none
ERROR: The BAM deployment failed. RRS feed

  • Question

  • Hi,

    While running setup.bat of BTS Sample "BamApiSample".

    I get the following error:
    Deploying View... ERROR: The BAM deployment failed.
    OLE DB error: OLE DB or ODBC error: Cannot open database "BAMPrimaryImport" requested by the login.
    The login failed.; 42000.
    Errors in the high-level relational engine. A connection could not be made to
    the data source with the DataSourceID of 'bam_rta_ApiSampleSalesMgr', Name of 'bam_rta_ApiSampleSalesMgr'.
    Server: The operation has been cancelled.

    I get the same error while deploying any BAM view.


    What is the issue?
    I have read many threads but nothing worked in my case.

     

    Please help.

     

    Thanks.


    Kunal G
    Tuesday, July 26, 2011 11:52 AM

Answers

All replies

  • I have fixed a similar issue by giving the service account that SQL server is running with read access to the BAMStarSchema database.  In your case check that the user that is running the command is also a member of the BizTalk Server Administrators group.

    If that does not fix it, what point in the BM deploy-all are you when the error occurs?


    Bill Chesnut | BizTalk Server MVP | Mexia Consulting | Melbourne Australia
    http://www.biztalkbill.com
    Please indicate "Mark as Answer" if this post has answered the question.
    Tuesday, July 26, 2011 12:04 PM
  • Have you verify if database exists on the server and have permissions to that database ?
    Christophe BRANDO http://christophe.brando.free.fr
    Tuesday, July 26, 2011 12:25 PM
  • My "MSSQLSERVER" is running under "Network Service" account.
    I have added this account to "BizTalk Server Administrators".
    Is it correct?

    But, still I'm getting the same error.

    I get error at this point :
    Using 'BAMPrimaryImport' BAM Primary Import database on server 'PS8190'...

    Deploying Activity... Done.
    Deploying View... ERROR: The BAM deployment failed.
    Kunal G
    Tuesday, July 26, 2011 12:34 PM
  • Make sure SQL Server Analysis service is running up.


    Thanks, Raja
    Tuesday, July 26, 2011 1:40 PM
  • My "MSSQLSERVER" is running under "Network Service" account.
    I have added this account to "BizTalk Server Administrators".
    Is it correct?

    But, still I'm getting the same error.

    I get error at this point :
    Using 'BAMPrimaryImport' BAM Primary Import database on server 'PS8190'...

    Deploying Activity... Done.
    Deploying View... ERROR: The BAM deployment failed.
    Kunal G

    Can you give Network Service account Read only access to the BAMStarSchemaDb? This will resolve the issue. Adding it to the BizTalk administrators will not resolve this.
    Abdul Rafay - MVP & MCTS BizTalk Server
    blog: http://abdulrafaysbiztalk.wordpress.com/
    Please indicate "Mark as Answer" if this post has answered the question.
    Tuesday, July 26, 2011 5:31 PM
  • How to give "Read only acces"? I don't see any option :(
    Kunal G
    Thursday, July 28, 2011 9:25 AM
  • Hi Kunal,

    This is long shot (some of error messages are similar): http://holsson.spaces.live.com/blog/cns!91D78390ECE48C0D!220.entry?sa=455304029

    Suggested action is this:

    USE BAMStarSchema
    GO
    CREATE USER SQLServer FOR LOGIN [BTS2009\SQLServer]
    GO
    EXEC sp_addrolemember ‘db_datareader’, ‘SQLServer’
    GO

    HTH

    Regards,

    Steef-Jan Wiggers
    MVP & MCTS BizTalk Server 2010
    http://soa-thoughts.blogspot.com/
    If this answers your question please mark it accordingly


    BizTalk
    Thursday, July 28, 2011 9:43 AM
    Moderator
  • Hi,

    Have you ever resolved the issue, because I'm having exactly the same?


    -- Ilya

    Friday, September 21, 2012 12:53 PM