locked
Edge Chromium Blocking Access to Website (Secure) RRS feed

  • Question

  • I've installed Microsoft Edge Chromium now, when I attempt to go to a secure website, instead of being prompted for credentials, I 401 Error, access denied for user.

    I am using SSO and attempted to add a admin account to Chromium however it takes me to the Microsoft login page of which, my admin account does not have an account.

    How do you add credentials or at least, be prompted for credentials?

    I never liked Google Chrome, I've never had any problem using any application with IE or Edge, I think the millions of whiners out there that don't know how to properly use Microsoft products and insisted on Google Chrome as the "superior" browser are full of it.

    Is the a method to rollback to Edge where everything was working properly?

    Friday, June 26, 2020 11:48 AM

All replies

  • Hi SpaceCowboy_1958,

    Perhaps the issue is related to the browser cache, try to clear the browser data(cache, cookie and so on), then recheck whether it works or not?

    You could also open an InPrivate Edge window, and then access the website.

    Finally, since this issue is related to Edge Chromium, if you have any further question about it, I suggest you could post the question to Microsoft Edge forum.

    Friday, June 26, 2020 12:15 PM
  • Thank you, I just recently read about InPrivate browsing with Edge Chrome, and will give that a try, the cache business is the first thing I tried, even opened Edge Chrome as admin, and if all fails will move to other forum
    Friday, June 26, 2020 11:46 PM