locked
Designer: Images in ListView RRS feed

  • Question

  • User32870 posted

    Hi, I am trying to use the Visual Studio for Mac designer (iOS, V7.3.2) and I have it working so far that it renders a listView with data.

    I have some testdata that I use for design time that includes images. Images are loaded via a UriImageResource. Yesterday everything worked fine and my images showed up in the designer. This morning I opened the same xaml file in the designer and the list displayed data but the images didn't show up any more. I did a rebuild and everything but no images. I also checked the VS log files, but I don't see any errors. Any ideas on how to solve this?

    Thanks!

    Wednesday, January 10, 2018 10:31 AM

All replies

  • User171749 posted

    If you visit the image URL from your browser, Do the images display? Are they on Https or http?

    Wednesday, January 10, 2018 11:45 AM
  • User32870 posted

    Yes the images are there and it is https. All of a sudden my images reappeared in the designer while working on a different view, which is awesome but no idea why. If I find the reason I will post it here.

    => maybe because I broke the view while I was editing it (I saw the red cross in the top of the designer) and it reloaded when I was done editing. I will give this another try as soon as the images disappear again.

    Wednesday, January 10, 2018 2:34 PM
  • User32870 posted

    Today my images are not showing again, no matter what I do: edit and save view, edit different view, clear test data except for 1 row: the data is updated but the image still doesn't show, I also tried images from a different source, restart VS, restart Mac.

    None of my views are displaying images and I can't think of any reason why it wouldn't work today other than the day of the week :| I hope it works again tomorrow... Does anybody from Xamarin know how this works?

    Thursday, January 11, 2018 2:50 PM