none
Kinect Studio , .xef files and move them to another computer without Kinect RRS feed

  • Question

  • Hello guys.

    I have recorded a .xef with Kinect Studio.

    I have copied that file to another computer which has never runned a Kinect hardware but it has Kinect SDK.

    I'm trying to play it in order to get motion as if I get the Kinect plug-in (remember, is other computer)

    But I can't get this state

    Connected, file open: Can play back the file into the Kinect-enabled application.

    If I press connect to service, I can't not press play as you can see

    http://i.imgur.com/fY7i3Lh.png

    Only:

    Disconnected, file open: Play the file in Kinect Studio.

    Any ideas?

    Thanks





    • Edited by SirManu Friday, October 10, 2014 8:32 PM
    Friday, October 10, 2014 8:30 PM

All replies

  • Can the system handle the hardware if it was connected? USB3 - Intel or Renesas AND DX11 based GPU? Is KStudioService.exe listed in the list of active applications running in Task Manager - View details tab.

    If not try restarting the KinectMonitor service, or launching this manually.


    Carmine Sirignano - MSFT


    Monday, October 13, 2014 4:26 PM
  • Thanks for reply Carmine.

    Actually, I am waiting for a "PCI express card USB 3.0" so this computer does not have that  requirement.

    Do you think that this can be the reason ? Strange, isn't it? Because I don't need the USB at all since I'm only reading the file.

    Anyway is there any way to "hack it"?

    Thanks!


    • Edited by SirManu Tuesday, October 14, 2014 7:20 AM
    Tuesday, October 14, 2014 7:19 AM
  • I would say the main issue is KStudioService is not running.

    Carmine Sirignano - MSFT



    Tuesday, October 14, 2014 4:52 PM
  • ??
    I think there is not KStudioService, at least, in my machine where Kinect Studio works properly (the one with Kinect plugged)

    In both computers I have:

    Service Running: Kinect Monitor

    Process: KinectService.exe, KStudioHostService.exe and KinectMonitor.exe

    did you try to simulate the problem?

    Thanks!


    Tuesday, October 14, 2014 5:41 PM
  • Please, see the image below

    ( i can't post images yet until you verify my account)

    http://i.imgur.com/7VDUcAn.png

    Left side, computer with the problem.

    Right side, everything is ok via remote conection

    Tuesday, October 14, 2014 5:45 PM
  • I am not able to reproduce the issue. Have you tried to physically connect a device to the machine to see if it is capable of running the device in the first place(DX11/USB3)?

    Carmine Sirignano - MSFT

    Wednesday, October 15, 2014 5:47 PM
  • As I said in previous post:

    "Actually, I am waiting for a "PCI express card USB 3.0" so this computer does not have that  requirement."

    So, if I'm understanding you, I am not able to do it because I don't have the hardware.

    What I don't get to understand, is why Kinect Studio should be programmed in that way requiring USB 3.0 when nothing is going to be plugged :S (in play mode)


    • Edited by SirManu Wednesday, October 15, 2014 6:08 PM
    Wednesday, October 15, 2014 6:07 PM
  • Think of KStudio as a virtual sensor. It pipes data back into the pipeline as a regular sensor would, so the reservations have to be made either way.

    Carmine Sirignano - MSFT

    Thursday, October 16, 2014 4:39 PM