none
CRM webservice Consumption - 401 Unauthorized Access error occur in QA but working fine in DEV RRS feed

  • Question

  • Hello Team,

    We are consuming CRM web service using basic authentication to display some information. when we click on say 'ServiceID' button on the portal, it will pass the service id(s) as input parameter to Web service and retrieve the required information.

    Everything is working fine in Dev but when we deploy the code in QA, CRM web service is not working and giving

    "401 Unauthorized Access"

     While troubleshooting, we did the following test:

    1) Proxy resolve

    2) Required Port is open

    3) Tested the URL/credential using Postman

    4) No encryption in web.config

    Thanks,

    Vishall Jharwade

    Friday, February 2, 2018 1:17 AM

All replies

  • Hi Vishall,

    >>We are consuming CRM web service using basic authentication

    Is this service developed by you? What is the Web Service type, WCF SOAP Service or Rest Service?

    What is the code in 'ServiceID' button?

    >>"401 Unauthorized Access"

    For this error message, it seems your client credential is wrong. I suggest you try Fiddler to capture the requests for Dev and QA, and then compare the difference.

    Best Regards,

    Tao Zhou


    MSDN Community Support
    Please remember to click "Mark as Answer" the responses that resolved your issue, and to click "Unmark as Answer" if not. This can be beneficial to other community members reading this thread. If you have any compliments or complaints to MSDN Support, feel free to contact MSDNFSF@microsoft.com.

    Friday, February 2, 2018 3:00 AM