locked
Install error IIS 7 on Server 2008 64b RRS feed

  • Question

  • User1978343273 posted

    Web Server (IIS)


    <Informational>: <a href="wsrm.chm::/html/c5b76d56-99b1-4ad7-875c-417b63118454.htm">Find out more about Windows System Resource Manager (WSRM) and how it can help optimize CPU usage</a>

    Web Server

    Common HTTP Features

    Static Content

    Default Document

    Directory Browsing

    HTTP Errors

    Application Development

    ASP.NET

    .NET Extensibility

    ISAPI Extensions

    ISAPI Filters

    Health and Diagnostics

    HTTP Logging

    Request Monitor

    Security

    Windows Authentication

    Request Filtering

    Performance

    Static Content Compression

    Management Tools

    IIS Management Console

    IIS 6 Management Compatibility

    IIS 6 Metabase Compatibility

    Web Server (IIS): Installation failed


    <Error>: Attempt to install IIS 6 Metabase Compatibility failed with error code 0x80070643. Fatal error during installation

    <Error>: Attempt to install IIS Management Console failed with error code 0x80070643. Fatal error during installation

    <Error>: Attempt to install Static Content failed with error code 0x80070643. Fatal error during installation

    <Error>: Attempt to install HTTP Errors failed with error code 0x80070643. Fatal error during installation

    <Error>: Attempt to install Default Document failed with error code 0x80070643. Fatal error during installation

    <Error>: Attempt to install Request Monitor failed with error code 0x80070643. Fatal error during installation

    <Error>: Attempt to install Directory Browsing failed with error code 0x80070643. Fatal error during installation

    <Error>: Attempt to install Static Content Compression failed with error code 0x80070643. Fatal error during installation

    <Error>: Attempt to install Request Filtering failed with error code 0x80070643. Fatal error during installation

    <Error>: Attempt to install Windows Authentication failed with error code 0x80070643. Fatal error during installation

    <Error>: Attempt to install HTTP Logging failed with error code 0x80070643. Fatal error during installation

    <Error>: Attempt to install ISAPI Filters failed with error code 0x80070643. Fatal error during installation

    <Error>: Attempt to install ISAPI Extensions failed with error code 0x80070643. Fatal error during installation

    <Error>: Attempt to install .NET Extensibility failed with error code 0x80070643. Fatal error during installation

    <Error>: Attempt to install ASP.NET failed with error code 0x80070643. Fatal error during installation

    The following role services were installed:

    Web Server

    Common HTTP Features

    Static Content

    Default Document

    Directory Browsing

    HTTP Errors

    Application Development

    ASP.NET

    .NET Extensibility

    ISAPI Extensions

    ISAPI Filters

    Health and Diagnostics

    HTTP Logging

    Request Monitor

    Security

    Windows Authentication

    Request Filtering

    Performance

    Static Content Compression

    Management Tools

    IIS Management Console

    IIS 6 Management Compatibility

    IIS 6 Metabase Compatibility


    Full log (for troubleshooting only)

    Friday, January 23, 2009 10:40 AM

All replies

  • User744767459 posted

    Hi,

    Please try the following steps:

    1.Uninstall Windows Process Activation Service feature(uncheck the whole sub tree view for the parent node "Windows Process Activation Service" and below)
    2.Reboot your system.
    3.uninstall IIS. If IIS shows as uninstalled, skip this step
    4.Reinstall IIS

    WAS feature is the dependent package for the IIS feature package. After WAS uninstall completed, you will find that some files under the floders of inetpub and inetsrv are remoed.

    Wednesday, January 28, 2009 7:52 AM
  • User201123839 posted

    Hellow,

     I uninstall windows process activation service feature, but error continue

     

    3464: 2009-02-25 17:01:25.070 [CbsUIHandler]              Error: -2147021879 :
    3464: 2009-02-25 17:01:25.071 [CbsUIHandler]              Terminate:
    3464: 2009-02-25 17:01:25.071 [CBS] Error (Id=0) Function: 'NativeMethods.GetPackageStatus(out status)' failed: 80070bc9 (-2147021879)
    3464: 2009-02-25 17:01:25.072 [CBS]                       ...done installing 'WAS-NetFxEnvironment WAS-ProcessModel WAS-ConfigurationAPI IIS-ManagementConsole IIS-ISAPIFilter IIS-ISAPIExtensions IIS-HttpLogging IIS-HttpCompressionStatic IIS-RequestMonitor IIS-RequestFiltering IIS-StaticContent IIS-DefaultDocument IIS-DirectoryBrowsing IIS-HttpErrors IIS-NetFxExtensibility IIS-ASPNET '. Status: -2147021879 (80070bc9)

    Wednesday, February 25, 2009 3:08 PM
  • User201123839 posted

    Hellow,

     I uninstall windows process activation service feature, but error continue

     

    3464: 2009-02-25 17:01:25.070 [CbsUIHandler]              Error: -2147021879 :
    3464: 2009-02-25 17:01:25.071 [CbsUIHandler]              Terminate:
    3464: 2009-02-25 17:01:25.071 [CBS] Error (Id=0) Function: 'NativeMethods.GetPackageStatus(out status)' failed: 80070bc9 (-2147021879)
    3464: 2009-02-25 17:01:25.072 [CBS]                       ...done installing 'WAS-NetFxEnvironment WAS-ProcessModel WAS-ConfigurationAPI IIS-ManagementConsole IIS-ISAPIFilter IIS-ISAPIExtensions IIS-HttpLogging IIS-HttpCompressionStatic IIS-RequestMonitor IIS-RequestFiltering IIS-StaticContent IIS-DefaultDocument IIS-DirectoryBrowsing IIS-HttpErrors IIS-NetFxExtensibility IIS-ASPNET '. Status: -2147021879 (80070bc9)

    Wednesday, February 25, 2009 3:09 PM
  • User1430747935 posted
    I'm experiencing the exact same problems.  Does anyone know of a resolution?<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>
    Sunday, June 7, 2009 2:41 PM
  • User1430747935 posted

    A little more detail...I uninstalled IIS using remove a role and rebooted.  Then uninstalled WAS using remove features and rebooted.  But now when I try to reinstall IIS, Windows states WAS is required also so I try to install both but the installation of both fail.  Any ideas?

    Sunday, June 7, 2009 2:49 PM
  • User1979621512 posted

     I just solved the problem. When you remove the application server and iis you also need to uninstall the feature Windows Process Activation Service. Then Reboot and try again. It worked for me.

     

    Monday, June 8, 2009 9:22 AM
  • User1416733453 posted

    Hi,

     

    I have the same problem and tried your method and it didn't work.  I couldn't unload WAS...

     

    any other suggestions?

     

    thanks

     

    allan

    Tuesday, September 1, 2009 9:59 AM
  • User837079760 posted

    Brilliant article, I am so glad I found it!

    I had a problem with my IIS shared config, which I fixed by correcting the encrption key details. However once that was done the first server would not rejoin the shared config.......and I was very close to a rebuild!

    I had tried to uninstall IIS, but the reinstall was failing......then thanks to this article I am now back on my feet! :)

    removed the Windows Process Activation Service, rebooted.

    then selected to install the IIS role, it then prompts to install the WAS service.

    rebooted, added back to the shared config...happy days! :)

    Monday, September 14, 2009 11:36 AM
  • User-834119894 posted

    Disable "IIS Admin Service"; stop IIS Service (iisreset /stop), and then try installing it works for me

    Tuesday, January 25, 2011 5:15 PM
  • User-425930624 posted
    Stopping the IISADMIN service worked for me. I documented the issue I was having and what I did to fix it here http://blog.larmib.com/2011/theres-been-an-error-reading-or-processing-the-applicationhost-config-file-line-number-0/
    Thursday, August 4, 2011 2:29 PM
  • User463851037 posted
    Hello, i had the similar problem as i assume. I am writing this post as someone can find this helpful one day. Maybe this is not so correct resolution, i am sorry if it is not, but it DID work for me. I have had a functioning webfarm made of 3 servers - 1 controller, 1 primary, 1 secondary. Everything was working for me, but then somehow, during making some minor changes the webfarm stuck. I tryed re-making, where the farm stuck at AddServer process, unable to get into load balancing state. I had some other issues before, which reinstalling IIS and WFF, ARR components made my farm work. So i decided to try reinstalling IIS to resolve this issue. First issue i ran into was that i was unable to remove the web server role. I figured out that the problem was in machine.config in %windir%\Microsoft.NET\Framework(64)\v4.0..\config folder. I have just taken the machine.config from my primary (functioning) server and replaced it. //This is the part where i am not sure about the correctness of my solution//. Then i was able to uninstall the web server role, but getting errors on installing it back. I tryed repairing .NET 4 from Control Panel > Programmes and Features, reinstalling WAS but after time went i found out that the problem was in ASP. NET, .NET Extensibility in Application Development of Web Server Role Services. I was getting the above listed error code. I tryed to run aspnet_regiis.exe -i from Framework v2.0 folder to get errors. I got an idea to check the machine.config too, and i have absolutely no clue why, but it was also corrupted. I replaced it with a wroking one from Framework v4.0 folder and it did solve my problem. Hope i was helpful for someone :)
    Wednesday, January 11, 2012 1:48 PM
  • User-806114724 posted

    redarmy -

    You solution worked like a charm for me:

    "I figured out that the problem was in machine.config in %windir%\Microsoft.NET\Framework(64)\v4.0..\config folder. I have just taken the machine.config from my primary (functioning) server and replaced it."

    Thanks much for your post,

    Estric

    Thursday, September 18, 2014 2:40 PM