locked
Blend: Catastrophic failure (Exception from HRESULT: 0x8000FFFF (E_UNEXPECTED))

    Question

  • Hi there,

    First time here :)

    I searched through other related Catastrophic failure posts but non identical to mine.

    I am currently using blend v5. as well as VS 2012, on opening either of them and creating a new project I get the following:

    In blend & VS2012:

    ================================================================

    Exception: There was an error building the project. Please rebuild the project.

    StackTrace: Empty

       Exception: Catastrophic failure (Exception from HRESULT: 0x8000FFFF (E_UNEXPECTED))

           at MS.Internal.XcpImports.CheckHResult(UInt32 hr)
           at MS.Internal.XcpImports.UIElement_Measure(UIElement element, Size availableSize)
           at System.Windows.UIElement.Measure(Size availableSize)

           InnerException: None

    ================================================================

    Yes I did rebuild, it even says successful.

    I can run the actual emulator so nothing wrong there.

    Any ideas how to fix? Thanks

    Friday, March 28, 2014 7:41 AM

Answers

  • Further information as a help to others is that I was running on Windows 8 and that the windows apk version on which I was building was 7.1, when I changed this to 8.1 it worked!

    Don't know what is the issue with 7.1 but it doesn't want to display the preview.

    • Marked as answer by OrdinGerry Sunday, March 30, 2014 3:09 PM
    Sunday, March 30, 2014 3:09 PM

All replies

  • Repair and/or uninstall/reinstall. Unfortunately, iIn a forum that's about as far as we can really help with issues like these.

    Matt Small - Microsoft Escalation Engineer - Forum Moderator
    If my reply answers your question, please mark this post as answered.

    NOTE: If I ask for code, please provide something that I can drop directly into a project and run (including XAML), or an actual application project. I'm trying to help a lot of people, so I don't have time to figure out weird snippets with undefined objects and unknown namespaces.

    Friday, March 28, 2014 12:27 PM
    Moderator
  • Repair and/or uninstall/reinstall. Unfortunately, iIn a forum that's about as far as we can really help with issues like these

    Did that, on repairing it says finished with errors Windows log file full.No effect change in Blend.

    UPDATE: I have now tried uninstalling, reinstalling, no effect. THen restore to previous check point before everything, then reinstalled it, nothing either!!!

    Anyone else had the same issue?

    • Edited by OrdinGerry Saturday, March 29, 2014 3:43 PM update
    Friday, March 28, 2014 5:07 PM
  • Further information as a help to others is that I was running on Windows 8 and that the windows apk version on which I was building was 7.1, when I changed this to 8.1 it worked!

    Don't know what is the issue with 7.1 but it doesn't want to display the preview.

    • Marked as answer by OrdinGerry Sunday, March 30, 2014 3:09 PM
    Sunday, March 30, 2014 3:09 PM