locked
Authentification required on Firefox only. HELP ! RRS feed

  • Question

  • User-717239123 posted
    Hello all,

    I create a basic ASP.NET 1.1 application and a grant the ASPNET user account with all rights on the application folder for special needs of my website.

    It works fine on IE in localhost, but on Firefox and on other web browser not on the server, the server required an authentification.

    Any ideas ?

    ClémentM
    Thursday, August 10, 2006 11:22 AM

All replies

  • User-823196590 posted

    First off, the word is "authentication".     : )

    Second, make sure IIS is set to allow Anonymous access for the site and that IUSR_yourservername has NTFS Read and Execute permissions on the root folder and content.  The ASPNET account is not at all involved in this ...

    Thursday, August 10, 2006 5:00 PM
  • User-717239123 posted
    Anonymous acces is enable and my IUSR_servername has Read and Execute permissions on the root and all content of my website.

    The configuration is the same as other applications on this server. Other applications work fine.

    Thanks for your help.

    ClémentM
    Friday, August 11, 2006 4:04 AM
  • User-823196590 posted
    So is there still a problem?  Sounds like Windows Integrated authentication is occuring ...
    Friday, August 11, 2006 8:41 AM
  • User-717239123 posted
    There is still the problem. Indeed Windows Integrated authentication occurs (It works if I enter my windows login/passwors).

    ClémentM


    Friday, August 11, 2006 10:37 AM
  • User-823196590 posted
    What happens if you test with an htm in the same folder?
    Friday, August 11, 2006 11:05 AM
  • User-717239123 posted
    I download the HTML code of the page, but the browser requires a windows authentication for accessing to image, css, javascript ressources.

    I check the rights on the previous document and folder : ASPNET and IUSR_servername have Read and Execute rights.

    ClémentM
    Friday, August 11, 2006 12:19 PM
  • User-823196590 posted

    So the htm loads without requiring a logon?

    Are the other resources in a different folder?

    What version of IIS are you on?
    http://en.wikipedia.org/wiki/IIS

    Friday, August 11, 2006 12:40 PM
  • User-2049936629 posted
    I'm having the same problem, where Firefox asks for authentication but not IE. I'm using IIS 6.0.
    Tuesday, August 22, 2006 1:36 PM
  • User-823196590 posted
    Is IIS set for only Windows Integrated/Anonymous?  If so, allow Basic.
    Tuesday, August 22, 2006 1:51 PM
  • User1073881637 posted
    It sounds like either a permissions issue as Tom mentioned.  Have you ran Filemon or looked in the event logs to see what files are being denied.  Secondly this potentially because of the Security Zone you are running in has more permissions locally than when running either firefox or IE remotely.  I'm not sure if Firefox has some options not enabled but that could be the reason.  Most likely its file permissions.  Filemon and auditing are tools to help eliminate this. 
    Wednesday, August 23, 2006 12:03 AM