none
Unable to deploy application on Toradex colibri imx7 SOM on Ethernet From Windows 10 HOST RRS feed

  • Question

  • We have developed a smart device application on Visual Studio 2008 for Win CE 7 Colibri iMX7 Platform using Toradex CE 700 on Windows 10 Host. We are not able to deploy application on device on ethernet port, however connection with board established[Tools>>connect to device] successfully.

    Below error comes on deployment: "ActiveSync bootstrap initialization failed. Please connect/cradle a real device or download the User-level Windows Mobile Device Center Application from http://go.microsoft.com/fwlink?linkid=67763"

    Same setup was working till last week. But it is not working now.

    We have checked by disabling firewall and antivirus from our system but still problem persist.

    Thursday, May 31, 2018 7:26 AM

All replies

  • Are you using a Windows 10 PC perhaps?
     See this thread https://social.msdn.microsoft.com/Forums/en-US/fe46c8a4-d969-46a6-a559-fb1527b19320/wmdc-and-spring-creator-update-1803?forum=windowsmobiledev

    Also Toradex support is amazing so they might be able to walk through this with you.

    Sincerely,

    IoTGirl

    Thursday, May 31, 2018 8:02 PM
    Moderator
  • I have tried registry fixes you have suggested but problem didn't solved.

    We decided to move to Windows 8.1 on HOST side, but still unable to deploy application over ethernet Error comes on deployment: "Device is not ready. If target is an ActiveSync device, verify whether ActiveSync connection is running."

    Regards

    Bipin

    Thursday, June 14, 2018 2:31 PM
  • Hi BK,

    In both cases you will need to give the processes ActiveSync uses permission. Windows 8.1 has the same driver model as Windows 10 so likely has the same "blockage".  As you are doing an Ethernet connection and not a physical connection, your easier option in all cases is to build a Windows 7 Virtual Machine and use the legacy Ethernet card option in Virtual PC/Hyper-V.

    The tools you are using were designed for that OS environment.

    Sincerely,

    IoTGirl

    Thursday, June 14, 2018 2:53 PM
    Moderator
  • Hi IoTGirl,

    We are using static IP at device and host side both. For this scenario of deployment we need to make a target device configuration under Tools>>options>>Device Tools>>Devices and selected "Use specific IP address" option with Device IP.

    While deploying application we were not selecting Target Device( the new configuration we made) and that's why unable to deploy application. But when we selected this configuration on deployment, application get deployed.

    So, we are able to deploy our application successfully now.

    But, does that mean if we chose "Obtain an IP address automatically using ActiveSynch" for device configuration then it will not work ? 

    Regards

    Bipin

    Friday, June 15, 2018 9:12 AM
  • Hi Bipin,

    There are a number of challenges using older software on newer OS versions.  You will have to deal with these as you meet them.  My point was, if you use a Virtual Machine that has the OS a the time, you should not encounter as many issues.

    In your particular case, if the connection is working for the method you employ now, it should work in the obtain IP case as well. 

    Sincerely,

    IoTGirl

    Tuesday, June 19, 2018 4:07 PM
    Moderator