none
EDI 810 validation error in BatchElementSuspendService orchestration RRS feed

  • General discussion

  • We have a EDI 810 schema. It works fine when we are not using the REF segment after the BIG. However when we are using the REF node we are getting the error

    The batch element is being suspended as it failed validation. The error is : Stopping after the first error !!

    Error: 1 (Segment level error)
    SegmentID: TDS
    Position in TS: 2
    3: Mandatory Segment Missing
    Error: 2 (Segment level error)
    SegmentID: REF
    Position in TS: 2
    2: Unexpected segment

    We are able to validate the EDI instance with a REF node in design time as well as through EDI receive pipeline at run time.
    The batchorchestration problem does not happen if we remove the REF node.

    Has anyone faced a similar situation?

    Friday, July 31, 2009 2:17 PM

All replies

  • Hi,

       Please try sending that xml document using EDI Send pipeline. Batching Orchestration and EDI Send use similar validation steps. If that message passes thru the EDI Send pipeline and still fails in Batching Orchestration, please post the xml, we can have a look at that.



    Thanks,
    Upendra
    Monday, August 3, 2009 4:31 AM
  • Hi, sunny

    We are changing the issue type to “General Discussion” because you have not followed up with the necessary information. If you have more time to look at the issue and provide more information, please feel free to change the issue type back to “Question” .If the issue is resolved, we will appreciate it if you can share the solution so that the answer can be found and used by other community members having similar questions.

    Thank you!
    Microsoft Online Community Support
    Friday, August 7, 2009 2:36 AM
    Moderator
  • Hi sorry, that i did not update but it was a different mistake. Thanks for getting back
    Thursday, September 17, 2009 10:46 PM