none
קורס בנושא ניטור ביצועים RRS feed

  • שאלה

  • שלום,

    מהנדסת מערכת בחברת תוכנה שעובדת עם בסיסי נתונים SQL ׁׁ)

    SERVER2008/2003/WIN7

    מעונינת לקחת קורס בנושא:

    Performance and monitoring

    האם יש המלצות?

    יום חמישי 12 ספטמבר 2013 11:54

תשובות

  • Performance and monitoring זה תחום נירחב מאוד ולא יכול להיות קורס בודד שיכלול את כולו. 

    האם את מחפשת Performance and monitoring של מערכת ההפעלה בכלליות? או Performance and monitoring של אפליקציה מסויימת כמו SQL SERVER וכו' ?

    רק חהערכה כללית: קורס ספציפי ל Performance and monitoring של SQL SERVER יכול להיות כמה חודשים. קורס כללי יכול להיות כמה ימים ולהיות שווה בהתאם לזה, או גם כמה שבועות או כמה חודשים. הכל תלוי ביעדים וברמה של הקורס. מה המטרה שלך? אם המטרה היא הסמכה רישמית אז התשובה אחת ואם המרטה מעשית אז התשובה אחרת. יש חשיבות גם לצרכים שלך ספציפית אם המטרה היא מעשית לטובת הצרכים שלכם ויש חובה לוודא שהקורס אכן שם דגש על הצרכים שלכם. קורס קצר של כמה שעות יכול לתת בסיס טוב אולי אבל ניתן גם למצוא כאלה באינטרנט.

    בעקרון לכל המכללות המקצועיות בארץ יש קורסים כאלה. את יכולה לפנות לכל מכללה טכנולוגית. תבדקי טוב מי המרצה ופחות מי המכללה, כי מי שיקבע את רמת הקורס הוא המרצה. תבדקי שאת מדברת עם המרצה כמה מילים לפני הרישום ותוודאי ש

    1. הרמה שלך מתאימה לתנאי הסף של הקורס (המכללה תגיד כמעט תמיד כן כניראה, אבל המרצה לא ירצה להיכשל בדרך כלל אם הוא מרצה טוב ואם הוא גרוע אז אכלת אותה כי הוא ידע שכבר אין לו שם לשמור עליו)

    2. הרמה של הקורס מתאימה לך (שהקורס לא ברמה נמוכה מדי! תבקשי בדיוק פירוט של מה מלמדים ומה הסיליבוס). תחזרי עם הנתונים האלה לכאן אם אתה רוצה לקבל חוות דעת כללית

    https://www.google.co.il/webhp?sourceid=chrome-instant&ix=sea&ie=UTF-8&ion=1#ix=sea&q=%D7%A7%D7%95%D7%A8%D7%A1+Performance+and+monitoring

    * גוגל לא מוצא את כל המכללות וכדאי לפנות לבד לכל מכללה טכנולוגיית ולבדוק אם יש קורס מתאים.


    signature

    • הוצע כתשובה על-ידי pituachMVP, Moderator יום שלישי 22 אוקטובר 2013 09:45
    • סומן כתשובה על-ידי Eran Sharvit יום שלישי 22 אוקטובר 2013 10:37
    יום ראשון 15 ספטמבר 2013 04:59
    מנחה דיון

כל התגובות

  • Performance and monitoring זה תחום נירחב מאוד ולא יכול להיות קורס בודד שיכלול את כולו. 

    האם את מחפשת Performance and monitoring של מערכת ההפעלה בכלליות? או Performance and monitoring של אפליקציה מסויימת כמו SQL SERVER וכו' ?

    רק חהערכה כללית: קורס ספציפי ל Performance and monitoring של SQL SERVER יכול להיות כמה חודשים. קורס כללי יכול להיות כמה ימים ולהיות שווה בהתאם לזה, או גם כמה שבועות או כמה חודשים. הכל תלוי ביעדים וברמה של הקורס. מה המטרה שלך? אם המטרה היא הסמכה רישמית אז התשובה אחת ואם המרטה מעשית אז התשובה אחרת. יש חשיבות גם לצרכים שלך ספציפית אם המטרה היא מעשית לטובת הצרכים שלכם ויש חובה לוודא שהקורס אכן שם דגש על הצרכים שלכם. קורס קצר של כמה שעות יכול לתת בסיס טוב אולי אבל ניתן גם למצוא כאלה באינטרנט.

    בעקרון לכל המכללות המקצועיות בארץ יש קורסים כאלה. את יכולה לפנות לכל מכללה טכנולוגית. תבדקי טוב מי המרצה ופחות מי המכללה, כי מי שיקבע את רמת הקורס הוא המרצה. תבדקי שאת מדברת עם המרצה כמה מילים לפני הרישום ותוודאי ש

    1. הרמה שלך מתאימה לתנאי הסף של הקורס (המכללה תגיד כמעט תמיד כן כניראה, אבל המרצה לא ירצה להיכשל בדרך כלל אם הוא מרצה טוב ואם הוא גרוע אז אכלת אותה כי הוא ידע שכבר אין לו שם לשמור עליו)

    2. הרמה של הקורס מתאימה לך (שהקורס לא ברמה נמוכה מדי! תבקשי בדיוק פירוט של מה מלמדים ומה הסיליבוס). תחזרי עם הנתונים האלה לכאן אם אתה רוצה לקבל חוות דעת כללית

    https://www.google.co.il/webhp?sourceid=chrome-instant&ix=sea&ie=UTF-8&ion=1#ix=sea&q=%D7%A7%D7%95%D7%A8%D7%A1+Performance+and+monitoring

    * גוגל לא מוצא את כל המכללות וכדאי לפנות לבד לכל מכללה טכנולוגיית ולבדוק אם יש קורס מתאים.


    signature

    • הוצע כתשובה על-ידי pituachMVP, Moderator יום שלישי 22 אוקטובר 2013 09:45
    • סומן כתשובה על-ידי Eran Sharvit יום שלישי 22 אוקטובר 2013 10:37
    יום ראשון 15 ספטמבר 2013 04:59
    מנחה דיון
  • הצעה נוספת: תפני לפורומים בתחום ה IT ולא בתחום הפיתוח מפני שזו שאלה בתחום ה IT :-)

    אנשי ה IT יוכלו לתת לך יותר המלצות אישיות בתחום

    * אם פיספסתי ואת מחפשים ניטור ברמת האפליקציה אז חפשי בכלל חומר על ה TESTING ולא על ניטור כללי :-)


    signature

    יום ראשון 15 ספטמבר 2013 05:01
    מנחה דיון
  • תודה על התגובה.

    מחפשת קורס בסיסי מכיוון שעלי לבצע בדיקות בקרוב וחסרת כל ידע בנושא (ומנם קצת ניסיו)

    המטרה היא לנטר את הSERVER ו ה CLIENT  ולבדוק :

    1.Response time

    2.Stability tets

    3.Server sizing (Capacity  Planning) Testing

    4.Window memory leaks

    אשמח לקורס מומלץ מכיוון שאני מגיעה מתחום ההנדסה באוניסרביטה ופחות מכירה מרצים ומכללות בנושא

    תודה שוב

    יום ראשון 15 ספטמבר 2013 07:06
  • אישית אני לא מכיר קורס כזה. אולי מישהו אחר מכיר

    אבל אני חושב עדיין שהדרך הטובה היא לפנות ישירות למכללות הטכנלוגיות ולשאול שם. אם יש להם קורס הם ישמחו לתת לך את הפרטים של המרצה. זה אינטרס שלהם ובדרך כלל המרצה גם משאיר טלפון או מייל להיתקשרות שהם ישמחו לתת לך.

    גוגל יודע למצוא את כל המכללות הרלוונטיות ועוד כמה שסתם יודעות לפרסם עצמן. אם את רוצה מידע ספציפי על מכללה כזו או אחרת אז את יכולה לשאול אבל באופן כללי כאן תוכלי רשימה לדוגמה (חיפוש בגוגל)

    https://www.google.co.il/webhp?sourceid=chrome-instant&ie=UTF-8&ion=1#q=%D7%94%D7%99%D7%99%D7%98%D7%A7+%D7%9E%D7%9B%D7%9C%D7%9C%D7%95%D7%AA

    כפי שאמרתי מה שחשוב זה לא המכללה אלא המרצה. המרצים הטובים מלמדים בכמה מכללות בדרך כלל.


    signature

    יום ראשון 15 ספטמבר 2013 07:21
    מנחה דיון