none
Why am I not getting banded rows? RRS feed

  • Question

  • Hi;

    The file www.windward.net/temp/Bug2268_bad.docx should be displaying banded rows (I think). The document.xml is:

       <w:tbl>
          <w:tblPr>
            <w:tblStyle w:val="LightShading-Accent1" />
            <w:tblW w:w="0" w:type="auto" />
            <w:tblLook w:firstRow="on" w:lastRow="off" w:firstColumn="off" w:lastColumn="off" w:noHBand="off" w:noVBand="on" />
          </w:tblPr>
    <!-- no shading is set in the rows, cell, paras, runs, etc. -->

    The styles.xml is:

     <w:style w:type="table" w:default="1" w:styleId="TableNormal">
        <w:name w:val="Normal Table" />
        <w:pPr />
        <w:rPr />
        <w:tblPr>
          <w:tblW w:w="0" w:type="dxa" />
          <w:tblInd w:w="0" w:type="dxa" />
          <w:tblCellMar>
            <w:top w:w="0" w:type="dxa" />
            <w:left w:w="108" w:type="dxa" />
            <w:bottom w:w="0" w:type="dxa" />
            <w:right w:w="108" w:type="dxa" />
          </w:tblCellMar>
        </w:tblPr>
        <w:trPr />
        <w:tcPr />
      </w:style>
     <w:style w:type="table" w:styleId="LightShading-Accent1">
        <w:name w:val="Light Shading Accent 1" />
        <w:basedOn w:val="TableNormal" />
        <w:pPr>
          <w:spacing w:after="0" w:line="240" w:lineRule="auto" />
        </w:pPr>
        <w:rPr>
          <w:color w:val="365F91" w:themeColor="accent1" w:themeShade="BF" />
        </w:rPr>
        <w:tblPr>
          <w:tblW w:w="0" w:type="dxa" />
          <w:tblBorders>
            <w:top w:val="single" w:sz="8" w:space="0" w:color="4F81BD" w:themeColor="accent1" />
            <w:bottom w:val="single" w:sz="8" w:space="0" w:color="4F81BD" w:themeColor="accent1" />
          </w:tblBorders>
        </w:tblPr>
        <w:trPr />
        <w:tcPr />
        <w:tblStylePr w:type="firstRow">
          <w:rPr>
            <w:b w:val="on" />
            <w:bCs w:val="on" />
          </w:rPr>
          <w:tcPr>
            <w:tcBorders>
              <w:top w:val="single" w:sz="8" w:space="0" w:color="4F81BD" w:themeColor="accent1" />
              <w:left w:val="nil" w:sz="0" w:space="0" w:color="000000" />
              <w:bottom w:val="single" w:sz="8" w:space="0" w:color="4F81BD" w:themeColor="accent1" />
              <w:right w:val="nil" w:sz="0" w:space="0" w:color="000000" />
            </w:tcBorders>
          </w:tcPr>
        </w:tblStylePr>
        <w:tblStylePr w:type="lastRow">
          <w:rPr>
            <w:b w:val="on" />
            <w:bCs w:val="on" />
          </w:rPr>
          <w:tcPr>
            <w:tcBorders>
              <w:top w:val="single" w:sz="8" w:space="0" w:color="4F81BD" w:themeColor="accent1" />
              <w:left w:val="nil" w:sz="0" w:space="0" w:color="000000" />
              <w:bottom w:val="single" w:sz="8" w:space="0" w:color="4F81BD" w:themeColor="accent1" />
              <w:right w:val="nil" w:sz="0" w:space="0" w:color="000000" />
            </w:tcBorders>
          </w:tcPr>
        </w:tblStylePr>
        <w:tblStylePr w:type="firstCol">
          <w:rPr>
            <w:b w:val="on" />
            <w:bCs w:val="on" />
          </w:rPr>
          <w:tcPr />
        </w:tblStylePr>
        <w:tblStylePr w:type="lastCol">
          <w:rPr>
            <w:b w:val="on" />
            <w:bCs w:val="on" />
          </w:rPr>
          <w:tcPr />
        </w:tblStylePr>
        <w:tblStylePr w:type="band1Vert">
          <w:rPr />
          <w:tcPr>
            <w:tcBorders>
              <w:left w:val="nil" w:sz="0" w:space="0" w:color="000000" />
              <w:right w:val="nil" w:sz="0" w:space="0" w:color="000000" />
            </w:tcBorders>
            <w:shd w:val="clear" w:color="auto" w:fill="D3DFEE" w:themeFill="accent1" w:themeFillTint="3F" />
          </w:tcPr>
        </w:tblStylePr>
        <w:tblStylePr w:type="band1Horz">
          <w:rPr />
          <w:tcPr>
            <w:tcBorders>
              <w:left w:val="nil" w:sz="0" w:space="0" w:color="000000" />
              <w:right w:val="nil" w:sz="0" w:space="0" w:color="000000" />
            </w:tcBorders>
            <w:shd w:val="clear" w:color="auto" w:fill="D3DFEE" w:themeFill="accent1" w:themeFillTint="3F" />
          </w:tcPr>
        </w:tblStylePr>
      </w:style>

    where the key part of that is:

       <w:tblStylePr w:type="band1Horz">
          <w:rPr />
          <w:tcPr>
            <w:tcBorders>
              <w:left w:val="nil" w:sz="0" w:space="0" w:color="000000" />
              <w:right w:val="nil" w:sz="0" w:space="0" w:color="000000" />
            </w:tcBorders>
            <w:shd w:val="clear" w:color="auto" w:fill="D3DFEE" w:themeFill="accent1" w:themeFillTint="3F" />
          </w:tcPr>
        </w:tblStylePr>

    And the relevant theme1.xml is:

          <a:accent1>
            <a:srgbClr val="4F81BD" />
          </a:accent1>

    So why are the banded rows white instead of a shaded background? The file www.windward.net/temp/Bug2268_good.docx has the same settings as far as I can tell, yet it does band correctly.

    ??? - thanks - dave


    Who will win The Windward International Collegiate Programming Championships?


    Friday, July 25, 2014 9:58 PM

Answers

All replies