none
Add Consume Adapter Service, get error "Object reference not set to an instance of an object." RRS feed

  • Question

  • I don't know what is the problem, but starting today i get this error when I do add generated Items to generate schema

    System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object.
       at Microsoft.ServiceModel.Channels.Tools.MetadataSearchBrowse.MetadataPanel.EnumerateAllAvailableBindings(String bindingExtensionName, String bindingConfiguration)
       at Microsoft.ServiceModel.Channels.Tools.MetadataSearchBrowse.MetadataPanel..ctor(MetadataUserControl usercontrol, AdapterProperties properties, String bindingExtensionName, String bindingConfiguration, String uri)

    I repair the biztalk adapter pack..

    no change, still the same error!!

    Wednesday, February 7, 2018 9:26 PM

All replies

  • Hi,

    Check the configurations in "c:\Windows\Microsoft.NET\Framework\v4.0.30319\config\machine.config" as well as "c:\Windows\Microsoft.NET\Framework64\v4.0.30319\config\machine.config". You may have an issue with an adapter that is causing the issue. 

    I would examine each line in:

    - system.serviceModel/extensions/behaviorExtensions

    - system.serviceModel/extensions/bindingElementExtensions

    - system.serviceModel/extensions/bindingExtensions

    - system.serviceModel/extensions/endpointExtensions

    Try comment out one at a time anything to do with Microsoft.Adapaters.* and see if the above issue disappears. 

    HTH

    Friday, February 9, 2018 3:35 PM