locked
TFS Warehouse not processing RRS feed

  • Question

  • Hi, 

    Please can someone advise why I am getting this when I run the admin report advising me on the cube rebuild status. 

    The trust relationship between this workstation and the primary domain failed.
    Errors in the high-level relational engine.

    I have set the warehouse and cube to rebuild but still nothing. 

    Any help is appreciated. 

    Regards

    Wednesday, October 10, 2012 8:42 AM

Answers

All replies

  • Hi geraint,

    Thanks for your post!

    Can you tell me when the issue occurs?

    Do you mean when you rebuild the Date Warehouse from the Team Foundation Administration Console?

    Can you describe "The trust relationship between this workstation and the primary domain failed. Errors in the high-level relational engine." in more detail?

    Best Regards,


    Cathy Kong [MSFT]
    MSDN Community Support | Feedback to us

    Thursday, October 11, 2012 6:02 AM
    Moderator
  • Hi, 

    Basically, the warehouse appears to be fine, its the Analysis database that fails every 2 hrs saying that the account is from an untrusted domain (assume it the one the connector is using). We are using TFS2012. 

    I have rebuild both the cube and warehouse from the TFS console and still dosnt seem to want to build the analysis cube

    Error Below

    Microsoft.TeamFoundation.Warehouse.WarehouseException: Failed to Process Analysis Database 'TFS_CoE_Analysis'.
    Microsoft.TeamFoundation.Warehouse.WarehouseException: Internal error: The operation terminated unsuccessfully.
    The following system error occurred: The trust relationship between this workstation and the primary domain failed.
    Errors in the high-level relational engine. A connection could not be made to the data source with the DataSourceID of 'TFS_AnalysisDataSource', Name of 'TFS_AnalysisDataSource'.
    Errors in the OLAP storage engine: An error occurred while the dimension, with the ID of 'Dim Team Project', Name of 'Team Project' was being processed.

    Any suggestions welcomed

    Thursday, October 11, 2012 6:59 AM
  • Hi geraint,

    Thanks for your feedback!

    Please try to add the domain account that runs the database engine to the TfsWarehouseAdministrator Role in the Tfs_Analysis database

    For more inforamation, please refer to http://blogs.like10.com/2012/03/11/failed-to-process-analysis-database-tfs_analysis/

    Hope it helps!

    Best Regards,


    Cathy Kong [MSFT]
    MSDN Community Support | Feedback to us

    Friday, October 12, 2012 7:09 AM
    Moderator
  • Hi geraint,

    How about the issue, is it solved?

    I marked the last reply as answer, if you have any concern with it, plese feel free to unmark it.

    Best Regards,


    Cathy Kong [MSFT]
    MSDN Community Support | Feedback to us

    Wednesday, October 17, 2012 8:52 AM
    Moderator