none
Framework Errors - During Many Install Attempts RRS feed

  • Question

  • 2.0 SP1 is installed.  However, something is broke.  Trying to install the 3.5 SP1 update or VS2008 SP1, I receive the below errors:

    [08/26/08,19:44:40] Microsoft .NET Framework 2.0a: [2] Error: Installation failed for component Microsoft .NET Framework 2.0a. MSI returned error code 1603
    [08/26/08,19:45:48] WapUI: [2] DepCheck indicates Microsoft .NET Framework 2.0a is not installed.
    [08/26/08,20:04:10] Microsoft .NET Framework 2.0a: [2] Error: Installation failed for component Microsoft .NET Framework 2.0a. MSI returned error code 1603
    [08/26/08,20:05:14] WapUI: [2] DepCheck indicates Microsoft .NET Framework 2.0a is not installed.
    [08/27/08,09:56:12] Microsoft .NET Framework 2.0a: [2] Error: Installation failed for component Microsoft .NET Framework 2.0a. MSI returned error code 1603
    [08/27/08,09:57:32] WapUI: [2] DepCheck indicates Microsoft .NET Framework 2.0a is not installed.
    [08/27/08,12:16:44] Microsoft .NET Framework 3.0 SP2 x86: [2] Error: Installation failed for component Microsoft .NET Framework 3.0 SP2 x86. MSI returned error code 1603
    [08/27/08,15:56:17] Microsoft .NET Framework 2.0a: [2] Error: Install package not found: ASPNET.msp
    [08/27/08,15:56:17] Microsoft .NET Framework 2.0a: [2] Error: No valid install package found for component Microsoft .NET Framework 2.0a
    [08/27/08,15:56:18] setup.exe: [2] ISetupComponent::Pre/Post/Install() failed in ISetupManager::InternalInstallManager() with HRESULT -2147467259.
    [08/27/08,15:56:40] Microsoft .NET Framework 2.0a: [2] Error: Install package not found: ASPNET.msp
    [08/27/08,15:56:40] Microsoft .NET Framework 2.0a: [2] Error: No valid install package found for component Microsoft .NET Framework 2.0a
    [08/27/08,15:56:40] setup.exe: [2] ISetupComponent::Pre/Post/Install() failed in ISetupManager::InternalInstallManager() with HRESULT -2147467259.
    [08/27/08,15:56:58] WapUI: [2] DepCheck indicates Microsoft .NET Framework 2.0a is not installed.
    [08/27/08,16:49:15] Microsoft .NET Framework 2.0a: [2] Error: Install package not found: ASPNET.msp
    [08/27/08,16:49:16] Microsoft .NET Framework 2.0a: [2] Error: No valid install package found for component Microsoft .NET Framework 2.0a
    [08/27/08,16:49:17] setup.exe: [2] ISetupComponent::Pre/Post/Install() failed in ISetupManager::InternalInstallManager() with HRESULT -2147467259.
    [08/27/08,16:49:38] Microsoft .NET Framework 2.0a: [2] Error: Install package not found: ASPNET.msp
    [08/27/08,16:49:38] Microsoft .NET Framework 2.0a: [2] Error: No valid install package found for component Microsoft .NET Framework 2.0a
    [08/27/08,16:49:39] setup.exe: [2] ISetupComponent::Pre/Post/Install() failed in ISetupManager::InternalInstallManager() with HRESULT -2147467259.
    [08/27/08,16:50:00] WapUI: [2] DepCheck indicates Microsoft .NET Framework 2.0a is not installed.
    [08/27/08,17:20:21] Microsoft .NET Framework 2.0a: [2] Error: Install package not found: ASPNET.msp
    [08/27/08,17:20:21] Microsoft .NET Framework 2.0a: [2] Error: No valid install package found for component Microsoft .NET Framework 2.0a
    [08/27/08,17:20:21] setup.exe: [2] ISetupComponent::Pre/Post/Install() failed in ISetupManager::InternalInstallManager() with HRESULT -2147467259.
    [08/27/08,17:20:41] Microsoft .NET Framework 2.0a: [2] Error: Install package not found: ASPNET.msp
    [08/27/08,17:20:41] Microsoft .NET Framework 2.0a: [2] Error: No valid install package found for component Microsoft .NET Framework 2.0a
    [08/27/08,17:20:41] setup.exe: [2] ISetupComponent::Pre/Post/Install() failed in ISetupManager::InternalInstallManager() with HRESULT -2147467259.
    [08/27/08,17:20:53] WapUI: [2] DepCheck indicates Microsoft .NET Framework 2.0a is not installed.

    I ran the windows install cleanup and removed all references to it and then tried to install 2.0 again which generates this error:

    Setup cannot continue because this version of the .NET framework is incompatible with a previously installed one.

    I tried to install 3.5 SP1 again. and it fails with the same messages above for 2.0a errors.  What next?





     
    Wednesday, August 27, 2008 9:41 PM

Answers

  •  

    Hello TCHolzer,

    You have used the cleanup tool to remove .NET Framework 2.0 SP2 installation, right?   I have seen corresponding records in your log files.    Then the .NET Framework 2.0 SP2 is installed successfully.   We can check these records of the setup log on 26th August: (dd_NET_Framework20_Setup5339.txt)

    “MSI (s) (74:94) [19:40:26:137]: Product: Microsoft .NET Framework 2.0 Service Pack 2 -- Error 1714.The older version of Microsoft .NET Framework 2.0 Service Pack 2 cannot be removed.  Contact your technical support group.  System Error 1612.”

    However in the new setup log of .NET Framework 2.0 SP2 (dd_NET_Framework20_Setup1421.txt), we did not find any error installation messages.  

    We can see that cleaning up the older corrupted version of .NET Framework does some help.   But, I find the similar error message of 1714 in the new setup log files of .NET Framework 3.0 SP2.   Please check these:

    “MSI (s) (E0:78) [19:38:01:319]: Product: Microsoft .NET Framework 3.0 Service Pack 2 -- Error 1714. The older version of Microsoft .NET Framework 3.0 Service Pack 2 cannot be removed.  Contact your technical support group.  System Error 1612.”

    My suggestion:  Please clean up all the corrupted version of .NET Framework in your computer, then reinstall the Visual Studio 2008 SP1 or .NET Framework 3.5 SP1.    And still use the cleanup tool please.

    If you have any more questions, please be free to let me know.

     

    Best Regards,
    Lingzhi


    Please remember to mark the replies as answers if they help and unmark them if they provide no help.
    Monday, September 1, 2008 8:57 AM
    Moderator
  • Finally got it all installed.  What an ordeal!!!

    Uninstalled 3.5 Framework.  Failed to uninstall completely.
    Ran the cleanup tool mentioned above to remove all residual 3.5 Framework components.
    Ran the 3.5 SP1 update.  Install ran to completion.
    Ran the VS2008 SP1 install and it also ran to completion

    I believe the 3.5 Framework I had was a Beta or pre-release.  Should have removed that in the beginning.
    Thursday, September 4, 2008 10:07 PM

All replies

  • I am having the same issues with the Framework 3.5 SP1 install.  Tried using the tool, but nothing comes up in the selection window when I run it.  I get just a blank box.  Here is my log.  I have the 2.0 Framework installed with the SP1 service pack.  I tried to remove and reinstall, but system would not allow me due to other applications using it.  I also get failure in the VS2008 SP1 install due to the 3.5 framework.  Anyone come up with a solution?  I am out of ideas.



    [02/18/08,14:35:28] Microsoft .NET Framework 2.0a: [2] Error: Installation failed for component Microsoft .NET Framework 2.0a. MSI returned error code 1603
    [02/18/08,14:37:15] WapUI: [2] DepCheck indicates Microsoft .NET Framework 2.0a is not installed.
    [08/26/08,10:30:04] Microsoft .NET Framework 2.0a: [2] Failed to fetch setup file in CBaseComponent::PreInstall()
    [08/26/08,10:30:04] setup.exe: [2] ISetupComponent::Pre/Post/Install() failed in ISetupManager::InternalInstallManager() with HRESULT -2147467260.
    [08/26/08,10:30:05] setup.exe: [2] CSetupManager::RunInstallPhase() - Call to Pre/Install/Post for InstallComponents failed
    [08/26/08,10:30:05] setup.exe: [2] CSetupManager::RunInstallPhaseAndCheckResults() - RunInstallPhase() returned a NULL piActionResults
    [08/26/08,10:30:05] setup.exe: [2] CSetupManager::RunInstallFromList() - RunInstallPhaseAndCheckResults failed [2]
    [08/26/08,10:30:05] setup.exe: [2] ISetupManager::RunInstallLists(IP_PREINSTALL failed in ISetupManager::RunInstallFromThread()
    [08/26/08,10:30:05] setup.exe: [2] ISetupManager::RunInstallFromThread() failed in ISetupManager::RunInstall()
    [08/26/08,10:30:05] setup.exe: [2] CSetupManager::Run() - Call to RunInstall() failed
    [08/26/08,10:30:07] WapUI: [2] DepCheck indicates Microsoft .NET Framework 2.0a is not installed.
    [08/26/08,10:30:07] WapUI: [2] DepCheck indicates XPSEPSC Installer was not attempted to be installed.
    [08/26/08,10:30:07] WapUI: [2] DepCheck indicates Microsoft .NET Framework 3.0 SP2 x86 was not attempted to be installed.
    [08/26/08,10:30:07] WapUI: [2] DepCheck indicates Microsoft .NET Framework 3.5 'package' was not attempted to be installed.
    [08/26/08,10:34:49] Microsoft .NET Framework 2.0a: [2] Failed to fetch setup file in CBaseComponent::PreInstall()
    [08/26/08,10:34:49] setup.exe: [2] ISetupComponent::Pre/Post/Install() failed in ISetupManager::InternalInstallManager() with HRESULT -2147467260.
    [08/26/08,10:34:49] setup.exe: [2] CSetupManager::RunInstallPhase() - Call to Pre/Install/Post for InstallComponents failed
    [08/26/08,10:34:49] setup.exe: [2] CSetupManager::RunInstallPhaseAndCheckResults() - RunInstallPhase() returned a NULL piActionResults
    [08/26/08,10:34:49] setup.exe: [2] CSetupManager::RunInstallFromList() - RunInstallPhaseAndCheckResults failed [2]
    [08/26/08,10:34:49] setup.exe: [2] ISetupManager::RunInstallLists(IP_PREINSTALL failed in ISetupManager::RunInstallFromThread()
    [08/26/08,10:34:50] setup.exe: [2] ISetupManager::RunInstallFromThread() failed in ISetupManager::RunInstall()
    [08/26/08,10:34:50] setup.exe: [2] CSetupManager::Run() - Call to RunInstall() failed
    [08/26/08,10:34:51] WapUI: [2] DepCheck indicates Microsoft .NET Framework 2.0a is not installed.
    [08/26/08,10:34:51] WapUI: [2] DepCheck indicates XPSEPSC Installer was not attempted to be installed.
    [08/26/08,10:34:52] WapUI: [2] DepCheck indicates Microsoft .NET Framework 3.0 SP2 x86 was not attempted to be installed.
    [08/26/08,10:34:52] WapUI: [2] DepCheck indicates Microsoft .NET Framework 3.5 'package' was not attempted to be installed.
    [08/26/08,10:54:47] Microsoft .NET Framework 2.0a: [2] Failed to fetch setup file in CBaseComponent::PreInstall()
    [08/26/08,10:54:48] setup.exe: [2] ISetupComponent::Pre/Post/Install() failed in ISetupManager::InternalInstallManager() with HRESULT -2147467260.
    [08/26/08,10:54:48] setup.exe: [2] CSetupManager::RunInstallPhase() - Call to Pre/Install/Post for InstallComponents failed
    [08/26/08,10:54:48] setup.exe: [2] CSetupManager::RunInstallPhaseAndCheckResults() - RunInstallPhase() returned a NULL piActionResults
    [08/26/08,10:54:48] setup.exe: [2] CSetupManager::RunInstallFromList() - RunInstallPhaseAndCheckResults failed [2]
    [08/26/08,10:54:48] setup.exe: [2] ISetupManager::RunInstallLists(IP_PREINSTALL failed in ISetupManager::RunInstallFromThread()
    [08/26/08,10:54:48] setup.exe: [2] ISetupManager::RunInstallFromThread() failed in ISetupManager::RunInstall()
    [08/26/08,10:54:48] setup.exe: [2] CSetupManager::Run() - Call to RunInstall() failed
    [08/26/08,10:54:49] WapUI: [2] DepCheck indicates Microsoft .NET Framework 2.0a is not installed.
    [08/26/08,10:54:50] WapUI: [2] DepCheck indicates XPSEPSC Installer was not attempted to be installed.
    [08/26/08,10:54:50] WapUI: [2] DepCheck indicates Microsoft .NET Framework 3.0 SP2 x86 was not attempted to be installed.
    [08/26/08,10:54:50] WapUI: [2] DepCheck indicates Microsoft .NET Framework 3.5 'package' was not attempted to be installed.
    [08/26/08,11:04:58] Microsoft .NET Framework 2.0a: [2] Failed to fetch setup file in CBaseComponent::PreInstall()
    [08/26/08,11:04:58] setup.exe: [2] ISetupComponent::Pre/Post/Install() failed in ISetupManager::InternalInstallManager() with HRESULT -2147467260.
    [08/26/08,11:04:59] setup.exe: [2] CSetupManager::RunInstallPhase() - Call to Pre/Install/Post for InstallComponents failed
    [08/26/08,11:04:59] setup.exe: [2] CSetupManager::RunInstallPhaseAndCheckResults() - RunInstallPhase() returned a NULL piActionResults
    [08/26/08,11:04:59] setup.exe: [2] CSetupManager::RunInstallFromList() - RunInstallPhaseAndCheckResults failed [2]
    [08/26/08,11:04:59] setup.exe: [2] ISetupManager::RunInstallLists(IP_PREINSTALL failed in ISetupManager::RunInstallFromThread()
    [08/26/08,11:04:59] setup.exe: [2] ISetupManager::RunInstallFromThread() failed in ISetupManager::RunInstall()
    [08/26/08,11:05:00] setup.exe: [2] CSetupManager::Run() - Call to RunInstall() failed
    [08/26/08,11:05:00] WapUI: [2] DepCheck indicates Microsoft .NET Framework 2.0a is not installed.
    [08/26/08,11:05:01] WapUI: [2] DepCheck indicates XPSEPSC Installer was not attempted to be installed.
    [08/26/08,11:05:01] WapUI: [2] DepCheck indicates Microsoft .NET Framework 3.0 SP2 x86 was not attempted to be installed.
    [08/26/08,11:05:01] WapUI: [2] DepCheck indicates Microsoft .NET Framework 3.5 'package' was not attempted to be installed.
    [08/26/08,13:45:49] Microsoft .NET Framework 2.0a: [2] Error: Installation failed for component Microsoft .NET Framework 2.0a. MSI returned error code 1603
    [08/26/08,13:48:25] WapUI: [2] DepCheck indicates Microsoft .NET Framework 2.0a is not installed.
    [08/26/08,14:12:17] Microsoft .NET Framework 2.0a: [2] Error: Installation failed for component Microsoft .NET Framework 2.0a. MSI returned error code 1603
    [08/26/08,14:14:41] WapUI: [2] DepCheck indicates Microsoft .NET Framework 2.0a is not installed.
    [08/26/08,16:04:09] Microsoft .NET Framework 2.0a: [2] Error: Installation failed for component Microsoft .NET Framework 2.0a. MSI returned error code 1603
    [08/26/08,16:06:41] WapUI: [2] DepCheck indicates Microsoft .NET Framework 2.0a is not installed.
    [08/27/08,11:00:27] Microsoft .NET Framework 2.0a: [2] Error: Installation failed for component Microsoft .NET Framework 2.0a. MSI returned error code 1603
    [08/27/08,11:03:06] WapUI: [2] DepCheck indicates Microsoft .NET Framework 2.0a is not installed.
    [08/27/08,14:33:02] Microsoft .NET Framework 2.0a: [2] Error: Installation failed for component Microsoft .NET Framework 2.0a. MSI returned error code 1603
    [08/27/08,15:45:39] Microsoft .NET Framework 2.0a: [2] Error: Installation failed for component Microsoft .NET Framework 2.0a. MSI returned error code 1603
    [08/27/08,15:48:26] WapUI: [2] DepCheck indicates Microsoft .NET Framework 2.0a is not installed.
    Wednesday, August 27, 2008 10:55 PM
  • I tried repairing and uninstalling it to no avail.  I used windows install cleaner and then physically removed it using this:

    http://blogs.msdn.com/astebner/archive/2006/05/30/611355.aspx

    Then I reinstalled 2.0a successfully and I thought the VS2008 SP1 would then install.  NO.  The 3.5 sp1 framework still bombs with the same errors as though 2.0a is missing:


    [08/26/08,19:44:40] Microsoft .NET Framework 2.0a: [2] Error: Installation failed for component Microsoft .NET Framework 2.0a. MSI returned error code 1603
    [08/26/08,19:45:48] WapUI: [2] DepCheck indicates Microsoft .NET Framework 2.0a is not installed.
    [08/26/08,20:04:10] Microsoft .NET Framework 2.0a: [2] Error: Installation failed for component Microsoft .NET Framework 2.0a. MSI returned error code 1603
    [08/26/08,20:05:14] WapUI: [2] DepCheck indicates Microsoft .NET Framework 2.0a is not installed.
    [08/27/08,09:56:12] Microsoft .NET Framework 2.0a: [2] Error: Installation failed for component Microsoft .NET Framework 2.0a. MSI returned error code 1603
    [08/27/08,09:57:32] WapUI: [2] DepCheck indicates Microsoft .NET Framework 2.0a is not installed.
    [08/27/08,12:16:44] Microsoft .NET Framework 3.0 SP2 x86: [2] Error: Installation failed for component Microsoft .NET Framework 3.0 SP2 x86. MSI returned error code 1603
    [08/27/08,15:56:17] Microsoft .NET Framework 2.0a: [2] Error: Install package not found: ASPNET.msp
    [08/27/08,15:56:17] Microsoft .NET Framework 2.0a: [2] Error: No valid install package found for component Microsoft .NET Framework 2.0a
    [08/27/08,15:56:18] setup.exe: [2] ISetupComponent::Pre/Post/Install() failed in ISetupManager::InternalInstallManager() with HRESULT -2147467259.
    [08/27/08,15:56:40] Microsoft .NET Framework 2.0a: [2] Error: Install package not found: ASPNET.msp
    [08/27/08,15:56:40] Microsoft .NET Framework 2.0a: [2] Error: No valid install package found for component Microsoft .NET Framework 2.0a
    [08/27/08,15:56:40] setup.exe: [2] ISetupComponent::Pre/Post/Install() failed in ISetupManager::InternalInstallManager() with HRESULT -2147467259.
    [08/27/08,15:56:58] WapUI: [2] DepCheck indicates Microsoft .NET Framework 2.0a is not installed.
    [08/27/08,16:49:15] Microsoft .NET Framework 2.0a: [2] Error: Install package not found: ASPNET.msp
    [08/27/08,16:49:16] Microsoft .NET Framework 2.0a: [2] Error: No valid install package found for component Microsoft .NET Framework 2.0a
    [08/27/08,16:49:17] setup.exe: [2] ISetupComponent::Pre/Post/Install() failed in ISetupManager::InternalInstallManager() with HRESULT -2147467259.
    [08/27/08,16:49:38] Microsoft .NET Framework 2.0a: [2] Error: Install package not found: ASPNET.msp
    [08/27/08,16:49:38] Microsoft .NET Framework 2.0a: [2] Error: No valid install package found for component Microsoft .NET Framework 2.0a
    [08/27/08,16:49:39] setup.exe: [2] ISetupComponent::Pre/Post/Install() failed in ISetupManager::InternalInstallManager() with HRESULT -2147467259.
    [08/27/08,16:50:00] WapUI: [2] DepCheck indicates Microsoft .NET Framework 2.0a is not installed.
    [08/27/08,17:20:21] Microsoft .NET Framework 2.0a: [2] Error: Install package not found: ASPNET.msp
    [08/27/08,17:20:21] Microsoft .NET Framework 2.0a: [2] Error: No valid install package found for component Microsoft .NET Framework 2.0a
    [08/27/08,17:20:21] setup.exe: [2] ISetupComponent::Pre/Post/Install() failed in ISetupManager::InternalInstallManager() with HRESULT -2147467259.
    [08/27/08,17:20:41] Microsoft .NET Framework 2.0a: [2] Error: Install package not found: ASPNET.msp
    [08/27/08,17:20:41] Microsoft .NET Framework 2.0a: [2] Error: No valid install package found for component Microsoft .NET Framework 2.0a
    [08/27/08,17:20:41] setup.exe: [2] ISetupComponent::Pre/Post/Install() failed in ISetupManager::InternalInstallManager() with HRESULT -2147467259.
    [08/27/08,17:20:53] WapUI: [2] DepCheck indicates Microsoft .NET Framework 2.0a is not installed.
    [08/27/08,19:27:29] Microsoft .NET Framework 3.0 SP2 x86: [2] Error: Installation failed for component Microsoft .NET Framework 3.0 SP2 x86. MSI returned error code 1603
    [08/27/08,19:38:27] Microsoft .NET Framework 3.0 SP2 x86: [2] Error: Installation failed for component Microsoft .NET Framework 3.0 SP2 x86. MSI returned error code 1603
    [08/27/08,19:39:30] WapUI: [2] DepCheck indicates Microsoft .NET Framework 3.0 SP2 x86 is not installed.
    Wednesday, August 27, 2008 11:47 PM
  •  

    Hi, TCHolzer and christsw,

    I have noticed that you have encountered similar error, the error code 1603, when installing .NET Framework 3.5 SP1.   However, only based on the recodes you offered, it is hard to tell the exact reason of this error.  Because error 1603 might be caused by many different reasons.

    Thus, would you please use this collection tool to get the setup and error logs of the installation process.  Please upload the %TEMP%\vslogs.cab to some server and give us the URL   You could sign up for 5GB free space at http://skydrive.live.com only with your Windows Live Passport.  

     

    If you have any more questions, please just let me know.

      

    Best Regards,
    Lingzhi


    Please remember to mark the replies as answers if they help and unmark them if they provide no help.
    Friday, August 29, 2008 9:44 AM
    Moderator
  • Thank you, I have uploaded the file from to my skydrive public folder.  The url is:

    http://cid-101434709f6b513c.skydrive.live.com/browse.aspx/FrameWork35SP1Probs?uc=1
    • Edited by tcCoder Friday, August 29, 2008 6:23 PM fixed url
    Friday, August 29, 2008 6:22 PM
  •  

    Hello TCHolzer,

    You have used the cleanup tool to remove .NET Framework 2.0 SP2 installation, right?   I have seen corresponding records in your log files.    Then the .NET Framework 2.0 SP2 is installed successfully.   We can check these records of the setup log on 26th August: (dd_NET_Framework20_Setup5339.txt)

    “MSI (s) (74:94) [19:40:26:137]: Product: Microsoft .NET Framework 2.0 Service Pack 2 -- Error 1714.The older version of Microsoft .NET Framework 2.0 Service Pack 2 cannot be removed.  Contact your technical support group.  System Error 1612.”

    However in the new setup log of .NET Framework 2.0 SP2 (dd_NET_Framework20_Setup1421.txt), we did not find any error installation messages.  

    We can see that cleaning up the older corrupted version of .NET Framework does some help.   But, I find the similar error message of 1714 in the new setup log files of .NET Framework 3.0 SP2.   Please check these:

    “MSI (s) (E0:78) [19:38:01:319]: Product: Microsoft .NET Framework 3.0 Service Pack 2 -- Error 1714. The older version of Microsoft .NET Framework 3.0 Service Pack 2 cannot be removed.  Contact your technical support group.  System Error 1612.”

    My suggestion:  Please clean up all the corrupted version of .NET Framework in your computer, then reinstall the Visual Studio 2008 SP1 or .NET Framework 3.5 SP1.    And still use the cleanup tool please.

    If you have any more questions, please be free to let me know.

     

    Best Regards,
    Lingzhi


    Please remember to mark the replies as answers if they help and unmark them if they provide no help.
    Monday, September 1, 2008 8:57 AM
    Moderator
  • Thank you,  that was going to be my next step, but I thought I should wait til I heard back from you in case you recommended something different.

    I'll give it a shot :)
    Tuesday, September 2, 2008 7:06 PM
  • That worked! Thanks!
    Tuesday, September 2, 2008 9:05 PM
  • I used the tool mentioned above to remove the 2.0 Framework and rebooted.  I verified that it was gone in the Add/Remove programs.  I ran the VS2008SP1 installer and it failed in the 3.5 SP1 framework install.  I do have the 2.0 SP2 framework in my programs list now.  Here are the latest logs

    http://cid-7b6946c130051846.skydrive.live.com/self.aspx/Shared%20Files/vslogs2.cab
    Thursday, September 4, 2008 7:13 PM
  • Finally got it all installed.  What an ordeal!!!

    Uninstalled 3.5 Framework.  Failed to uninstall completely.
    Ran the cleanup tool mentioned above to remove all residual 3.5 Framework components.
    Ran the 3.5 SP1 update.  Install ran to completion.
    Ran the VS2008 SP1 install and it also ran to completion

    I believe the 3.5 Framework I had was a Beta or pre-release.  Should have removed that in the beginning.
    Thursday, September 4, 2008 10:07 PM
  • ok i have run the cleanup tool, and still get this

    [12/26/09,20:24:25] setup.exe: [2] ISetupComponent::Pre/Post/Install() failed in ISetupManager::InternalInstallManager() with HRESULT -2147023293.
    [12/26/09,20:29:47] setup.exe: [2] ISetupComponent::Pre/Post/Install() failed in ISetupManager::InternalInstallManager() with HRESULT -2147023293.
    [12/26/09,20:36:16] setup.exe: [2] ISetupComponent::Pre/Post/Install() failed in ISetupManager::InternalInstallManager() with HRESULT -2147023293.
    [12/26/09,20:43:46] setup.exe: [2] ISetupComponent::Pre/Post/Install() failed in ISetupManager::InternalInstallManager() with HRESULT -2147023293.
    [12/26/09,20:57:17] setup.exe: [2] ISetupComponent::Pre/Post/Install() failed in ISetupManager::InternalInstallManager() with HRESULT -2147023293.
    [12/26/09,21:08:26] setup.exe: [2] ISetupComponent::Pre/Post/Install() failed in ISetupManager::InternalInstallManager() with HRESULT -2147023293.
    [12/26/09,21:13:45] setup.exe: [2] ISetupComponent::Pre/Post/Install() failed in ISetupManager::InternalInstallManager() with HRESULT -2147023293.
    [12/26/09,21:21:20] setup.exe: [2] ISetupComponent::Pre/Post/Install() failed in ISetupManager::InternalInstallManager() with HRESULT -2147023293.
    [12/26/09,21:34:24] setup.exe: [2] ISetupComponent::Pre/Post/Install() failed in ISetupManager::InternalInstallManager() with HRESULT -2147023293.
    [12/26/09,21:37:07] setup.exe: [2] ISetupComponent::Pre/Post/Install() failed in ISetupManager::InternalInstallManager() with HRESULT -2147023293.
    [12/26/09,21:45:13] setup.exe: [2] ISetupComponent::Pre/Post/Install() failed in ISetupManager::InternalInstallManager() with HRESULT -2147023293.
    [12/26/09,21:51:18] setup.exe: [2] ISetupComponent::Pre/Post/Install() failed in ISetupManager::InternalInstallManager() with HRESULT -2147023293.
    [12/26/09,22:02:03] setup.exe: [2] ISetupComponent::Pre/Post/Install() failed in ISetupManager::InternalInstallManager() with HRESULT -2147023293.
    [12/26/09,22:19:03] setup.exe: [2] ISetupComponent::Pre/Post/Install() failed in ISetupManager::InternalInstallManager() with HRESULT -2147023293.
    [12/27/09,10:22:04] setup.exe: [2] ISetupComponent::Pre/Post/Install() failed in ISetupManager::InternalInstallManager() with HRESULT -2147023293.
    [12/27/09,10:25:27] setup.exe: [2] ISetupComponent::Pre/Post/Install() failed in ISetupManager::InternalInstallManager() with HRESULT -2147023293.
    [12/27/09,10:38:48] setup.exe: [2] ISetupComponent::Pre/Post/Install() failed in ISetupManager::InternalInstallManager() with HRESULT -2147023293.
    Sunday, December 27, 2009 5:35 PM
  • i ran the collection tool, where do i find it?

    Sunday, December 27, 2009 5:50 PM
  • If you mean the cleanup tool, here:  http://blogs.msdn.com/astebner/archive/2006/05/30/611355.aspx

    However, it worked for me, but use at your own risk.
    Tuesday, February 2, 2010 7:16 PM
  • I used the tool mentioned above to remove the 2.0 Framework and rebooted.  I verified that it was gone in the Add/Remove programs.  I ran the VS2008SP1 installer and it failed in the 3.5 SP1 framework install.  I do have the 2.0 SP2 framework in my programs list now.  Here are the latest logs

    http://cid-7b6946c130051846.skydrive.live.com/self.aspx/Shared%20Files/vsogs2.cab

    Is there something wrong with the link? It cannot be opened, What's the problem?
    Thursday, September 9, 2010 1:12 AM