none
CCR replication StorageSummaryStatus service down on primary mailbox server RRS feed

  • Question

  • replication seem to be fine on the passive node, logs has been trimmed. copystatus is healthy on passive node.  However, on the primary node, I see servicedown for the storagecopystatus.  I believe this happens after previously implemented dpm for backup and reseed from the passive node. Am I missing anything? please advise, 

    [PS] C:\Windows\System32>get-storagegroupcopystatus

    Name                      SummaryCopySt CopyQueueLeng ReplayQueueL LastInspecte
                              atus          th            ength        dLogTime
    ----                      ------------- ------------- ------------ ------------
    CEWIT Public Folder       ServiceDown   0             0
    First Storage Group       ServiceDown   0             0
    Second Storage Group      ServiceDown   0             0
    Room Scheduling           ServiceDown   0             0
    Labs and Offices          ServiceDown   0             0
    Students                  ServiceDown   0             0


    [PS] C:\Windows\System32>test-replicationhealth

    Server          Check                      Result     Error
    ------          -----                      ------     -----
    MAIL1           PassiveNodeUp              Passed
    MAIL1           ClusterNetwork             Passed
    MAIL1           QuorumGroup                Passed
    MAIL1           FileShareQuorum            Passed
    MAIL1           CmsGroup                   Passed
    MAIL1           NodePaused                 Passed
    MAIL1           DnsRegistrationStatus      Passed
    MAIL1           ReplayService              Passed
    MAIL1           DBMountedFailover          Passed


    [PS] C:\Windows\System32>test-replicationhealth

    Server          Check                      Result     Error
    ------          -----                      ------     -----
    MAIL2           ClusterNetwork             Passed
    MAIL2           QuorumGroup                Passed
    MAIL2           FileShareQuorum            Passed
    MAIL2           CmsGroup                   Passed
    MAIL2           NodePaused                 Passed
    MAIL2           DnsRegistrationStatus      Passed
    MAIL2           ReplayService              Passed
    MAIL2           DBMountedFailover          Passed
    MAIL2           SGCopySuspended            Passed
    MAIL2           SGCopyFailed               Passed
    MAIL2           SGInitializing             Passed
    MAIL2           SGCopyQueueLength          Passed
    MAIL2           SGReplayQueueLength        Passed

    Thursday, January 9, 2014 3:39 PM

All replies

  • Have you reviewed the event logs to look for errors on either node?  Also, have you rebooted any of the Exchange cluster nodes?

    JAUCG - Please remeber to mark replies as helpful if they were or as answered if I provided a solution.

    Tuesday, January 14, 2014 4:56 AM
  • Do you have any further information you can provide?   Thanks.

    JAUCG - Please remeber to mark replies as helpful if they were or as answered if I provided a solution.

    Thursday, January 16, 2014 6:41 PM
  • Any updates on this question?

    JAUCG - Please remeber to mark replies as helpful if they were or as answered if I provided a solution.

    Friday, January 31, 2014 10:03 PM
  • Just wanted to check in one last time.  Do you need any further assistance with this issue?

    JAUCG - Please remeber to mark replies as helpful if they were or as answered if I provided a solution.

    Wednesday, February 5, 2014 3:33 PM