none
.Net Framework 4 Install Problems Windows 2008 SP2 32bit RRS feed

  • Question

  • Getting this error download the package twice still not working correctly installed it on a Windows 2008 R2 Server fine

    When trying to install

    Setup Encountered an unexpected error in the package contents.

    this package will not be installed.

    Please Contact your vendor for a new package.

    From one of the the install log files

    Windows 2008 SP2

    [7/24/2012, 15:47:56]OS Version = 6.0.6002, Platform 2, Service Pack 2
    [7/24/2012, 15:47:56]OS Description = Win2K8 - x86 Standard Edition Service Pack 2
    [7/24/2012, 15:47:56] OS Version Information
    [7/24/2012, 15:47:56]CommandLine = "C:\Temp\Setup.exe"
    [7/24/2012, 15:47:56]TimeZone = Cen. Australia Standard Time
    [7/24/2012, 15:47:56]Initial LCID = 12417
    [7/24/2012, 15:47:56] Environment details
    [7/24/2012, 15:47:56]Loading localized engine data for language 1033 from C:\Temp\1033\LocalizedData.xml
    [7/24/2012, 15:47:56] exiting function/method
    [7/24/2012, 15:47:56] succeeded
    [7/24/2012, 15:47:57]Current SetupVersion = 1.0
    [7/24/2012, 15:47:57]SetupVersion specified in ParameterInfo.xml is '1.0'
    [7/24/2012, 15:47:57]Invalid XML in file ParameterInfo.xml. Parse error: Equals has an unsupported operand: Operation.
    [7/24/2012, 15:47:57] exiting function/method
    [7/24/2012, 15:47:57] threw exception
    [7/24/2012, 15:47:57]Setup encountered an unexpected error in the package contents. The package will not be installed. Please contact your vendor for a new package.
    [7/24/2012, 15:47:59]Final Result: Installation failed with error code: (0x000013ED), "An internal or user error was encountered." (Elapsed time: 0 00:00:00).

    Dotnet Verifier Tool 

    ======================================================================
    [07/25/12,08:32:10] Beginning of new SetupVerifier activity logging session
    [07/25/12,08:32:10] Activity log file location: C:\Users\joskai\AppData\Local\Temp\1\setupverifier_main_07-25-12_08.32.10.txt
    [07/25/12,08:32:10] Error log file location: C:\Users\joskai\AppData\Local\Temp\1\setupverifier_errors_07-25-12_08.32.10.txt
    [07/25/12,08:32:10] Build created on June 29, 2012
    [07/25/12,08:32:10] Detected operating system: Windows Server 2008 (x86)
    [07/25/12,08:32:10] Install state for .NET Framework 1.0: not installed.
    [07/25/12,08:32:10] Install state for .NET Framework 1.1: not installed.
    [07/25/12,08:32:10] Install state for .NET Framework 2.0: installed with service pack 2.
    [07/25/12,08:32:10] Install state for .NET Framework 3.0: installed with service pack 2.
    [07/25/12,08:32:10] Install state for .NET Framework 3.5: installed with service pack 1.
    [07/25/12,08:32:10] Install state for .NET Framework 4 Client: not installed.
    [07/25/12,08:32:10] Install state for .NET Framework 4 Full: not installed.
    [07/25/12,08:32:10] Install state for .NET Framework 4.5: not installed.
    [07/25/12,08:32:11] Not adding product '.NET Framework 1.0' because it is not currently installed
    [07/25/12,08:32:11] Not adding product '.NET Framework 1.1' because it is not currently installed
    [07/25/12,08:32:11] Not adding product '.NET Framework 1.1 SP1' because it is not currently installed
    [07/25/12,08:32:11] Not adding product '.NET Framework 2.0' because it is not currently installed
    [07/25/12,08:32:11] Not adding product '.NET Framework 2.0 SP1' because it is not currently installed
    [07/25/12,08:32:11] Not adding product '.NET Framework 3.0' because it is not currently installed
    [07/25/12,08:32:11] Not adding product '.NET Framework 3.0 SP1' because it is not currently installed
    [07/25/12,08:32:11] Not adding product '.NET Framework 3.5' because it is not currently installed
    [07/25/12,08:32:11] Not adding product '.NET Framework 4 Client' because it is not currently installed
    [07/25/12,08:32:11] Not adding product '.NET Framework 4 Full' because it is not currently installed
    [07/25/12,08:32:11] Not adding product '.NET Framework 4.5' because it is not currently installed
    [07/25/12,08:32:47] Calling ShellExecute to display file C:\Users\joskai\AppData\Local\Temp\1\IXP000.TMP\readme.txt
    [07/25/12,08:33:34] Calling ShellExecute to display file C:\Users\joskai\AppData\Local\Temp\1\IXP000.TMP\readme.txt
    [07/25/12,08:33:35] Launching process 'change user /execute' now
    [07/25/12,08:33:35] Process successfully launched. Waiting 4294967 seconds for it to complete.
    [07/25/12,08:33:35] ****ERROR**** Process 'change user /execute' exited with return code 1
    [07/25/12,08:33:35] SetupVerifier exiting with return value 0


    VSLOGS Cab file
    https://docs.google.com/open?id=0B81iN5N6RuppbTlLX0RrWndMOFU



    • Edited by joshhk Wednesday, July 25, 2012 5:33 AM
    Wednesday, July 25, 2012 12:08 AM

Answers

  • There is no install log for .NET Framework 4.0 in your vslogs.

    Please follow the procedure below:

    Follow these steps exactly:

    Before trying to install .NET Framework 4.0, execute this command from an ELEVATED Command Prompt provided by the .NET Framework Team:

    "This issue is likely caused by a bad ACL on assembly\tmp folder. After installing updates, the ACL propagates to installed assembly folders in both 4.0 & legacy GAC.  If those updates were installed by WU or another user, the propagated ACL will prevent install of the same assembly by the current user.

    A work around would be to reset the ACL on GAC dirs.

    for /F %D in ('dir %WINDIR%\assembly %WINDIR%\Microsoft.NET\assembly /s /b /a:d') do takeown /F %D && icacls %D /reset /T"

    After running that command, follow these steps:

    Please follow these instructions exactly:

    1. Download a fresh copy of the standalone installer for .NET Framework 4.0:

    http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=17718

    2. Also, clear your %temp% directory and disable your AV software.

    The %temp% directory is a reference to the Temp folder associated with the current user. To clear it, do the following:

    Sign on to your system with the Administrator user account you will use to run the installer. Click the Start Orb and type %temp% in the search box. The search results will show the Temp folder you want. Click on the Temp folder to open it in Windows Explorer, then delete the entire contents.

    3. Run the standalone installer from step 1 As Administrator.

    Note: Just using an administrator account is NOT enough. To activate full privileges, you must right-click the installer, then select Run as administrator.

    If the install fails, provide complete install logs as follows:

    Please collect your install logs with this:

    http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=E0DA314F-6216-4A18-BC6B-7D29CF83AF20&displaylang=e&displaylang=en

    After you run Collect.exe, you'll find vslogs.cab in your %temp% directory. Please upload vslogs.cab to a public site, like SkyDrive, and post the link here.

    • Marked as answer by joshhk Thursday, July 26, 2012 4:00 AM
    Wednesday, July 25, 2012 1:42 PM

All replies

  • There is no install log for .NET Framework 4.0 in your vslogs.

    Please follow the procedure below:

    Follow these steps exactly:

    Before trying to install .NET Framework 4.0, execute this command from an ELEVATED Command Prompt provided by the .NET Framework Team:

    "This issue is likely caused by a bad ACL on assembly\tmp folder. After installing updates, the ACL propagates to installed assembly folders in both 4.0 & legacy GAC.  If those updates were installed by WU or another user, the propagated ACL will prevent install of the same assembly by the current user.

    A work around would be to reset the ACL on GAC dirs.

    for /F %D in ('dir %WINDIR%\assembly %WINDIR%\Microsoft.NET\assembly /s /b /a:d') do takeown /F %D && icacls %D /reset /T"

    After running that command, follow these steps:

    Please follow these instructions exactly:

    1. Download a fresh copy of the standalone installer for .NET Framework 4.0:

    http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=17718

    2. Also, clear your %temp% directory and disable your AV software.

    The %temp% directory is a reference to the Temp folder associated with the current user. To clear it, do the following:

    Sign on to your system with the Administrator user account you will use to run the installer. Click the Start Orb and type %temp% in the search box. The search results will show the Temp folder you want. Click on the Temp folder to open it in Windows Explorer, then delete the entire contents.

    3. Run the standalone installer from step 1 As Administrator.

    Note: Just using an administrator account is NOT enough. To activate full privileges, you must right-click the installer, then select Run as administrator.

    If the install fails, provide complete install logs as follows:

    Please collect your install logs with this:

    http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=E0DA314F-6216-4A18-BC6B-7D29CF83AF20&displaylang=e&displaylang=en

    After you run Collect.exe, you'll find vslogs.cab in your %temp% directory. Please upload vslogs.cab to a public site, like SkyDrive, and post the link here.

    • Marked as answer by joshhk Thursday, July 26, 2012 4:00 AM
    Wednesday, July 25, 2012 1:42 PM
  • thanks running that command & logging in as a Local Admin seem to have fixed the problem thanks mate
    Thursday, July 26, 2012 4:01 AM