none
Elevations service returns error RRS feed

  • Question

  • https://dev.virtualearth.net/REST/v1/Elevation/Bounds?bounds=-85.05112878%2C25.3125000%2C-84.9283209%2C26.71875&rows=32&cols=32&key=...our-key...

    returns :

    {"authenticationResultCode":"ValidCredentials","brandLogoUri":"http:\/\/dev.virtualearth.net\/Branding\/logo_powered_by.png","copyright":"Copyright © 2014 Microsoft and its suppliers. All rights reserved. This API cannot be accessed and the content and any results may not be used, reproduced or transmitted in any manner without express written permission from Microsoft Corporation.","errorDetails":["Your request could not be completed because there was a problem with the service."],"resourceSets":[],"statusCode":500,"statusDescription":"Internal Server Error","traceId":"e8e9a18d8a164254962e543a84d4e60f|BN20130730|02.00.162.2400|ak.t2.tiles.virtualearth.net, ak.t3.tiles.virtualearth.net, ak.t0.tiles.virtualearth.net, ak.t1.tiles.virtualearth.net"}

    Help, anyone?

    Sunday, July 6, 2014 6:02 PM

Answers

  • After a bit more investigation it was noticed that your first latitude value is outside the range of -85 and 85. This is where the issue is. Due to the Mercator map projections that is used to store this data, the latitude values have to be clipped at -85 and 85 due to the math near the pole's going to infinite.

    http://rbrundritt.wordpress.com

    Monday, July 7, 2014 8:27 AM

All replies

  • I'm able to reproduce this error. I'll pass it on to our dev team for investigation.

    http://rbrundritt.wordpress.com

    Monday, July 7, 2014 8:07 AM
  • After a bit more investigation it was noticed that your first latitude value is outside the range of -85 and 85. This is where the issue is. Due to the Mercator map projections that is used to store this data, the latitude values have to be clipped at -85 and 85 due to the math near the pole's going to infinite.

    http://rbrundritt.wordpress.com

    Monday, July 7, 2014 8:27 AM
  • Oh goodness! Thank you for identifying that Ricky. It's a bug in my code too.

    I am sure your devs want to return a better diagnostic, but yes, I'm outside the envelope.

    Thanks,

    Hugh

    Monday, July 7, 2014 3:33 PM
  • As a starter I'm having our documentation updated to reflect this.

    http://rbrundritt.wordpress.com

    Monday, July 7, 2014 4:55 PM