none
Tools for Universal Windows Apps (1.3.2) and Windows SDK (10.0.10586) : The installer failed. Unknown error -2147205120

    Question

  • I get this error while trying to install tools for universal windows app

    "Tools for Universal Windows Apps (1.3.2) and Windows SDK (10.0.10586) : The installer failed. Unknown error -2147205120"

    I checked log and found only these lines with "Error"

    [0C40:19D0][2016-06-07T13:38:03]e000: Error 0x80048646: Process returned error: 0x80048646

    [0C40:19D0][2016-06-07T13:38:03]e000: Error 0x80048646: Failed to execute EXE package.

    [2B1C:2B20][2016-06-07T13:38:03]e000: Error 0x80048646: Failed to configure per-machine EXE package.

    [2B1C:2B20][2016-06-07T13:38:03]i000: MUX:  Installation size in bytes for package: VSSecondaryInstaller_box MaxAppDrive: 0  MaxSysDrive: 14645704  AppDrive: 0  SysDrive: 674248

    [2B1C:2B20][2016-06-07T13:38:03]i000: MUX:  ExecutePackageComplete for secondary installer

    [2B1C:2B20][2016-06-07T13:38:03]i000: MUX:  Disconnecting secondary installer pipe

    [2B1C:2B20][2016-06-07T13:38:03]i000: MUX:  Return Code:0x80048646 Msi Messages:0 Result Detail:0 Restart:None

    [2B1C:2B20][2016-06-07T13:38:03]i000: MUX:  Set Result: Return Code=-2147187130 (0x80048646), Error Message=, Result Detail=, Vital=False, Package Action=Install, Package Id=VSSecondaryInstaller_box

    [2B1C:2B20][2016-06-07T13:38:03]i000: Setting string variable 'BundleResult' to value '0'

    [2B1C:2B20][2016-06-07T13:38:03]w350: Applied non-vital package: VSSecondaryInstaller_box, encountered error: 0x80048646. Continuing...

    please Help

    ( I am running Windows 10 Home ver: 10.0.10586 on Sony VAIO VPCEG28FG and I have installed Visual Studio Community 2015 with Update 2 with web installer)


    • Edited by Some_one98 Tuesday, June 7, 2016 9:49 AM
    Tuesday, June 7, 2016 9:47 AM

Answers

  • Dear Some_one98,

    Welcome to the MSDN forum.

    From the log file, I found the error message as below:

    >> [2B1C:2B20][2016-06-07T13:38:03]i000: MUX:  Disconnecting secondary installer pipe

    >>[2B1C:2B20][2016-06-07T13:38:03]i000: MUX:  Return Code:0x80048646 Msi Messages:0 Result Detail:0 Restart:None

    It looks like the internet lost connection during installation and failed to download necessary files. Please go to Control Panel—Programs and Features and select Change-Modify, then select the option “Tools (1.3.2) and Windows 10 SDK (10.0.10586)” and update it.

    Since your used the web installer to install VS community 2015 with update 2, you can also try to download a healthy ISO file of VS community 2015 with update 2 and select the above component to install it.

    An alternative way is to install Universal Windows Platform Development from here: https://www.visualstudio.com/en-us/features/universal-windows-platform-vs.aspx

    Meanwhile, you can check if Hyper-V is enabled on your machine in "Turn Windows features on or off". You may also need to enable the settings for this in your BIOS (VT-x and SLAT).

    If this issue still persists, I need your help to collect the log. Please use http://aka.ms/vscollect to gather the installation logs. After using it, you will find vslogs.zip under %temp% folder. Please upload the file to https://onedrive.live.com/ and share the link here.

    Best regards,

    Sara


    We are trying to better understand customer views on social support experience, so your participation in this interview project would be greatly appreciated if you have time. Thanks for helping make community forums a great place.
    Click HERE to participate the survey.

    Wednesday, June 8, 2016 2:49 AM
    Moderator