locked
IIS Turn on/off error in windows 7 home premium RRS feed

  • Question

  • User-1990371485 posted

    When I try to turn on IIS in windows components in my windows 7 home premium its showing "An error occurred. Not all of the  features where succesfully changed" .I am facing the same error when i try to turn on .NET framework 3.5.1 .Please let me know how can i solve these error.

    Thursday, January 27, 2011 7:49 PM

All replies

  • User-322036075 posted

    Hi,

    Could you please check %windir%\iis7.log to see which component failed to install or post it here for review.

     

    Friday, January 28, 2011 9:19 AM
  • User-1990371485 posted

    could you please tell me how to check that logfile becase when I am trying to open the file its showing access denied

    Friday, January 28, 2011 12:35 PM
  • User-322036075 posted

    No problem. 

    Click ORB | All Programs | Accessories | Right click on NOTEPAD | "Run as Administrator"

    Click File | Open

    Paste %windir%\iis7.log into the top bar where Desktop > is shown.

    Hit Enter

    Friday, January 28, 2011 12:40 PM
  • User-1990371485 posted

    Thanks.

    these are the failures showing in logfile

    [01/29/2011 13:01:25] [ ***** IIS 7.0 Component Based Setup ***** ]
    [01/29/2011 13:01:25] "C:\Windows\System32\inetsrv\aspnetca.exe" /install /basic 2.0.50727.0
    [01/29/2011 13:01:28] < !!FAIL!! > RegOpenKeyEx(HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\ASP.NET_2.0.50727\Names) result=0x80070002
    [01/29/2011 13:01:28] < !!FAIL!! > SetAccessToPerfCountersKeys() result=0x80070002
    [01/29/2011 13:01:28] < !!FAIL!! > Installation failure, result=0x80070002
    [01/29/2011 13:01:28] [ End of IIS 7.0 Component Based Setup ]
    [01/29/2011 13:01:33] [ ***** IIS 7.0 Component Based Setup ***** ]
    [01/29/2011 13:01:33] [ ***** IIS 7.0 Component Based Setup ***** ]
    [01/29/2011 13:01:33] "C:\Windows\SysWOW64\inetsrv\aspnetca.exe" /install /basic 2.0.50727.0
    [01/29/2011 13:01:35] < !!FAIL!! > RegOpenKeyEx(HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\ASP.NET_2.0.50727\Names) result=0x80070002
    [01/29/2011 13:01:35] < !!FAIL!! > SetAccessToPerfCountersKeys() result=0x80070002
    [01/29/2011 13:01:35] < !!FAIL!! > Installation failure, result=0x80070002
    [01/29/2011 13:01:35] [ End of IIS 7.0 Component Based Setup ]


     

    Saturday, January 29, 2011 1:36 PM
  • User-1672167363 posted

    Hello @gibijohn ,

    Could you look at this post in the IIS Net Forums here http://forums.iis.net/p/1147983/1863682.aspx

    you may have a prolem with the (UAC) settings.

    Try the changes runnig as the Administartor or modify your (UAC)

    to have more permsission.

    I am not trying to steal the discussion just I think may help.

    Post errors,issues & questions to this thread.

    Thank You,

    Martin :)

    Saturday, January 29, 2011 1:54 PM