locked
Error activating publishing feature RRS feed

  • Question

  • Hello... im having a problem while i try to activate the publishing feature, i get this error

    The field {51d39414-03dc-4bd0-b777-d3e20cb350f7} defined in feature {aebc918d-b20f-4a11-a1db-9ed84d79c87e} is founded in site collection or in a subsite

    I maked a program to read all the guid of fields in the sites and list,, and dont found {51d39414-03dc-4bd0-b777-d3e20cb350f7}, thanks in advance

     

    Tuesday, July 6, 2010 6:26 PM

Answers

All replies

  • Hi Diego,

    If you have already activated the Site Collection feature SharePoint Server Publishing Infrastructure prior to activating the Site Feature SharePoint Server Publishing then run: stsadm -o activatefeature -id AEBC918D-B20F-4a11-A1DB-9ED84D79C87E -url http://YourWebApp.com -force.. This will force the feature to be installed..

    The field PublishingStartDate is an element of the feature Asset Library 

                <Field ID="{51d39414-03dc-4bd0-b777-d3e20cb350f7}"
                    Name="PublishingStartDate"
                    StaticName="PublishingStartDate"
                    SourceID="http://schemas.microsoft.com/sharepoint/v3"
                    Group="$Resources:cmscore,group_publishingcolumns;"
                    DisplayName="$Resources:cmscore,column_startdate_displayname;"
                    Type="PublishingScheduleStartDateFieldType"
                    Required="FALSE" CanToggleHidden="TRUE"
                    Sealed="TRUE"
                    StorageTZ="UTC">
                </Field>

    The Asset Library is an element of the the feature Publishing Resources and a prequisite of the feature Publishing Site

    <Feature  Id="AEBC918D-B20F-4a11-A1DB-9ED84D79C87E"
              Title="Publishing Resources"
              Description="Enable Publishing for site collection."
              Version="14.0.3.0"
              Scope="Site"
              Hidden="TRUE"
              DefaultResourceFile="core"
              ReceiverAssembly="Microsoft.SharePoint.Publishing, Version=14.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=71e9bce111e9429c"
              ReceiverClass="Microsoft.SharePoint.Publishing.PublishingResourcesFeatureHandler"
              xmlns="http://schemas.microsoft.com/sharepoint/">

     

    -Ivan

     


    Ivan Sanders My LinkedIn Profile, My Blog, @iasanders.
    Wednesday, July 7, 2010 9:52 AM
  • Hi Diego,

    Try this

    -PublishingPrerequisites" (stsadm -o activatefeature -filename PublishingPrerequisites\feature.xml  -url http://SiteCollectionUrl)

     - "PublishingSite" (stsadm -o activatefeature -filename PublishingSite\feature.xml -url http://SiteCollectionUrl)

      - "PublishingWeb" (stsadm -o activatefeature -filename PublishingWeb\feature.xml -url http://SiteCollectionurl/)

     

    Wednesday, July 7, 2010 11:24 AM
  • Hi,,, datke1 ... thanks by your answer but the error persist when i run this command "PublishingSite" (stsadm -o activatefeature -filename PublishingSite\feature.xml -url http://SiteCollectionUrl ) im getting the same error reported on my first post...
    Wednesday, July 7, 2010 12:23 PM
  • Hi Ivan.. i force the feature installation with this command stsadm -o activatefeature -id AEBC918D -B20F -4a11 -A1DB -9ED84D79C87E -url http://YourWebApp.com  -force, but when i see to list collection features that feature appear deactive... now when i try to activate the feature in site collection features im getting this error ... Unexpected Sharepoint Error correlation id 954c17bc-fd03-4e76-9b04-46aaea11d69b how can i make a  rollback of the previus command ?,, thanks in advance.
    Wednesday, July 7, 2010 12:32 PM
  • Hi,

    Use the saem command but change Activate to Deactivate

    stsadm -o deactivatefeature -id AEBC918D-B20F-4a11-A1DB-9ED84D79C87E -url http://YourWebApp.com -force

    After you that try this stsadm -o activatefeature -filename PublishingSite\feature.xml -url http://SiteCollectionUrl -force

    -Ivan


    Ivan Sanders My LinkedIn Profile, My Blog, @iasanders.
    Wednesday, July 7, 2010 4:07 PM
  • I am having the same issue, and  I m confused as t why a post has been marked as an answer by Aaron when the author has clearly identified that none of the commands provided has helped him with his issue.
    Wednesday, March 5, 2014 2:16 PM