locked
A snapshot was generated because there was no subscription RRS feed

  • Question

  • Dear All,

    I tried to re-add an article by recreating a table on the Publisher so it can also appear on the Subscriber but I get the following message after I execute the snapshot agent job "a snapshot was generated because there was no subscription" and as a result the Article does not appear on the the Subscriber side; is there anything I'm missing please?

    Thank you in advance!

    Wednesday, October 31, 2018 12:43 PM

All replies

  • Snapshot alone won't carry the new table over to the subscriber. You need to run the distribution agent (assuming transactional replication) after the snapshot runs to completion. 

    or did you mean "A snapshot was NOT generated because.."?


    Please remember to click "Mark as Answer" if my response answered your question or click "Vote as helpful" if it helped you in any way.


    Wednesday, October 31, 2018 1:22 PM
  • Did you try an sp_refreshsubscriptions?

    Run that and then re-run your snapshot agent.

    • Proposed as answer by Puzzle_Chen Friday, November 2, 2018 5:27 AM
    Wednesday, October 31, 2018 1:29 PM
    Answerer
  • Hilary is on point. Try running sp_refresubscriptions after running the sp_addarticle then run the snapshot. 

    See this for an example. 

    EXEC sp_refreshsubscriptions @publication = N'PublicationName';


    Please remember to click "Mark as Answer" if my response answered your question or click "Vote as helpful" if it helped you in any way.

    Wednesday, October 31, 2018 1:32 PM