locked
Transactional Replication - Not replicating RRS feed

  • Question

  • Hello, 

    I've recently set up transactional replication from one database in Server 1 to another database in server 2. 

    I've checked the Replication Monitor and they stay green with Latency 0.02 sec and not showing any issues. 

    However when I inserted a row on the database on Server 1 and waiting 1 minute it's not replicating on Server 2 database. 

    Could anyone advise what and where to check for issues?

    Best regards, 

    Mohan

    Wednesday, August 20, 2014 10:28 AM

Answers

All replies

  • Did you sync server2 with a snapshot?

    Bodo Michael Danitz - MCT, MCITP - free consultant - performance specialist - www.sql-server.de

    Wednesday, August 20, 2014 10:47 AM
  • yes I did. 
    Wednesday, August 20, 2014 10:49 AM
  • What is the latency now? Does it show higher latency?

    Could you confirm if the table in which you inserted the row is part of replication?

    Could you also try inserting a "tracer token" and see if it replicates and how much time it takes?

    http://technet.microsoft.com/en-us/library/ms151846(v=sql.105).aspx


    Regards, Ashwin Menon My Blog - http:\\sqllearnings.com

    Wednesday, August 20, 2014 10:55 AM
  • Hello Ashwin, 

    The latency remain same with 00.00.02. 

    The table I am inserting row is a part of replication. 

    Insert Tracer gave me error code 21488, I'll look into it now. 

    Best regards, 

    Mohan

    Wednesday, August 20, 2014 12:46 PM
  • Check whether the subscription exists and if the snapshot is applied properly. It looks like you have setup the replication but the initial snapshot is not applied completely?

    Regards, Ashwin Menon My Blog - http:\\sqllearnings.com

    Wednesday, August 20, 2014 1:10 PM
  • Thank you very much Ashwin, 

    I regenerated the snapshot and it's now replicating. 

    Many thanks, 

    Mohan

    Wednesday, August 20, 2014 1:50 PM