locked
nuget stopped working on VS 2013 RRS feed

  • Question

  • My nuget does not work anymore. I already uninstall/install and restarted my VS but I am still getting this error when I try to run any package via nuget:


    PM>  Install-Package Newtonsoft.Json -Version 7.0.1
    Install-Package : Impossibile trovare la versione '7.0.1' del pacchetto 'Newtonsoft.Json'.
    In riga:1 car:2
    +  Install-Package Newtonsoft.Json -Version 7.0.1
    +  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
        + CategoryInfo          : NotSpecified: (:) [Install-Package], InvalidOperationException
        + FullyQualifiedErrorId : NuGetCmdletUnhandledException,NuGet.PowerShell.Commands.InstallPackageCommand
     
    PM> 

    This happens for any package.

    How to fix it?


    Tuesday, October 27, 2015 4:30 PM

Answers

  • Hi SeDevWP,

    Is this problem occurred when you first time use NuGet or it was works fine before? Do you have remembered what do you do before this problem occurred?

    The error message that provided is a common information, we can't figure out the problem with this message. Please get the ActiveLog.xml under the path of %AppData%\Microsoft\VisualStudio\12.0. This
    file will log all operations when you operate Visual Studio.

    In addition, please try with following steps to troubleshoot this problem.

    1. Open the NuGet Package Manager under Tools -> Options.
    2. Check the "Available package sources" in Package Sources, whether the link selected can be open in browser. Then uncheck all of them and re-checked them again.
    3. Check both options of "Package Restore" in General node.
    4. Clear the "Package cache" in General node.
    5. Reset all setting with Tools -> Import and Export settings -> Rest all settings.
    6. Please create a new project to check whether this problem is related to all project or just one specific project.
    7. Repair Visual Studio through Control Panel -> Visual Studio 2013 -> Change -> Repair.

    Best Regards,
    Weiwei


    • Edited by Weiwei Cai Wednesday, October 28, 2015 6:17 AM
    • Marked as answer by SeDevWP Wednesday, October 28, 2015 8:41 AM
    Wednesday, October 28, 2015 6:16 AM

All replies

  • Hi SeDevWP,

    Is this problem occurred when you first time use NuGet or it was works fine before? Do you have remembered what do you do before this problem occurred?

    The error message that provided is a common information, we can't figure out the problem with this message. Please get the ActiveLog.xml under the path of %AppData%\Microsoft\VisualStudio\12.0. This
    file will log all operations when you operate Visual Studio.

    In addition, please try with following steps to troubleshoot this problem.

    1. Open the NuGet Package Manager under Tools -> Options.
    2. Check the "Available package sources" in Package Sources, whether the link selected can be open in browser. Then uncheck all of them and re-checked them again.
    3. Check both options of "Package Restore" in General node.
    4. Clear the "Package cache" in General node.
    5. Reset all setting with Tools -> Import and Export settings -> Rest all settings.
    6. Please create a new project to check whether this problem is related to all project or just one specific project.
    7. Repair Visual Studio through Control Panel -> Visual Studio 2013 -> Change -> Repair.

    Best Regards,
    Weiwei


    • Edited by Weiwei Cai Wednesday, October 28, 2015 6:17 AM
    • Marked as answer by SeDevWP Wednesday, October 28, 2015 8:41 AM
    Wednesday, October 28, 2015 6:16 AM
  • point 2. fixed my problem
    Wednesday, October 28, 2015 8:42 AM