בקהילות מקצועיות בדרך כלל אין סיבה לא להציג את השם

    נחזור לשאלה: מכיוון שבפורום אין לנו שום מידע מי מולנו (גם אם יש לנו שם) מבחינה מקצועית, הרשה לי לברר היכן אנחנו עומדים תחילה כדי שאדם לכוון אותך לפתרון בצורה יעילה.

    >> האם אתה יודע כיצד לעבוד עם מסדי נתונים אחרים?

    ז"א האם יצא לך לפתח אפליקציה כלשהיא שעובדת מול מסדי נתונים והבעיה היא ספציפית בעבודה עם אקסס.

    >> אתה אומר שבעבר כשניסת זה לא תמיג עבד כמו שצריך. האם זה אומר שלפעמים זה כן עבד? 

    >> איזה מערכת הפעלה אתה משתמש והאם היא בגרסת 64 ביט או 32 ביט?


    signature   Ronen Ariely
     [Personal Site]    [Blog]    [Facebook]    [Linkedin]

    יום ראשון 30 יולי 2017 14:18
  • תודה רבה על החזרה המהירה!

    בקשר לשם- אני עדיין מעדיף להשאר בתור אנונימי... 

    לא יצא לי לפתח תכנית שעובדת עם מסד נתונים כל שהוא.

    מכיוון שלא ניסיתי בעבר לעבוד עם מסד נתונים- אף פעם הדבר לא עבד לי (הכוונה שלי היתה שגם כשעבדתי צמוד למדריך באינטרנט, לא עבד לי כלום וגם לא כ"כ הבנתי מה עושים).

    מערכת ההפעלה שלי היא Windows 7 אבל גם אם תתן לי ל-Windows 10 זה טוב.

    מערכת ההפעלה שלי היא של 64 ביט.

    תודה רבה!

    יום ראשון 30 יולי 2017 19:21
  • 1. האם יצא לך לפתח תוכנית WPF בלי מסד נתונים בשפת C# ?

    2. האם אתה יודע לכתוב שאילתות כדי לנהל מסדי נתונים?
    לא יעזור אם תלמד להתחבר למסד הנתונים אם אתה לא יודע לדבר איתו :-)

    3. למה דווקא אקסס?!?

    לאור התשובות שלך אני ממליץ בחום לזנוח את השימוש באקסס שהוא לא שרת מסדי נתונים וחבל על הזמן שלך ללמוד משהו לא מתאים

    כמו שאתה בטח יודע, אקסס הוא חלק מאוסף תוכנות האופיס. מדובר בתוכנות משרדיות לשימוש ביתי. אפש רלעשות שימוש באקסס לשמירת מידע ואפשר גם לעשות שימוש בקבצי טקסט ועוד הרבה סוגי קבצים אבל אלו לא מתאימים ולא כדי לבזבז את הזמן של מי שרוצה לכתוב קוד.

    אם אתה מפתח תוכנה וצריך מסד נתונים אז כדאי להתחיל ללמוד לעבוד אם שרתי מסדי נתונים.
    מה שהכי מצחיק בכל העניין זה שדווקא לימוד עבודה עם השרתים המקצועיים יותר קל מעבודה עם אקסס - אבל זה ברור, כאמור אקסס לא נועד לכך למרות שהוא מאפשר זאת (אחרי הכל אפשר גם לנסוע במטוס על כביש מהיר אבל עדיף לקחת רכב או לטוס עם המטוס באוויר)

    * אם אתה בוחר באקסס, מכיוון שאתה עובד במכונה עם 64 ביט, אתה תצתרך לבצע כמה התקנות נוספות.

    בבלוג הבא שכתבתי לפני הרבה שנים יש הסבר כיצד לתקן את הבעיה שלך עבודה באקסס במכונה עם 64 ביט, אבל אני לא בטוח שיש לך בכלל את הרקע להתחיל את הפיתוח ולהגיע לנקודה שאתה נעזרבמדריך הזה. המדריך מתאים למי שכבר יודע מה זה שרשרת התחברות וכיצד עובדים עם מסדי נתונים ופשוט מקבל הודעות שגיאה באקסס

    http://ariely.info/Blog/tabid/83/EntryId/35/MS-Access-with-64-bit.aspx

    לפי התיאור שלך ייתכן שאתה צריך ללכת כמה צעדים אחורה ולא לרוץ מהר מדי.

    * אנא ענה על השאלות בהתחלה.

    חשוב מאוד!!!
    רוב האנשים לא יכולים ללמוד לבד. לא צריך להרגיש רע בגלל שלא מצליחים. זה לא קשור לכמה האדם חכם אלא ליכולת מסויימת של לימוד עצמי. זה הסיבה שהמציאו בתי ספר ומורים. אם אתה לא יכול ללמוד ולעקוב אחרי המדריכים צעד אחרי צעד, ואתה מדלג על חלקים, וקופץ לחיפוש תשובות אשר עדיין לא הגעתם אליהם בלימוד מסודר,  אז אני מאוד ממליץ לך בחום לקחת קורס מסודר, או לפםחות למצוא ספר טוב. פורום הוא מקום לקבל עזרה בשאלות ספציפיות ולא מקום שאפשר ללמוד ממנו.


    signature   Ronen Ariely
     [Personal Site]    [Blog]    [Facebook]    [Linkedin]

    יום ראשון 30 יולי 2017 22:17
  • 1. יצא לי לפתח יישום WPF ללא מסד נתונים.

    2. אני יודע לכתוב שאילתות כדי לנהל מסד נתונים.

    3. אני עובד עם אקסס כי הוא פשוט יותר נוח...

    אתה צודק שאין לי רקע מתאים. אבל בינתיים כל מה שהצלחתי הוא להתחבר למסד, וכל הבעיה היא פשוט לנהל את המידע. גם כשעבדתי עם מדריך מסודר שהראה זאת צעד אחר צעד- כלום לא עבד לי. 

    אני אנסה לעבוד עם משהו אחר כמו שהצעת... אבל עדיין אשמח לעזרה.

    תודה רבה!

    יום שני 31 יולי 2017 09:50
  • אני עדיין חושב שעדיף לעבור לשימוש במשהו כמו SQL Server (יש גירסה חינמית למסדי נתונים עד 10 GB שאפשר להיתמש בה גם למערכות חיות ויש גרסה למפתחים שאפשר לעבוד איתה גם במסדי נתונים של מאות טרה בייט - אבל רק לצרכי פיתוח).

    בינתיים, אם הצלחת להתחבר למסד הנתונים אתה במצב מעולה :-)
    עד שתתקין שרת SQL Server בוא נמשיך מנקודה זו

    אתה יכול להראות את הקוד שיש לך עד כה שעובד ולהסביר בדיוק מה אתה לא מצליח לבצע
    האם אתה מצליח לקרוא את הנתונים אחרי החיבור? אם לא, כיצד אתה יודע שהחיבור הצליח?
    אם הבעיה היא בשאילתות עצמן אולי נוכל לעזור כאן, אם כי אני לא שולט בשאילתות של אקסס השפה הבסיסית דומה (בשרתי SQL אני כניראה אוכל לתת תמיכה בכל רמה שתעלה אבל באקסס אני כבר לא עובד הרבה שנים)


    signature   Ronen Ariely
     [Personal Site]    [Blog]    [Facebook]    [Linkedin]

    יום שני 31 יולי 2017 14:08