none
I Need help ontaling .Net Framework 4 RRS feed

  • Question

  • for several weeks i have been trying to install .net 4 and at the end on the installation process it say installation failed due to fatal error, and no matter what i do or try i cant get it to install :( can someone help!! 

    OS Version = 6.1.7601, Platform 2, Service Pack 1
    OS Description = Windows 7 - x64 Service Pack 1
    CommandLine = C:\45d0d9384b27ce38faf56cc9652e\\Setup.exe /x86 /x64
    TimeZone = GMT Daylight Time
    Initial LCID = 2057
    Using Simultaneous Download and Install mechanism
    Operation: Installing
    Package Name = Microsoft .NET Framework 4 Setup
    Package Version = 4.0.30319
    User Experience Data Collection Policy: AlwaysUploaded
    Number of applicable items: 11
    Exe (C:\45d0d9384b27ce38faf56cc9652e\SetupUtility.exe) succeeded.
    Exe Log File: dd_SetupUtility.txt
    ServiceControl operation succeeded!
    ServiceControl operation succeeded!
    Exe (C:\45d0d9384b27ce38faf56cc9652e\Windows6.1-KB958488-v6001-x64.msu) failed with 0x240006 - (null).
    Exe Log File: CBS.log
    Exe (C:\45d0d9384b27ce38faf56cc9652e\SetupUtility.exe) succeeded.
    Exe Log File: dd_SetupUtility.txt
    MSI (C:\45d0d9384b27ce38faf56cc9652e\netfx_Core_x64.msi) Installation failed. Msi Log: Microsoft .NET Framework 4 Setup_20120613_043544829-MSI_netfx_Core_x64.msi.txt
    Final Result: Installation failed with error code: (0x80070643), "Fatal error during installation. " (Elapsed time: 0 00:00:28).

    that'smy error log again help would be appreciated! 

    Wednesday, June 13, 2012 4:13 AM

Answers

  • From your logs:

    "INSTALLMESSAGE_ERROR [A later version of Microsoft .NET Framework 4 Client Profile is already installed.]
    [6/15/2012, 7:43:58]MSI (C:\d03f5c96714c48138a\netfx_Core_x64.msi) Installation failed.  Msi Log: Microsoft .NET Framework 4 Setup_20120615_074128762-MSI_netfx_Core_x64.msi.txt
    [6/15/2012, 7:43:58]PerformOperation returned 1603 (translates to HRESULT = 0x80070643)"

    Have you installed any Visual Studio 11/2012 or .NET Framework 4.5 products on your computer? If so, those products must be removed.

    Check the installed programs list for anything that says Visual Studio 11, Visual Studio 2012 or .NET Framework 4.5. If you find any such entries, try removing them using Add/Remove.

    If you don't find any such entries, try removing the .NET Framework 4.0 Client Profile, then retry the steps I provided.

    Friday, June 15, 2012 12:36 PM

All replies

  • Hi xGeko,

    Please use this tool to collect complete logs for us.

    http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=E0DA314F-6216-4A18-BC6B-7D29CF83AF20&displaylang=e&displaylang=en 

    After you run Collect.exe, you'll find vslogs.cab in your %temp% directory. Please upload vslogs.cab to a public site, like SkyDrive, and post the link here.(Please clear your %temp% folder, then run your installation again)

    We may get more information on your issue with your logs.

    Thanks,


    Barry Wang [MSFT]
    MSDN Community Support | Feedback to us


    Wednesday, June 13, 2012 8:54 AM
    Moderator
  • In addition to Barry's request for complete logs, I notice you're using the web installer.

    Please try this sequence of steps:

    Follow these steps exactly:

    Before trying to install .NET Framework 4.0, execute this command from an ELEVATED Command Prompt provided by the .NET Framework Team:

    "This issue is likely caused by a bad ACL on assembly\tmp folder. After installing updates, the ACL propagates to installed assembly folders in both 4.0 & legacy GAC.  If those updates were installed by WU or another user, the propagated ACL will prevent install of the same assembly by the current user.

    A work around would be to reset the ACL on GAC dirs.

    for /F %D in ('dir %WINDIR%\assembly %WINDIR%\Microsoft.NET\assembly /s /b /a:d') do takeown /F %D && icacls %D /reset /T"

    After running that command, follow these steps:

    Please follow these instructions exactly:

    1. Download a fresh copy of the standalone installer for .NET Framework 4.0:

    http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=17718

    2. Also, clear your %temp% directory and disable your AV software.

    The %temp% directory is a reference to the Temp folder associated with the current user. To clear it, do the following:

    Sign on to your system with the Administrator user account you will use to run the installer. Click the Start Orb and type %temp% in the search box. The search results will show the Temp folder you want. Click on the Temp folder to open it in Windows Explorer, then delete the entire contents.

    3. Run the standalone installer from step 1 As Administrator.

    Note: Just using an administrator account is NOT enough. To activate full privileges, you must right-click the installer, then select Run as administrator.

    If the install fails, provide complete install logs as follows:

    Please collect your install logs with this:

    http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=E0DA314F-6216-4A18-BC6B-7D29CF83AF20&displaylang=e&displaylang=en

    After you run Collect.exe, you'll find vslogs.cab in your %temp% directory. Please upload vslogs.cab to a public site, like SkyDrive, and post the link here.

    Wednesday, June 13, 2012 1:08 PM
  • http://sdrv.ms/LYLOOM there's the link for my logs 
    • Edited by xGeko Friday, June 15, 2012 11:56 AM
    Friday, June 15, 2012 7:30 AM
  • From your logs:

    "INSTALLMESSAGE_ERROR [A later version of Microsoft .NET Framework 4 Client Profile is already installed.]
    [6/15/2012, 7:43:58]MSI (C:\d03f5c96714c48138a\netfx_Core_x64.msi) Installation failed.  Msi Log: Microsoft .NET Framework 4 Setup_20120615_074128762-MSI_netfx_Core_x64.msi.txt
    [6/15/2012, 7:43:58]PerformOperation returned 1603 (translates to HRESULT = 0x80070643)"

    Have you installed any Visual Studio 11/2012 or .NET Framework 4.5 products on your computer? If so, those products must be removed.

    Check the installed programs list for anything that says Visual Studio 11, Visual Studio 2012 or .NET Framework 4.5. If you find any such entries, try removing them using Add/Remove.

    If you don't find any such entries, try removing the .NET Framework 4.0 Client Profile, then retry the steps I provided.

    Friday, June 15, 2012 12:36 PM
  • Thanks SO MUCH!!!  i followed the instructions and now i have successfully installed it now.

    Also thank you for responding very! quick with clear easy to understand instructions .

    Thanks...

    Have a Nice day =) 

    Friday, June 15, 2012 2:02 PM