locked
App cant access the network when deployed from a package only works if I run it from Visual Studio RRS feed

  • Question

  • Hello,

    My app loads a page from a local IIS site.

    If I run it from Visual Studio it works without issues.

    If I build a Package and install it on the Surface it says

    "unable to connect the requested page ... please try again later"

    Firewall is off, enterprise and networks settings are on for the app.

    Any ideas? 

    Thanks

    Wednesday, January 15, 2014 5:16 PM

Answers

  • Try using IP address of your machine in place of localhost in URL.


    -- Vishal Kaushik --

    Please 'Mark as Answer' if my post answers your question and 'Vote as Helpful' if it helps you. Happy Coding!!!

    • Marked as answer by Misha TC Wednesday, January 15, 2014 8:59 PM
    Wednesday, January 15, 2014 5:46 PM
  • By "local" do you mean it is on the same system? If so this is expected. Loopback connections are blocked except when debugging.
    • Marked as answer by Misha TC Wednesday, January 15, 2014 8:59 PM
    Wednesday, January 15, 2014 6:10 PM
    Moderator

All replies

  • Try using IP address of your machine in place of localhost in URL.


    -- Vishal Kaushik --

    Please 'Mark as Answer' if my post answers your question and 'Vote as Helpful' if it helps you. Happy Coding!!!

    • Marked as answer by Misha TC Wednesday, January 15, 2014 8:59 PM
    Wednesday, January 15, 2014 5:46 PM
  • By "local" do you mean it is on the same system? If so this is expected. Loopback connections are blocked except when debugging.
    • Marked as answer by Misha TC Wednesday, January 15, 2014 8:59 PM
    Wednesday, January 15, 2014 6:10 PM
    Moderator
  • Thanks for the idea. It worked IP based. 
    Wednesday, January 15, 2014 9:00 PM
  • Thanks for the response.

    This explains the cause of the issue. Is there a workaround for it?

    I have my IT people looking for a way to setup a virtual persistent connection to be able to demo offline.  

    Wednesday, January 15, 2014 9:02 PM
  • Using the local IP address (if you really are localhost) should not have worked; all localhost connections are blocked by default.  This is a basic part of Windows Runtime network security.

    Network Developer Experience Team (Microsoft)

    Thursday, January 16, 2014 6:51 PM