none
.Net Error when Installing 3.5 or higher RRS feed

  • Question

  • Hi I am currently running windows XP professional and am trying to install up to .net 4.0 but keep getting this error message from the 3.5 update

    Below is the log for the error. I have searched all the forums and have yet to find a way to fix my error. THe problem i seem to have is that i cannot install the WIC becuase it says i have a newer version. I attempt to find it to uninstall it and re-install but cannot find it in add/remove programs list HELP PLEASE!

    "

    [07/20/11,21:50:46] WIC Installer: [2] Setup Failed on component WIC Installer

    [07/20/11,22:08:11] WIC Installer: [2] Error code 1603 for this component means "Fatal error during installation.

    "

    [07/20/11,22:08:11] WIC Installer: [2] Setup Failed on component WIC Installer

    [07/20/11,22:08:27] WapUI: [2] DepCheck indicates WIC Installer is not installed.

    [07/20/11,22:12:56] WIC Installer: [2] Error code 1603 for this component means "Fatal error during installation.

    "

    [07/20/11,22:12:56] WIC Installer: [2] Setup Failed on component WIC Installer

    [07/20/11,22:13:14] WapUI: [2] DepCheck indicates WIC Installer is not installed.

    [07/20/11,22:22:11] WIC Installer: [2] Error code 1603 for this component means "Fatal error during installation.

    "

    [07/20/11,22:22:11] WIC Installer: [2] Setup Failed on component WIC Installer

    [07/20/11,22:22:26] WapUI: [2] DepCheck indicates WIC Installer is not installed.

    [07/20/11,23:01:35] WIC Installer: [2] Error code 1603 for this component means "Fatal error during installation.

    "

    [07/20/11,23:01:35] WIC Installer: [2] Setup Failed on component WIC Installer

    [07/20/11,23:01:54] WapUI: [2] DepCheck indicates WIC Installer is not installed.

    [07/20/11,23:12:33] WIC Installer: [2] Error code 1603 for this component means "Fatal error during installation.

    "

    [07/20/11,23:12:33] WIC Installer: [2] Setup Failed on component WIC Installer

    [07/20/11,23:12:53] WapUI: [2] DepCheck indicates WIC Installer is not installed.

    [07/20/11,23:25:45] WIC Installer: [2] Error code 1603 for this component means "Fatal error during installation.

    "

    [07/20/11,23:25:45] WIC Installer: [2] Setup Failed on component WIC Installer

    [07/20/11,23:26:04] WapUI: [2] DepCheck indicates WIC Installer is not installed.

    [07/20/11,23:40:42] WIC Installer: [2] Error code 1603 for this component means "Fatal error during installation.

    "

    [07/20/11,23:40:42] WIC Installer: [2] Setup Failed on component WIC Installer

    [07/20/11,23:41:03] WapUI: [2] DepCheck indicates WIC Installer is not installed.

    [07/21/11,00:17:32] WIC Installer: [2] Error code 1603 for this component means "Fatal error during installation.

    "

    [07/21/11,00:17:32] WIC Installer: [2] Setup Failed on component WIC Installer

    [07/21/11,00:17:51] WapUI: [2] DepCheck indicates WIC Installer is not installed.

    [07/21/11,00:28:11] WIC Installer: [2] Error code 1603 for this component means "Fatal error during installation.

    "

    [07/21/11,00:28:11] WIC Installer: [2] Setup Failed on component WIC Installer

    [07/21/11,00:28:34] WapUI: [2] DepCheck indicates WIC Installer is not installed.

    [07/21/11,00:36:36] WIC Installer: [2] Error code 1603 for this component means "Fatal error during installation.

    "

    [07/21/11,00:36:36] WIC Installer: [2] Setup Failed on component WIC Installer

    [07/21/11,00:36:56] WapUI: [2] DepCheck indicates WIC Installer is not installed.

    Thursday, July 21, 2011 4:43 AM

Answers

All replies

  • This is the log file dd_WIC
    ================================================================================
    0.062: 2011/07/20 21:50:45.703 (local)
    0.062: c:\11db7d4845ba67035eea\update\update.exe (version 6.3.4.0)
    0.062: Failed To Enable SE_SHUTDOWN_PRIVILEGE
    0.062: Hotfix started with following command line: /quiet /norestart /log:C:\DOCUME~1\Steven\LOCALS~1\Temp\dd_WIC.txt 
    0.062: In Function GetBuildType, line 1170, RegQueryValueEx failed with error 0x2
    0.062:  C:\WINDOWS.0\system32\WindowsCodecs.dll is Not Present
    0.062: First Condition in Test.WindowsCodecsVer.Section Succeeded
    0.062: Condition succeeded for section Test.WindowsCodecsVer.Section in Line 1 of PreRequisite 
    0.062:  C:\WINDOWS.0\system32\WindowsCodecsExt.dll is Not Present
    0.062: First Condition in Test.WindowsCodecsExtVer.Section Succeeded
    0.062: Condition succeeded for section Test.WindowsCodecsExtVer.Section in Line 2 of PreRequisite 
    0.062:  C:\WINDOWS.0\system32\WMPhoto.dll is Present
    0.093: FileVersion of C:\WINDOWS.0\system32\WMPhoto.dll is Greater Than 6.0.5840.16388
    0.093: Condition Check for Line 3 of PreRequisite returned FALSE 
    0.125: WIC Setup encountered an error:  Newer version of update is already on the system.
    0.140: Newer version of update is already on the system.
    0.140: Update.exe extended error code = 0xf0f4
    0.140: Update.exe return code was masked to 0x643 for MSI custom action compliance.
    Thursday, July 21, 2011 4:51 AM
  • Hi Inalght,

     

    Thank you for your post.

     

    From your post, you want to install .NET Framework 4, and your OS is Windows XP.

     

    Have you updated your OS to Service Pack 3? If you have not, I recommend you upgrade your Windows XP to Service Pack 3. Service Pack 3 is the requirement of .NET Framework4.

     

    Here are my general suggestions you can try:

    ·         Please download .NET Framework 4 from: http://www.microsoft.com/download/en/details.aspx?id=17718

    ·         Check if there are any anti-virus or antispyware applications running. Make sure they are turned off during installation.

    ·         Complete or dismiss Windows Updates before installation (but turn on Windows Update service).

    ·         Clean up your “%temp%” folder (Start>>Run>>%temp%)

    ·         Run the setup file with Administrator privileges: Right-click the installer > Run as administrator.

     

    I also find some threads similar to yours:

    http://social.msdn.microsoft.com/Forums/da-DK/netfxsetup/thread/8cce5c65-8c3f-4d13-8800-72e4238d4a04

    http://social.msdn.microsoft.com/Forums/en/netfxsetup/thread/22642d6d-1324-4ee2-8a9f-241f40c40290

    http://social.msdn.microsoft.com/Forums/pl-PL/netfxsetup/thread/c24fe4c5-7cac-4d80-b844-366a94b55aee

     

     

    If the problem still exists after these steps, could you please collect the log for me?

    ·         Collect the logs from "%temp%" folder with the Log Collection Tool.

    Collect tool: http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=e0da314f-6216-4a18-bc6b-7d29cf83af20&displaylang=en

    ·         Send the vslogs.cab file to me (E-mail: v-alsun_at_microsoft_dot_com) or upload it to other website like Windows Live SkyDrive.

    Note: Please attach the link of this post in the mail.

     

    If I have misunderstood anything, please feel free to let me know.

     

    Best Regards,


    Alexander Sun [MSFT]
    MSDN Community Support | Feedback to us
    Get or Request Code Sample from Microsoft
    Please remember to mark the replies as answers if they help and unmark them if they provide no help.

    • Marked as answer by Alexander Sun Monday, August 1, 2011 11:31 AM
    Tuesday, July 26, 2011 7:26 AM