none
establishing a RDP connection to Azure VM takes endless RRS feed

  • Question

  • I built up a testlab with 4 VMs in Azure, all with fixed IP addresses. Connecting to these VMs takes endless (10-15 minutes), RDP client showing "securing connection" the whole time.

    fgc

    Monday, August 19, 2019 8:43 AM

All replies

  • Hello,

    Can you please confirm if you are able to RDP after 15 mins to the VM?

    If you are able to Login to one VM, can you try to RDP to that other VM's using the private IP of the VM. With this we can check if the issue is with the OS or with the VNET.

    Few other suggestions:

    • This is a basic RDP troubleshooting document, check this once.
    • Check this document for a workaround for this error "securing connection" while trying VM RDP.
    • Check this link and see if RDP port on the IP address is open or not as the IP are static. If this is working NSG rules are working as expected. 

    More Information on the error message:

    • For higher versions of Windows(win 2008 and above), an automatic updater for un-trusted certificates might be causing the problem, check this document for more information.

    Please let me know once you check these and if any of the suggestion resolves your issue.

    An old thread found on the similar issue, as this is very old thread the suggestion to reboot may or may not apply now.

    Thanks.

    Disclaimer: This response contains a reference to a third party World Wide Web site. 

    Microsoft is providing this information as a convenience to you. Microsoft does not control these sites and has not tested any software or information found on these sites; therefore, Microsoft cannot make any representations regarding the quality, safety, or suitability of any software or information found there.



    Monday, August 19, 2019 10:38 AM
    Moderator
  • Hello,

    Is there any update on the issue?

    Thanks.

    Tuesday, August 20, 2019 12:09 PM
    Moderator
  • Hello,

    Any update on the issue?

    Just checking in if you got a chance to check my previous reply.

    If the suggested answer has solved your issue, do click on "Mark as Answer" and “Vote as Helpful” on the post that helps you, this can be beneficial to other community members.

    Thanks

    Wednesday, August 21, 2019 8:19 AM
    Moderator
  • Hello,

    Any update on the issue?

    If your issue is resolved with the provided suggestion, do click “Mark as Answer” and "Up-Vote" on the post that helped you, so that other forum members can benefit from it.

    Thanks.
    Wednesday, August 28, 2019 11:45 AM
    Moderator