none
Platform Builder 6 RRS feed

  • Question

  • I had Platform Builder 6 installed under Windows 7 x64.  Everything was working fine until I installed the Windows Embedded 7 Compact tools.  Now when I try to open VS2005 and a Platform Builder 6 project, I get this error "Could not load type 'Microsoft.PlatformBuilder.Automation.OSDesignProject2' from assembly "Microsoft.PlatformBuilder.Automation.6.00, Version=6.0.0.0,Culture=neutral,PlublicKeyTocken=31bf3856ad365e35'.".


    I know that installing a beta tool is not a good idea, but it is too late for that.  Is there anything I can do to get the component above to re-register without having to reinstall the entire platform builder?

    Tuesday, February 8, 2011 11:51 PM

All replies

  • You can reinstall the "tools only" part of PB 6.0.

    Wednesday, February 9, 2011 12:33 AM
  • Installing two versions of Platform Builder on the same box is the root problem. Side By Side installation of PB 6 and 7 is not supported.

    Before trying to reinstall the PB 6 tools - I'd complete uninstall the CE 7 toolkit


    MVP Windows Embedded
    Wednesday, February 9, 2011 9:23 AM
  • It seems I am stuck now.  I tried uninstalling the CE7 toolkit and it failed during the uninstall.  I then completely uninstalled and reinstalled PB6 and I still get the error.  Are there any other steps I can take?  I really don't want to have to reinstall my whole system.
    Thursday, February 10, 2011 2:14 AM
  • Try uninstall VS2008 and reinstall VS2005

    Vinoth.R http://vinoth-vinothblog.blogspot.com http://www.e-consystems.com
    Thursday, February 10, 2011 8:13 AM
  • Did you ever get this working? I am having the same problem....
    Saturday, June 25, 2011 5:42 PM