none
Blazor app with cosmos sdk goes non responsive RRS feed

  • Question

  • To Reproduce

    1. Following this url for blazor setup : https://docs.microsoft.com/en-us/aspnet/core/blazor/get-started?view=aspnetcore-3.0&tabs=visual-studio
    2. Create a Blazor Client project
    3. Install nuget package - Install-Package Microsoft.Azure.Cosmos -Version 3.2.0
    4. Run following code snippet in any btn handler click or may be startup
      var client = new CosmosClient(Endpoint, key);
    5. Blazor app will freeze and ultimately error out.

    Expected behavior
    Should be able to create a cosmos client and then do other operation afterwards

    Actual behavior
    Blazor app will freezes and nothing happens, have stop the debugging session

    Environment summary
    .NET Core SDK (reflecting any global.json):
    Version: 3.0.100-rc1-014190
    Commit: c4d43f672d

    Runtime Environment:
    OS Name: Windows
    OS Version: 10.0.17134
    OS Platform: Windows
    RID: win10-x64
    Base Path: C:\Program Files\dotnet\sdk\3.0.100-rc1-014190\

    Host (useful for support):
    Version: 3.0.0-rc1-19456-20
    Commit: 8f5d7b1ba4

    .NET Core SDKs installed:
    2.0.2 [C:\Program Files\dotnet\sdk]
    2.1.202 [C:\Program Files\dotnet\sdk]
    2.1.502 [C:\Program Files\dotnet\sdk]
    2.1.508 [C:\Program Files\dotnet\sdk]
    2.1.509 [C:\Program Files\dotnet\sdk]
    3.0.100-rc1-014190 [C:\Program Files\dotnet\sdk]

    .NET Core runtimes installed:
    Microsoft.AspNetCore.All 2.1.6 [C:\Program Files\dotnet\shared\Microsoft.AspNetCore.All]
    Microsoft.AspNetCore.All 2.1.12 [C:\Program Files\dotnet\shared\Microsoft.AspNetCore.All]
    Microsoft.AspNetCore.All 2.1.13 [C:\Program Files\dotnet\shared\Microsoft.AspNetCore.All]
    Microsoft.AspNetCore.App 2.1.6 [C:\Program Files\dotnet\shared\Microsoft.AspNetCore.App]
    Microsoft.AspNetCore.App 2.1.12 [C:\Program Files\dotnet\shared\Microsoft.AspNetCore.App]
    Microsoft.AspNetCore.App 2.1.13 [C:\Program Files\dotnet\shared\Microsoft.AspNetCore.App]
    Microsoft.AspNetCore.App 3.0.0-rc1.19457.4 [C:\Program Files\dotnet\shared\Microsoft.AspNetCore.App]
    Microsoft.NETCore.App 2.0.0 [C:\Program Files\dotnet\shared\Microsoft.NETCore.App]
    Microsoft.NETCore.App 2.0.9 [C:\Program Files\dotnet\shared\Microsoft.NETCore.App]
    Microsoft.NETCore.App 2.1.6 [C:\Program Files\dotnet\shared\Microsoft.NETCore.App]
    Microsoft.NETCore.App 2.1.12 [C:\Program Files\dotnet\shared\Microsoft.NETCore.App]
    Microsoft.NETCore.App 2.1.13 [C:\Program Files\dotnet\shared\Microsoft.NETCore.App]
    Microsoft.NETCore.App 3.0.0-rc1-19456-20 [C:\Program Files\dotnet\shared\Microsoft.NETCore.App]
    Microsoft.WindowsDesktop.App 3.0.0-rc1-19456-20 [C:\Program Files\dotnet\shared\Microsoft.WindowsDesktop.App]

    Thursday, September 19, 2019 8:15 AM

All replies

  • Hello Apoorv,

    Are you using the preview version of Visual Studio as well?

    The RC bits for Blazor currently work only with the preview. I tried the same today and it was working without any issues.

    Thursday, September 19, 2019 12:44 PM
    Moderator
  • The production versions for Visual Studio and .Net Core 3 are available now.

    Please install and let me know if you are still facing any issues.

    Thursday, September 26, 2019 6:50 AM
    Moderator