none
Enterprise App Deployment (EAP) fails sometimes. RRS feed

  • Question

  • Hi,

    Since WP8.1 brings the option to install apps to sd - card, we have problems with deploying Enterprise Apps through SyncML.

    If "install apps to SD-Card" is enabled on a wp8.1 device, the download with sync-ml begins like exspected, but installation of the app fails. If we disable "install app to sd-card" on device everything works fine.

    Is there any new parameter to set with SyncML? Does anyone have an idea how to solve this?

    Thanks Frank

    Thursday, October 16, 2014 9:43 AM

Answers

  • Have you tested with both Appx and XAP package files?

    Are the apps Managed or Native?

    Did you use one of the PowerShell scripts to precompile and sign the packages?  (ex: BuildMDILXap.ps1, BuildMDILSL81XAP.ps1, or BuildMDILAPPX.ps1 )

    When you signed the package did you specify SHA1 or SHA256 signature digest?  (SHA1 is default but you should use SHA256, sign tool argument: "/fd SHA256".)


    Eric Fleck, Windows Store and Windows Phone Developer Support. If you would like to provide feedback or suggestions for future improvements to the Windows Phone SDK please go to http://wpdev.uservoice.com/ where you can post your suggestions and/or cast your votes for existing suggestions.

    Thursday, October 16, 2014 4:25 PM
    Moderator

All replies

  • Have you tested with both Appx and XAP package files?

    Are the apps Managed or Native?

    Did you use one of the PowerShell scripts to precompile and sign the packages?  (ex: BuildMDILXap.ps1, BuildMDILSL81XAP.ps1, or BuildMDILAPPX.ps1 )

    When you signed the package did you specify SHA1 or SHA256 signature digest?  (SHA1 is default but you should use SHA256, sign tool argument: "/fd SHA256".)


    Eric Fleck, Windows Store and Windows Phone Developer Support. If you would like to provide feedback or suggestions for future improvements to the Windows Phone SDK please go to http://wpdev.uservoice.com/ where you can post your suggestions and/or cast your votes for existing suggestions.

    Thursday, October 16, 2014 4:25 PM
    Moderator
  • Hi Eric,

    You were all right.

    Until today we built our app (.xap) as WP8 app and precompiled and signed it with BuildMDILXap.ps1 from 8.0 sdk.

    This app didn´t work with deploy to SD Card.

    Now i changed our project for test to WP8.1 mode and precompiled and signed the new .xap with BuildMDILSL81XAP.ps1 from 8.1 sdk and now it works like a charm.

    BuildMDILSL81XAP.ps1 seems to sign it with SHA256 by default, the old script uses SHA1. We are going to change this.

    Frank

    Friday, October 17, 2014 9:24 AM