none
Can't get Microsoft .Net Frameworks 3.5 SP1 to install RRS feed

  • General discussion

  • Tried a million things and I don't know what the deal is.

    I'm running Vista I always get this error :

    [07/29/09,22:10:18] Microsoft .NET Framework 2.0SP1 (CBS): [2] Error: Installation failed for component Microsoft .NET Framework 2.0SP1 (CBS). MSI returned error code 1
    [07/29/09,22:32:30] Microsoft .NET Framework 2.0SP1 (CBS): [2] Error: Installation failed for component Microsoft .NET Framework 2.0SP1 (CBS). MSI returned error code 1
    [07/29/09,22:48:23] Microsoft .NET Framework 2.0SP1 (CBS): [2] Error: Installation failed for component Microsoft .NET Framework 2.0SP1 (CBS). MSI returned error code 1
    [07/29/09,22:54:08] Microsoft .NET Framework 2.0SP1 (CBS): [2] Error: Installation failed for component Microsoft .NET Framework 2.0SP1 (CBS). MSI returned error code 1
    [07/29/09,23:06:07] Microsoft .NET Framework 2.0SP1 (CBS): [2] Error: Installation failed for component Microsoft .NET Framework 2.0SP1 (CBS). MSI returned error code 1
    [07/29/09,23:23:54] Microsoft .NET Framework 2.0SP1 (CBS): [2] Error: Installation failed for component Microsoft .NET Framework 2.0SP1 (CBS). MSI returned error code 1
    [07/29/09,23:45:11] Microsoft .NET Framework 2.0SP1 (CBS): [2] Error: Installation failed for component Microsoft .NET Framework 2.0SP1 (CBS). MSI returned error code 1
    [07/29/09,23:45:13] WapUI: [2] DepCheck indicates Microsoft .NET Framework 2.0SP1 (CBS) is not installed.
    [07/29/09,23:47:16] Microsoft .NET Framework 2.0SP1 (CBS): [2] Error: Installation failed for component Microsoft .NET Framework 2.0SP1 (CBS). MSI returned error code 1
    [07/29/09,23:47:17] WapUI: [2] DepCheck indicates Microsoft .NET Framework 2.0SP1 (CBS) is not installed.
    [07/29/09,23:55:23] Microsoft .NET Framework 2.0SP1 (CBS): [2] Error: Installation failed for component Microsoft .NET Framework 2.0SP1 (CBS). MSI returned error code 1
    [07/29/09,23:55:25] WapUI: [2] DepCheck indicates Microsoft .NET Framework 2.0SP1 (CBS) is not installed.
    [07/30/09,00:04:44] Microsoft .NET Framework 2.0SP1 (CBS): [2] Error: Installation failed for component Microsoft .NET Framework 2.0SP1 (CBS). MSI returned error code 1
    [07/30/09,00:04:45] WapUI: [2] DepCheck indicates Microsoft .NET Framework 2.0SP1 (CBS) is not installed.
    [07/30/09,02:12:33] Microsoft .NET Framework 2.0SP1 (CBS): [2] Error: Installation failed for component Microsoft .NET Framework 2.0SP1 (CBS). MSI returned error code 1
    [07/30/09,02:12:35] WapUI: [2] DepCheck indicates Microsoft .NET Framework 2.0SP1 (CBS) is not installed.
    [07/31/09,00:03:29] Microsoft .NET Framework 2.0SP1 (CBS): [2] Error: Installation failed for component Microsoft .NET Framework 2.0SP1 (CBS). MSI returned error code 1
    [07/31/09,00:03:31] WapUI: [2] DepCheck indicates Microsoft .NET Framework 2.0SP1 (CBS) is not installed.
    [07/31/09,00:30:56] Microsoft .NET Framework 2.0SP1 (CBS): [2] Error: Installation failed for component Microsoft .NET Framework 2.0SP1 (CBS). MSI returned error code 1
    [07/31/09,00:30:57] WapUI: [2] DepCheck indicates Microsoft .NET Framework 2.0SP1 (CBS) is not installed.
    [07/31/09,00:38:58] Microsoft .NET Framework 2.0SP1 (CBS): [2] Error: Installation failed for component Microsoft .NET Framework 2.0SP1 (CBS). MSI returned error code 1
    [07/31/09,00:39:00] WapUI: [2] DepCheck indicates Microsoft .NET Framework 2.0SP1 (CBS) is not installed.
    [08/07/09,13:51:11] Microsoft .NET Framework 2.0SP1 (CBS): [2] Error: Installation failed for component Microsoft .NET Framework 2.0SP1 (CBS). MSI returned error code 1
    [08/07/09,15:14:31] Microsoft .NET Framework 2.0SP1 (CBS): [2] Error: Installation failed for component Microsoft .NET Framework 2.0SP1 (CBS). MSI returned error code 1
    [08/09/09,15:06:36] Microsoft .NET Framework 2.0SP1 (CBS): [2] Error: Installation failed for component Microsoft .NET Framework 2.0SP1 (CBS). MSI returned error code 1
    [08/09/09,16:56:47] Microsoft .NET Framework 2.0SP1 (CBS): [2] Error: Installation failed for component Microsoft .NET Framework 2.0SP1 (CBS). MSI returned error code 1
    [08/09/09,17:25:45] Microsoft .NET Framework 2.0SP1 (CBS): [2] Error: Installation failed for component Microsoft .NET Framework 2.0SP1 (CBS). MSI returned error code 1
    [08/09/09,17:25:46] WapUI: [2] DepCheck indicates Microsoft .NET Framework 2.0SP1 (CBS) is not installed.
    • Changed type YiChun Chen Friday, August 14, 2009 6:21 AM Do not follow up
    Sunday, August 9, 2009 9:32 PM

All replies

  • hi im also haveing this problem and i cant find a way out
    i looked at this: http://social.msdn.microsoft.com/Forums/en-US/netfxsetup/thread/71c7d11d-c71c-47f7-ac4d-a8a9bb8ec974
    but it did not work for me maybe you should try it?
    Monday, August 10, 2009 4:39 PM
  • Hi U0dcameron,

    Thank you for your information. :)

    Firstly, please check whether you have turned on the windows feature of .NET Framework 3.0.
    Please go to Control Panel -> Programs and Features -> Turn Windows features on or off -> Check the box next to Microsoft .NET Framework 3.0.

    Secondly, use Verification Tool to verify .Net Framework 2.0, 3.0 and 3.5. If .Net Framework 2.0 and 3.0 cannot be verified on your computer, you can try to follow the steps mentioned in the following blog to repair the .NET Framework 2.0 and 3.0 on Windows Vista.
    See: http://blogs.msdn.com/astebner/archive/2007/03/26/how-to-repair-the-net-framework-2-0-and-3-0-on-windows-vista.aspx
    System Update Readiness Tool for Windows Vista: http://blogs.msdn.com/astebner/archive/2008/07/28/8786504.aspx which can help fix OS update install errors.
    If .NET Framework 3.5 is not verified, please remove and reinstall it.

    If no avail, could you please try to use collect tool to collect the log files of .NET Framework 3.5 SP1 from your "%temp%" folder?
    http://blogs.msdn.com/heaths/archive/2008/05/09/visual-studio-and-net-log-collection-utility.aspx

    You can upload your log files to SkyDrive and post the link back here.

    Steps:
    - Try to clean your "%temp%" folder
    - Install .NET Framework 3.5 SP1 (The installer must be run with administrator privileges - Right click the installer >> Click "Run as administrator")
    - Collect the logs from "%temp%" folder
    - Upload vslogs.cab file

    Best regards,
    Yichun Chen
    Please remember to mark the replies as answers if they help and unmark them if they provide no help.
    Welcome to the All-In-One Code Framework! If you have any feedback, please tell us.
    • Edited by YiChun Chen Tuesday, October 13, 2009 4:11 AM Add System Update Readiness Tool
    Tuesday, August 11, 2009 7:35 AM
  • hi the 'turn windows on or off feature does not have anything in it nada. oh and im on vista
    Tuesday, August 11, 2009 11:07 AM
  • hi u0dcameron,
    your error is incorrect function that's mean that you must have a new .NET FRAME WORK 3.5 sp1
    the link : http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyId=AB99342F-5D1A-413D-8319-81DA479AB0D7&displaylang=en
    ---------------------------------------------------
    I hope this may help you
    don't forget mark the post as an answer if it help you
    ---------------------------------------------------
    Tuesday, August 11, 2009 1:41 PM
  • hello your idea did not work eather for me sorry same restult as before
    Tuesday, August 11, 2009 2:47 PM
  • Hi Jocgame,

    I would suggest you to open up a new thread for the your question so that we can focus on your issue. In this way, our discussion here will not deviate too much from the original issue.

    Thank you for your understanding.

    Best regards,
    Yichun Chen

    Please remember to mark the replies as answers if they help and unmark them if they provide no help.
    Welcome to the All-In-One Code Framework! If you have any feedback, please tell us.
    Wednesday, August 12, 2009 2:19 AM
  • ok sorry i thought that since our problems are simmerler i would be aloud but it is now evident that im not so im sorry
    Wednesday, August 12, 2009 1:22 PM
  • Hi Jocgame,

    It doesn't matter. :)

    Best regards,
    Yichun Chen
    Please remember to mark the replies as answers if they help and unmark them if they provide no help.
    Welcome to the All-In-One Code Framework! If you have any feedback, please tell us.
    Thursday, August 13, 2009 3:16 AM
  • Hi U0dcameron,

    We are changing the issue type to “Comment” because you have not followed up with the necessary information. If you have more time to look at the issue and provide more information, please feel free to change the issue type back to “Question” by editing your initial post and changing the radio button at the top of the post editor window. If the issue is resolved, we will appreciate it if you can share the solution so that the answer can be found and used by other community members having similar questions.

    Thank you!
    Please remember to mark the replies as answers if they help and unmark them if they provide no help.
    Welcome to the All-In-One Code Framework! If you have any feedback, please tell us.
    Friday, August 14, 2009 6:21 AM