none
VS2015 crash when I'm offline

    Question

  • When I'm connected to the internet, VS2015 works fine, but if I'm offline and I start VS2015, it crashes a few seconds after startup. I dont even have to load a solution, and it will crash.

    I can easily reproduce this by turning on airplane mode and starting VS2015.

    I also notice that starting VS2015, then turning on airplane mode will *not* crash it.

    Screenshot: http://imgur.com/wnokZLU

    Any ideas? Version information is pasted below:

    Microsoft Visual Studio Professional 2015
    Version 14.0.24606.01 Update 1 CTP
    Microsoft .NET Framework
    Version 4.6.00081

    Installed Version: Professional

    Visual Basic 2015 
    Microsoft Visual Basic 2015

    Visual C# 2015  
    Microsoft Visual C# 2015

    Visual C++ 2015 
    Microsoft Visual C++ 2015

    Windows Phone SDK 8.0 - ENU 
    Windows Phone SDK 8.0 - ENU

    Application Insights Tools for Visual Studio Package   1.0
    Application Insights Tools for Visual Studio

    ASP.NET and Web Tools   14.0.20626.0
    ASP.NET and Web Tools

    ASP.NET Web Frameworks and Tools 2013   5.2.30624.0
    For additional information, visit http://www.asp.net/

    Common Azure Tools   1.5
    Provides common services for use by Azure Mobile Services and Microsoft Azure Tools.

    EmojiVS   1.0
    GitHub Emojis in Visual Studio

    GenerateUnitTest   1.0
    Generates unit test code for methods in classes under test.

    GitHub.VisualStudio   1.0
    A Visual Studio Extension that brings the GitHub Flow into Visual Studio.

    Microsoft Azure Mobile Services Tools   1.4
    Microsoft Azure Mobile Services Tools

    NuGet Package Manager   3.2.0
    NuGet Package Manager in Visual Studio. For more information about NuGet, visit http://docs.nuget.org/.

    PreEmptive Analytics Visualizer   1.2
    Microsoft Visual Studio extension to visualize aggregated summaries from the PreEmptive Analytics product.

    SQL Server Data Tools   14.0.50616.0
    Microsoft SQL Server Data Tools


    Software Engineer

    Monday, November 30, 2015 12:14 PM

Answers

  • Hi Mark S_

    Please check the ActiveLog.xml under the path of %AppData%\Microsoft\VisualStudio\14.0. This file will log all operations when you operate Visual Studio.

    If you don't have the ActiveLog.xml, please turn on the /Log switch with command "Devenv /log Path\NameOfLogFile". Then operate your Visual Studio again.

    Do you have connected to any source control? If yes, please disconnect the connection. In addition, please disable the customer feedback component. Find this registry "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\VisualStudio\9.0\Packages\{2DC9DAA9-7F2D-11d2-9BFC-00C04F9901D1}" and rename it to something invalid "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\VisualStudio\9.0\Packages\Disabled-{2DC9DAA9-7F2D-11d2-9BFC-00C04F9901D1}

    Best Regards,
    Weiwei

    Tuesday, December 1, 2015 6:50 AM
    Moderator